Scheapsdrift-route, Geijsteren te Limburg

15 km Wandelroute Scheapsdrift-route, te Geijsteren

Wandeltocht door landgoed Geijsteren en de Boshuizerbergen. Het landgoed Geijsteren is een gevarieerd natuurgebied met bos, weide en akkers. Het gebied wordt doorsneden door het diepliggend beekdal van de Oostrumse Beek. De Boshuizerbergen is een bosgebied waar nog resten te zien zijn stuifzandheuvels. Ook maakt de aanwezigheid van jeneverbesstruiken dit gebied uniek. Verder zijn er diverse bezienswaardigheid zoals twee watermolens, enkele kapelletjes waaronder de Willibrorduskapel uit de 16e eeuw en indien de extra lus gevolgd wordt de recent gerestaureerde kasteelruïne Geijsteren. Het oorspronkelijk kasteel dateert uit 1200 en is in 1944 door een Brits bombardement verwoest. 82% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 25-3-2008, laatst bijgewerkt op: 22-4-2024

Routebeschrijving

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningen punten.
1.
Met de rug naar de ingang van de kerk LA vertrekken, direct daarna bij kruising RA “Nieuwlandsestraat”, kn30 volg 28.
RD, weg aan linkerhand negeren, kn28 volg 29.
Bij 4-sprong RD, smal gedeeltelijk verhard pad met houten afsluitboom, kn29 volg 60, verderop na verlaten van het bos buigt het pad naar rechts en volgt de bosrand, voor een waterloop langs doorgaande weg buigt het pad naar rechts, smal pad met aan beide zijde een afrastering, weer verder buigt het pad naar rechts en volgt men een grindpad.
Bij kruising met aan linkerhand op enige afstand een fietsviaduct RD, verharde weg, “Blauwe Steen”, kn60 volg 5, de weg die verderop overgaat in een grindpad volgen tot horecagelegenheid aan rechterhand van het golfterrein.
Voorbij de horecagelegenheid het pad met bocht naar rechts verder volgen, “Het Spekt”, kn5 volg 4, zijpaden richting het golfterrein negeren.
2.
Voorbij het golfterrein RD, lang recht pad met houten afsluitboom aan linkerhand negeren, kn4 volg 3/29.
Ruim voor verlaten van het bos, in een flauwe bocht naar links LA, iets hoger gelegen beukenlaan met houten afsluitboom en bordje “Opengesteld”, wn route, het pad loopt op enige afstand aan linkerhand parallel aan een gedeeltelijk dichtbegroeid langwerpig ven.
Voor woning, bij 3-sprong links aanhouden, kn3 volg 33.
Bij T-splitsing LA, verharde weg, kn33 volg 20.
Iets voor parkeerterreintje RA, onverhard pad met verkeersbord “Gesloten voor alle motorvoertuigen”, kn20 volg 21 (het routepaaltje staat bij de ingang van het parkeerterreintje), het pad volgen tot een houten brugje.
Ca. 40m voorbij het brugje LA, pad met houten afsluitboom, kn21 volg 22.
Bij kruising LA, wn route, na ca. 150m buigt pad naar rechts en volgt een beekje aan linkerhand met iets verder een bankje.
3.
Bij 3-sprong LA het boomstam brugje over, kn22 volg 11, aan overzijde rechts aanhouden het pad met het beekje aan rechterhand volgen met iets verder dicht na elkaar twee kleinere brugjes over een geul.
Ca. 80m voorbij het 2de brugje, bij splitsing rechts aanhouden, wn route, pad met het beekje aan rechterhand, verderop buigt het pad met flauwe bocht naar links weg van het beekje.
Bij T-splitsing RA, breed pad richting watermolen, kn11 volg 10.
Voorbij molenaarswoning het pad met flauwe bocht naar links verder volgen, pad aan rechterhand negeren, wn10.
# Watermolen “De Rosmolen” met woning, deze voor een watermolen vreemde naam is ontleend aan een in de directe omgeving gelegen boerderij met rosmolen, De boerderij met rosmolen is in 1863 door brand vernield.
4.
RD, pad aan linkerhand negeren, iets verder bij kruising eveneens RD, kn10 volg 9, het pad volgen tot kruising met SLL bord “Boshuizerbergen”, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RA, kn9 volg 8, het pad ca. 400m volgen tot 5-sprong voor een houten poort met klaphek.
Bij deze 5-sprong RD door het klaphek, wn route.
Na ca. 200m LA door klaphek, witte (paaltjes) route, kn8 volg 7.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, witte route, kn7 volg 99, iets verder voorbij een klaphek buigt het pad naar rechts en gaat licht slingerend verder, het pad volgen tot hoge stuifduin iets voorbij een bankje, voor deze hoge stuifduin buigt het pad naar rechts, witte en wn route, het zanderige pad door stuifduinengebied verder volgen tot T-splitsing voorbij een klaphek, let op de witte en wn routepaaltjes.
5.
Bij deze T-splitsing LA, direct daarna RA, witte route, kn99 volg 23, vervolgens na ca. 40m het pad met bocht naar links verder volgen, smal pad aan rechterhand negeren, witte en wn route, het pad verder volgen tot Y-splitsing, zijpaden negeren.
Bij deze Y-splitsing rechts aanhouden witte route, het pad volgen tot het ca. 200m voorbij een houten poort met klaphek opsplitst in twee parallel lopende paden, zijpaden negeren.
Bij deze splitsing het rechter pad volgen, iets verder RA door klaphek, kn23 volg 24, pad met half open plek aan linkerhand.
Na ca. 180m RA, witte en wn route.
Het pad met bocht naar links verder volgen, pad aan rechterhand negeren, wn en witte paaltjes route.
Voorbij klaphek links aanhouden, smal pad langs afrastering aan rechterhand negeren, direct daarna bij 4-sprong RA, witte en wn route.
6.
Na ca. 60m RA, smal bospad, witte en wn route.
Pad met flauwe bocht naar links verder volgen, smal pad langs afrastering aan rechterhand negeren, witte en wn route.
RD, klaphek aan rechterhand negeren, vervolgens na ca. 20m LA, wn route, de witte route wordt verlaten.
Bij 4-sprong RD, wn route, verderop buigt het pad naar rechts.
Bij T-splitsing LA, iets breder pad, wn route.
Na ca. 130m, t.h.v. korte metalen buis “grondwatermeetpunt” RA, pad door de bosrand, verderop buigt het pad naar rechts, het pad verder volgen tot 6-sprong bij een kapel met enkele picknicktafels, zijpad negeren.
Bij deze 6-sprong het 2de pad aan linkerhand inlopen, grindpad, kn24 volg 32.
# De Willibrorduskapel, deze kapel stamt uit de 16e eeuw.
Voor brugje, bij 4-sprong LA, de wn route wordt verlaten.
7.
Bij het naderen van woonboerderij, t.h.v. bordje voetgangers/fietsers RA, pad met omheining aan linkerhand, het pad buigt naar links met beukenhaag aan linkerhand, aan het einde van de beukenhaag, voor erf RA, brede beukenlaan.
Pad met ruime bocht naar rechts verder volgen, pad aan linkerhand negeren, vervolgens na ca. 40m bij 3-sprong RA, verharde weg, wn route.
# Aan rechterhand passeert men een watermolen, voor een bezoek voor brugje RA een klein stukje het weiland inlopen.
Weg met flauwe bocht naar links verder volgen, weg  aan rechterhand negeren, kn32 volg 31.
Voor klein kapelletje, bij kruising LA, het grindpad over de dijk inlopen, “Alde Pasterie”, kn31 volg 26, voor bordje “Eigen weg Privé terrein” links aanhouden, smal grindpad dat iets verder de voet van de dijk volgt, aan einde van het pad eveneens links aanhouden, de verharde weg over de dijk volgen tot kruising.
8.
# Bij deze kruising kan een extra lus van ca. 1 kilometer langs het restant van kasteel Geijsteren gevolgd worden. Ga hiervoor bij de kruising LA, kn26 volg 27, direct daarna eveneens LA richting “Maashees”, “Maasheseweg”. Na ca. 130m, in flauwe bocht naar links van de weg RA, beukenlaan met slagboom, wn route, het grindpad volgen tot poort bij restant kasteel Geijsteren, voor de poort wordt de wn route verlaten. T.h.v. de poort het pad met boog om het kasteel en met gracht aan rechterhand volgen tot 3-sprong iets voor de beukenlaan. Bij deze 3-sprong LA richting een brugje verderop. Iets voorbij het brugje het trapje op en de doorgaande weg oversteken, het voetpad aan overzijde van de weg inlopen, het voetpad buigt naar rechts loopt parallel aan de weg en buigt vervolgens naar links. Bij T-splitsing LA, smalle verharde weg. Ga verder bij punt 8 2de regel Aan einde van de weg, bij T-splitsing LA…….

Bij deze kruising RD, grindpad, kn26 volg 28, iets verder RD, smalle weg, voetpad aan linkerhand negeren.
Aan einde van de weg, bij T-splitsing LA richting witte hoeve (horecagelegenheid), wn route, de weg buigt met een boog om de hoeve.
Ruim voorbij de hoeve, bij T-splitsing RA, wn route, de weg volgen tot T-splitsing.
Bij deze T-splitsing RA, kn28 volg 30.
Bij kruising LA richting de kerk, het startpunt

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
SLL = Stichting Limburgs Landschap.
Wandelnetwerk:
Metalen markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor een netwerk routepaaltje met alleen richting of met een genummerde richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Kerk, Dorpstraat 18, 5862 AP te Geijsteren. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan aan de rand van het dorp op een met gras begroeide P-plaats (driehoekig plein met aan de rand bomen) ten oosten van Geijsteren aan de Voortweg naar de horecagelegenheid Hoeve de Boogaard. Zondags zou je in Geijsteren kunnen parkeren op de P-plaats aan de Gildestraat 7a (ten westen van de kerk). Door de week is deze P-plaats t.b.v. de school.

Openbaar vervoer

Bushalte Kerk, Geijsteren.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (8)

Watermolen de Rosmolen Adrie: Watermolen de Rosmolen
Brugje over de Oostrumse Beek Adrie: Brugje over de Oostrumse Beek
Willibrorduskapel Adrie: Willibrorduskapel
Boshuizerbergen Adrie: Boshuizerbergen
Boshuizerbergen Adrie: Boshuizerbergen
Kapelletje Adrie: Kapelletje
Kapelletje Adrie: Kapelletje
Nogmaals watermolen de Rosmolen maar nu in een ander seizoen Adrie: Nogmaals watermolen de Rosmolen maar nu in een ander seizoen

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart scheapsdrift-route.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

In de plaats GeijsterenHoeve de Boogaard

Wanssumseweg 1
5862 AA Geijsteren
Bezoek website

Restaurant Off Course

Het Spekt 4
5862 AZ Geijsteren
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (46)

 1. Adrie 22 april 2024 om 16:32

  Het brugje, zie mijn reactie 7 januari 2024, is weer open voor wandelaars. Wanneer het verder hersteld wordt is niet bekend.

  Reageren
 2. Adrie 7 januari 2024 om 19:32

  Door de vele regen van de laatste tijd is een brugje over de Oostrumsche Beek gedeeltelijk verzakt. Op dit moment is het niet bekend wanneer het brugje hersteld wordt. In de routebeschrijving en op de Google Maps kaart is een omleiding beschikbaar.

  Reageren
 3. Antoon en Marijke 3 april 2023 om 20:49

  Vandaag met mooi weer deze route gewandeld. De beschrijving is perfect. Een heel afwisselende route zeer de moeite waard. Dat geldt ook voor het extra lusje.
  Marijke en Antoon

  Reageren
 4. Adrie 27 september 2022 om 16:33

  Op 23 september 2022 de wandeltocht samen met Ommetje Landgoed Geijsteren gecontroleerd. Bij de Alde Pastorie is een nieuw pad aangelegd, de kaarten en de routebeschrijving zijn hierop aangepast. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 5. Petra 10 januari 2021 om 17:58

  Vandaag deze route gewandeld, voor ons ook bekende stukken van de route, Pieterpad, dat wilt niet zeggen dat we wederom genoten hebben van de mooie omgeving. De route is afwisselend , voor elk jaargetijde mooi, beekjes, bruggetjes, bos en modderschoenen.Adrie bedankt ! Op naar de volgende route…….

  Reageren
 6. Margriet 22 april 2020 om 15:52

  Onder een strak blauwe lucht deze wandeling gelopen met gps, geheel vlekkeloos !
  Vaker in dit gebied gewandeld en toch weer nieuwe verrassende stukken tegen gekomen.
  Mooie wandeling!

  Reageren
 7. Adrie 1 januari 2020 om 14:45

  De dijk is opgehoogd de weg “Alde Pasterie” over de dijk is vernieuwd. Helemaal is het nog niet afgerond er moet nog een stukje damwand langs de “Alde Pasterie” geplaatst worden en er ontbreekt een klein stukje voetpad als men de extra lus langs de resten van kasteel Geijsteren loopt. Aan het einde van lus na passeren van het brugje ontbreekt een klein stukje voetpad naar de verharde weg “Wanssumseweg”. Voorlopig nog rekening houden met wat overlast door de werkzaamheden.

  Reageren
 8. Adrie 2 oktober 2019 om 14:15

  Bij punt 7 laatste regel het grindpad “Alde Pasterie” gaat over een dijk, deze dijk wordt opgehoogd tevens wordt de kruising na verlaten van de dijk opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden lopen door tot 10 november 2019, Tijdens deze periode bij punt 7. laatste regel de weg verder RD volgen tot kruising in het centrum van Geijsteren met aan rechterhand de kerk, het startpunt.

  Reageren
 9. Nolda de Groot 22 april 2019 om 08:35

  Verrassend mooie Oostrumse beek. Veel jeneverbesstruiken.Zandverstuiving.Ook de lus naar het restant van het kasteel gelopen. 16,8 km in totaal. De routebeschrijving was heel duidelijk. Alleen aan het eind van punt 7 even getwijfeld bij ‘verderop de woning aan linkerzijde passeren’.Het kwam erop neer dat je de woning rechts van je moet houden. Je loopt tussen de woning en een bijgebouwtje door.
  Het was een zonnige dag en we hebben van de wandeling genoten.

  Reageren
  1. Adrie 22 april 2019 om 13:57

   Nolda de Groot bedankt voor de reactie! De betreffende zin iets anders omschreven, het bijgebouwtje is nu ook in de zin vernoemd.

 10. Maarten 20 februari 2019 om 16:58

  Vandaag (20 februari 2019) gelopen met de gpx op de navigatie. De gpx klopt nog steeds en was heel erg goed te volgen.

  De route lag er mooi bij, veel afwisseling qua natuur. Het viel ons op dat we regelmatig een prullenbak tegen kwamen, er lag bijna geen afval. Ook genoeg bankjes om op te rusten.

  Echt een aanrader!

  Reageren
 11. Adrie 8 september 2018 om 15:25

  Gisteren 7 september 2018 nog eens gaan kijken naar de werkzaamheden aan de rondweg rond Wanssum die aansluit op de N270. Het gedeelte door de Nieuwlandse Bossen dat ook door het Pieterpad gevolgd wordt en het pad langs de golfbaan is weer in de wandelroute opgenomen. Het rondje rond gerestaureerde kasteelruïne Geijsteren is nu een extra lus in de wandelroute. Op foto jeneverbesstruiken in de Boshuizerbergen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 12. Hans en Rianne Vogels 5 september 2018 om 09:46

  Aangezien de “oude” één van onze favoriete wandelroutes is hebben wij deze al vaak gelopen, zelfs tegen de beschrijving in. De routebeschrijving hebben we niet meer nodig.
  Niet wetende dat de route aangepast is hebben wij afgelopen zondag de “oude” route weer gedaan. Deze is zonder problemen te lopen. Een hele kleine routewijziging die gelijk loopt met het Pieterpad staat duidelijk aangegeven.
  Maar de weg is nog niet klaar, misschien dat dan één en ander anders wordt.

  Reageren
  1. Adrie 5 september 2018 om 14:47

   Hans en Rianne Vogels bedankt voor de reactie! Begin augustus ben ik ook bij de werkzaamheden gaan kijken of de oude route nog te belopen was. Zoals jullie ook gezien hebben is er ruimte gelaten voor een nieuw stukje Pieterpad langs nieuwe weg in aanleg. Halverwege september wordt de nieuwe fietsbrug die uitkomt op de kruising Meerlosebaan met De Blauwe Steen in gebruik genomen. Een goed moment om de nieuwe situatie te beschrijven zodat de oude route met wat aanpassingen weer beschikbaar kan komen. Het kleine lusje aan het einde van de tocht wordt een keuzemogelijkheid voor degene die geïnteresseerd zijn in de gerestaureerde kasteelruïne Geijsteren.

 13. Hans Cl. 11 augustus 2018 om 12:01

  02-08-2018 deze route gelopen. Gelopen via GPS en dit klopte goed. Mooie route met veel afwisseling. Voor mensen die niet door het losse zand willen lopen is het beter te wachten tot het een keer geregend heeft. (nu was het erg droog en dus zeer los). Het einde bij de kasteelruine vond ik persoonlijk iets minder. Lijkt toch erg nieuw.

  Reageren
 14. Adrie 8 februari 2018 om 18:05

  Vandaag 8 februari 2018 de wandeltocht gewijzigd. Er is een begin gemaakt met de aanleg van de rondweg die aansluit op N270 en het doorgaande verkeer om de kern van Wanssum leid. Deze nieuwe weg heeft aardig wat gevolgen voor de oorspronkelijke wandelroute. De wandelroute is tijdelijk aangepast. Voorlopig is het gedeelte naar de golfbaan komen te vervallen, nieuw is aan het einde van de wandeltocht een extra lus rond de gerestaureerde kasteelruïne Geijsteren. Tevens de rest van de wandelroute gecontroleerd. Veel wandelplezier!

  Reageren
 15. Arnold Schweren 15 augustus 2017 om 07:07

  Prachtige route door mooi afwisselend landschap, majestueuze beukenlanen. Leuk dorpje ook.

  Reageren
 16. M. 16 januari 2017 om 16:59

  Vandaag (weer) deze prachtige route gelopen en het was een echte winterwandeling; in de mist en met sneeuw op de paden en in de bomen, echt prachtig!

  Bij ons kwamen de routebeschrijving en de gps niet overeen bij punt 4,tot het klaphek maar geen probleem voor ons want wij zijn bekend hier 🙂

  Reageren
  1. Adrie 16 januari 2017 om 17:44

   Bedankt voor het melden! In dat deel van de Boshuizerbergen worden er de witte paaltjes door het stuifzandgebied gevolgd. In november 2016 de route nog gecontroleerd. De gps track die ik toen heb gelogd komt overeen met de gps track die men kan downloaden. De gps track zou toch moeten kloppen of men heeft heel recent de witte plaatjes route gewijzigd in het stuifzandgebied. Ik ga binnenkort eens kijken of er iets veranderd is.

  2. Adrie 19 januari 2017 om 18:46

   Ik ben in het deel van de Boshuizerbergen geweest dat oorspronkelijke bij punt 4. beschreven was. De witte paaltjes route door het gebied is niet veranderd, de gelogde track komt overeen met de track van het GPS bestand dat men via de site kan downloaden. Wel waren er op twee plaatsen smalle zijpaden ontstaan. Mogelijk dat U een van de zijpaadjes gevolgd heeft. Ik heb de route door het gebied iets uitvoeriger beschreven. Verder was het bankje bij de stuifduinen verplaatst naar de top van een van de stuifduinen. Voordat men voor het bankje rechts aanhoud even de heuvel oplopen naar het bankje, men heeft er een mooi uitzicht over het gebied.

 17. Hans en Rianne 15 januari 2017 om 15:48

  Geysteren is en blijft een mooie wandeling, in welk jaargetijde je het ook doet. Ze zijn evenwel in de bossen bezig geweest met werkzaamheden zodat het nu ietwat anders oogde.

  >> 5. RD, pad aan rechterhand negeren, witte paaltjes route.
  >> Bij T-splitsing RA, witte paaltjes route, vervolgens het pad volgen tot het opsplitst in >> twee parallel lopende paden, ca. 250m na passeren van klaphek, zijpaden negeren.
  >> Bij de splitsing van het pad het rechter pad volgen,

  In de omgeving zijn een groot aantal bomen omgezaagd. In het midden van het pad staat nu een enkele boom treurig te wezen. Het rechter pad is versperd met nog niet opgeruimde boomstammen en takken. Doordat ook de bosschages geruimd zijn heb je nu al van verre een goed zicht op dat klaphek aan de rechterzijde.

  >> witte paaltjes route, vervolgens na ca. 40 meter RA door klaphek dat scherp rechts achter >> bosschages staat, witte paaltjes route, kn23 volg 24.

  >> 6. Na passeren van klaphek links aanhouden richting breed pad, direct daarna bij 4-sprong >> RA, het brede pad volgen, witte paaltjes route, vervolgens RD, pad aan rechterhand
  >> negeren, de witte paaltjes en wn route worden verlaten. RD, pad aan rechterhand negeren,
  >> direct daarna LA, pad met SLL bordje, vervolgens het pad volgen tot T-splitsing.

  Het paaltje met het SLL-bordje is weg. Je zou e.e.a. nu kunnen omschrijven als:

  RD, pad aan rechterhand negeren, direct daarna schuin naarvoren LA, een smal pad, vervolgens het pad volgen tot T-splitsing.

  Reageren
  1. Hans en Rianne 15 januari 2017 om 17:07

   Je kunt ook parkeren op de met gras begroeide P-plaats (driehoekig plein met bomen erom heen ten oosten van Geijsteren aan de Voortweg die naar de horeca van Hoeve de Boogaard leid.
   Zondags zou je in Geijsteren zelf kunnen parkeren op de P-plaats aan de Gildestraat 7a (ten westen van de kerk). Door de week is dit een school.

  2. Adrie 15 januari 2017 om 17:20

   Hans en Rianne bedankt voor het melden en de opmerking over de parkeermogelijkheden! Bij punt 5 3de regel is de opmerking over de bosschages verwijderd uit de routebeschrijving. De takken op het rechter pad zullen wel opgeruimd worden als men klaar is met de rooi werkzaamheden. Voorlopig het linker pad volgen en letten op het klaphek aan rechterhand.
   Bij punt 6 2de regel heb ik het SLL bordje als extra herkenningspunt uit de routebeschrijving verwijderd. Op dat punt verlaat je het doorgaande pad, het is geen haakse bocht toch denk ik dat LA volstaat.
   In het dorp zelf zijn inderdaad heel beperkt parkeer mogelijkheden, ik heb jullie opmerking over de parkeerplaats overgenomen en bij bereikbaarheid gezet.

 18. Adrie 3 november 2016

  Op 1 november 2016 de wandelroute gecontroleerd. Het startpunt is verplaatst van het parkeerplaatsje aan de Oostrumseweg naar de kerk in het centrum van Geijsteren. Het centrum van Geijsteren met de drie dicht bij het centrum gelegen monumentale boerderijen Grote Spiekert, Kleine Spiekert en Lindenhof zijn nu onderdeel van de tocht. De tocht komt langs het oorspronkelijk startpunt, het parkeerterreintje aan de Oostrumseweg 34, 5862 AP Geijsteren. Men kan nog altijd van daaruit starten door gezien vanuit de verharde weg het pad rechts van het parkeerterreintje in te lopen vervolgens de routebeschrijving bij punt 2 laatste regel bij tweede deel van de zin starten. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 19. M. 28 december 2015

  Dit gebied ken ik uit mijn jeugd maar de Geysterse bossen blijven prachtig! De Rosmolen, de omgevallen boom, de vele kleine bruggetjes en de beekjes die je regelmatig ziet stromen. De kapel midden van in het bos is onze picknickplek, maar er staan genoeg bankjes langs de route. Genieten met hoofdletter G dus!

  Reageren
 20. Lennard 1 maart 2015

  15-2 ter controle gelopen. Ik vind dit één van de mooiere routes op deze site, en bovendien overwegend erg rustig gelegen.

  De route is nog helemaal actueel. Wel waren er boswerkzaamheden aan de gang t.h.v. punt 4 waardoor er nogal wat paden waren stukgereden door zware machines. Dit gaf echter geen noemenswaardige problemen.

  Reageren
 21. Adrie 8 augustus 2014

  8 augustus de route is gecontroleerd. Het wandelnetwerk is in dit gebied verder uitgebreid, de netwerkpaaltjes zijn in de routebeschrijving opgenomen als extra herkenningspunten. Veel wandelplezier!

  Reageren
 22. Johanna 18 mei 2012

  Vandaag, 18 mei 2011, deze route voor de 3e keer gewandeld. Erg mooie afwisselende wandelroute. De routebeschrijving is perfect.

  Reageren
 23. Adrie 14 april 2012

  De route is gecontroleerd. In het gebied is op en aantal plaatsen de situatie gewijzigd. De beschrijving en het kaartje zijn hierop aangepast.

  Reageren
 24. Lennard 5 februari 2012

  I.v.m. het zonnige weer in het oosten en het feit dat ik hem de vorige keer in een ander seizoen liep deze prachtige wandeling vandaag nog eens opnieuw gelopen.

  In principe is de wandeling nog steeds correct, maar voor een aantal punten wil ik ter verduidelijking wat wijzigingen voorstellen.

  Punt 2, 10e zin: "Bij bordje Limburgs Landschap RD, G-W route."
  veranderen in:
  "Bij klaphek en bordje Limburgs Landschap RD, G-W route."

  Punt 2, 11e zin: "1e pad LA, witte paaltjes route gaan volgen, G-W wordt verlaten."
  veranderen in:
  "1e pad LA door klaphek, witte paaltjes route gaan volgen, G-W wordt verlaten."

  Het voorstel dat ik in 2010 deed voor begin punt 3 bleek niet geheel correct. Het 1e pad RA, dat in de derde zin wordt genoemd, ligt eigenlijk vlak achter de splitsing half verscholen, dat heb ik destijds niet opgemerkt en ook deze keer liep er bijna aan voorbij.

  Punt 3, zinnen 4 t/m 5: "1e pad RA, door klaphek.
  1e pad RA, wit paaltje.
  T-splitsing LA, wit paaltje"
  Zou ik nu als volgt omschrijven:
  Mogelijkheid 1:
  "RD, negeer na enkele meters het klaphek dat scherp rechts achter een paar boompjes ligt.
  Volgende pad RA, door klaphek.
  1e pad RA, wit paaltje.
  T-splitsing LA, wit paaltje."
  Of:
  Mogelijkheid 2:
  "Na enkele meters RA, door een klaphek dat half verscholen achter een paar boompjes ligt.
  RD, pad op linkerhand negeren, wit paaltje."

  Punt 4, 8e en 9e zin: "Op T-splitsing LA.
  Op T-splitsing LA."
  vervangen door:
  "Op splitsing links aanhouden richting witte hoeve.
  Op T-splitsing RA, rechts staat een bord van de hoeve."

  Reageren
  1. Adrie 6 februari 2012 om 17:53

   De wijzigingsvoorstellen zijn in de routebeschrijving opgenomen. Lennard bedankt hiervoor!

 25. Johanna 1 november 2010

  Vandaag, 31 oktober 2010, deze route voor de 2e keer gewandeld. Erg mooie route. Veel afwisseling. GEWOON DOEN!!!!
  De routebeschrijving is aangepast en is nu duidelijker dan de vorige keer.
  Bedankt voor deze mooie route.

  Reageren
 26. Ellen 21 augustus 2010

  Op 19-08-2010 deze route gelopen.
  Bijzonder mooie route maar niet verder dan punt 3 gelopen.
  De beschrijving is makkelijk en duidelijk maar bij de kapel (punt 3) ging het toch mis. Er staat: bij de kapel LA 1e pad op linkerhand.
  We dachten dat dit bij elkaar hoorde en zijn bij de kapel linksaf geslagen en doorgelopen. Kwamen inderdaad volgens de verdere beschrijving daarna een schuur tegen maar na 15 min. lopen klopt de beschrijving niet meer. Dus teruggelopen naar de kapel en pad links tussen bankjes genomen, wat wel goed was. Scheelde een half uur in tijd en zijn daarna bij het kruisbeeld Geijsteren terug naar het parkeerterrein gelopen omdat het anders te laat werd.
  Jammer, want het laatste stuk leek ons ook mooi.
  Bij de kapel is het herkenbaar dus wellicht zou er beter kunnen staan: Bij de kapel LA, METEEN daarna 1e pad op linkerhand, tussen de twee bankjes.

  Reageren
  1. Ellen 21 augustus 2010 om 17:26

   In mijn reactie staat dat we niet verder als punt 3 zijn gelopen maar dit is fout, het moet zijn: niet verder als halverwege punt 4, na het kruisbeeld rechtsaf richting Geijsteren terug naar parkeerterrein.

 27. webmaster 15 juni 2010

  Deze routebeschrijving is op punt 3 aangepast. Henk en Lennard bedankt voor jullie reacties.

  Reageren
 28. Lennard 14 juni 2010

  Vandaag deze mooie route gelopen bij prima weer (zonnig maar niet te warm).

  Goede beschrijving, maar er is e.e.a. veranderd door de komst van meer afrastering/klaphekken en wijziging van het traject van de rood/witte route aan het begin van punt 3. De door Henk voorgestelde wijzigingen bevestig ik bij deze dan ook.

  Om het helemaal duidelijk te maken zou ik willen voorstellen om de eerste 7 regels van punt 3 (“RD, dit pad blijven volgen…t/m…., de R-W route wordt verlaten”) te verangen door:

  “RD, zijpaden negeren, door klaphek, dit pad blijven volgen tot het wordt opgesplitst in twee parallel lopende paden.
  Bij opsplitsing van dit pad het rechter pad volgen .
  1e pad RA, door klaphek.
  1e pad RA.
  T-splitsing LA (wit paaltje).
  Door klaphek schuin LA.
  Direct daarna op kruising met breed zandpad RA, het brede zandpad volgen, R-W route.
  RD, pad op rechterhand negeren.
  RD, pad op rechterhand negeren.
  Direct daarna 1e pad LA, bord Limburgs Lan

  Reageren
 29. Henk 7 juni 2010

  Zaterdag 5 juni deze wandeling gelopen met prachtig weer. Volgens mij zijn er wat aanpassingen nodig in de routebeschrijving:
  2.
  Bij bordje Limburgs Landschap RD, G-W route. Moet worden:Bij bordje Limburgs Landschap RD,door klaphek G-W route.

  1e pad LA, witte paaltjes route gaan volgen, G-W wordt verlaten. Moet worden:1e pad LA,door klaphek, witte paaltjes route gaan volgen, G-W wordt verlaten.
  3.
  1e pad RA, R-W rood-witte route. Moet worden:
  1e pad RA, door klaphek

  Reageren
 30. Johanna 6 november 2009

  Vandaag, 6 november 2009, deze route gewandeld. Prachtige afwisselende route.
  gewoon DOEN! Perfecte routebeschrijving.
  Adrie, bedankt voor deze bijzondere mooie route.
  Groeten en voor iedereen veel wandelplezier.

  Reageren
 31. jan 5 november 2009

  Gisteren-4-nov-2009-heb ik de scheapsdrift-gelopen.Hoewel de wind,al veel blad had weggewaaid,viel er nog veel,van kleuren aan larix, beuken enz te genieten.Wat een prachtige route,met statige lanen,jeneverbes-struiken in allerlei vormen,in een prachtig landschap vol van afwisseling.Ondanks het wisselvallige weer,was het toch genieten.BEDANKT voor deze prachtige dag.

  Reageren
 32. Lex Leenaars 16 februari 2009

  Gisteren dezep prachtige wandelinggelopen. Zeer afwisselend landschap en heerlijk rustig. De routebeschrijving klopt helemaal!

  Reageren
 33. Johan en May 4 februari 2009

  We, Johan en May, hebben deze route afgelopen zondag 1 febr 2009 gelopen in winterweer met een koude gure oostenwind. We vonden het een erg mooie wandeling, veel afwisseling, heel veel mooie fotoplekjes en heerlijk veel water in de vorm van beken.
  May liep aan de hand van de routebeschrijving, die nauwkeuriger is dan de GPS die ik van de site gehaald en geconverteerd heb en aan de hand waarvan ik met mn MapGPS60CSx de route volgde. Ik kwam uit op 15 km en dan laat ik al die kijk- en fotografeermeters ervanaf. Jammer dat er in delen met gemotoriseerde voertuigen “quads” door de bossen gescheurd wordt, zou verboden moeten worden.

  Reageren
 34. wandel vrienden uit Mierlo. 1 februari 2009

  Zondag 1 februari 2009 hebben we met 4 personen deze wandeling gelopen,hij is zeer de moeite waard voor ne natuurliefhebber, wij hebben er van genoten en de beschrijving is perfect.dank je wel.

  Reageren
 35. Carolien, Marjo, Lisanne, Loes, Evy en Marijn 14 oktober 2008

  13-10 deze route gelopen met 4 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Prachtig weer, en prachtige afwisselende route. Wij begrijpen nu ook de naam, want bij de 2e watermolen kwamen wij een schaap tegen die begon te bokken. Erg gevaarlijk, zeker met de kinderen, dus ga hier niet door het klaphek naar de watermolen kijken als er schapen lopen. Naderhand hebben we hierom natuurlijk erg gelachen, en de tocht uitgelopen. Het was een prachtige dag.

  Reageren
 36. André (webmaster) 7 oktober 2008

  Deze routebeschrijving is aangepast. Adrie schrijft: Naar aanleiding van een voetnootje bij de Scheapsdrift route heb ik deze route op 28-9-2008 gecontrolleerd. Tevens heb ik nog eens kritisch naar de beschrijving gekeken. Als gevolg van enkele kleine veranderingen o.a. een pad dat omgeleid was heb ik ook de tekst hier en daar wat aangepast met wat meer herkennings punten.

  Reageren
 37. Leo en Agnes 27 september 2008

  27-9-08 de route gelopen.
  Prachtig gebied om te wandelen, echter wel hopeloos verloren gelopen door de nogal ingewikkelde beschrijving. Met moeite de auto kunnen terugvinden.
  Mogelijk moet de beschrijving toch nog duidelijker, bv. onverharde paden zijn nu verhard, veel links paden negeren, rechts paden negeren, af en toe wordt dit weer niet vermeld, kortom : wij vonden het moeilijk.

  Reageren
 38. Frank en Dorothe Teurlings 6 juli 2008

  Zondag 6 juli hebben mijn vrouw en ik deze route gelopen. In eerste instantie getwijfeld of we het wel zouden doen omdat wij een andere route op het oog hadden. Toch maar deze “Scheapsdrift” route gelopen en hier absoluut geen spijt van. Een heel mooie en prachtige route en ik kan ze iedereen aan bevelen. Van al mijn wandeltochten maak ik een fotoreportage en ook met het lopen van deze route de nodige mooie plaatjes kunnen schieten dus ook een meevaller. Ik kan alleen maar zeggen dat we genoten hebben van deze wandeling. Onze dank hiervoor.

  Wij zijn zeer tevreden naar huis gereden

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)