Rondje Groene Geelders, Liempde te Noord-Brabant

15 km Wandelroute Rondje Groene Geelders, te Liempde

Rondje Groene Geelders is gebaseerd op de Geelders-route en vormt hiervoor een korter, natuurrijk alternatief dat voornamelijk door het natuurgebied De Geelders loopt. De route start in het bosrijke Geelders en loopt dan via voornamelijk rustige paden en mooie landweggetjes omzoomd met populieren, naar de Leemskuilen. Vervolgens passeert de route een gerestaureerd daglonershuisje waaraan duidelijk te zien is dat mensen vroeger een heel stuk kleiner waren. Na het doorkruisen van een begroeid waterwingebied voert het laatste stuk van de route weer door de Geelders terug naar het startpunt.
Onderweg komt men door bosrijk natuurgebied, akkers, weilanden, boomkwekerijen en loopt men langs een restant van de spoorlijn Boxtel - Wesel, beter bekend als het "Duitse lijntje".

Opgesteld door: Lennard, op: 5-10-2015, laatst bijgewerkt op: 21-1-2021

Routebeschrijving

1.
Vanuit de horecagelegenheid richting de spoorwegovergang lopen, direct na de spoorwegovergang RD (kn30v29), “Savendonksestraat”, onverhard pad aan rechterhand negeren, de weg volgen tot onverhard pad aan rechterhand ca. 100m voorbij oprijlaan naar woning nr.4.
Bij dit pad RA (kn29v82), onverhard pad met bankje, “Schutsstraat”.
Voorbij houten afsluitboom en SBB bordje “Geelders”, bij 4-sprong RD, na ca. 20m RA, smal bospad door bosrand, verderop bij klein informatiepaneeltje nr.5 buigt het pad naar links, ruim voorbij deze bocht passeert men aan linkerhand een klaphek, iets voorbij een vlonder, 2de klaphek en een 2de vlonder buigt het pad iets naar links.
Bij 3-sprong met informatiepaneeltje nr.9 LA, eveneens smal bospad.
T.h.v. informatiepaneeltje nr.10 RD, pad aan linkerhand negeren, pad met open plek aan rechterhand.
2.
Voorbij de open plek, bij T-splitsing RA, vervolgens na ca. 55m LA, iets verder gaat het pad door rand van een open plek met de open plek aan linkerhand en passeert men bijna aan het einde van de open plek een bankje.
Bij T-splitsing RA (vGR, vbw), direct daarna buigt het pad naar links en passeert men een vlonder.
Pad met flauwe bocht naar rechts verder volgen (vGR, vbw), pad aan linkerhand negeren, men passeert bankje, vervolgens het doorgaande pad verder volgen tot 3-sprong iets voorbij metalen grondwater meetbuis B45D0123.
Bij deze 3-sprong LA (vGR).
Voorbij veerooster RD (vGR, vbw), pad aan linkerhand negeren.
RD (vGR, vbw), pad aan linkerhand negeren.
3.
Direct na een grote beuk, bij kruising RA.
Voorbij houten afsluitboom LA (vGR), smal pad door bosrand.
Bij T-splitsing RA, verderop volgt het pad de bosrand aan linkerhand.
Na afsluitboom LA langs volgende afsluitboom (kn15v14), verderop passeert men klaphek en ruim daarna een klein brugje, ruim voorbij het brugje buigt het pad voor open grasland naar rechts richting klaphek, het begrazingsgebied via het klaphek verlaten (vwn).
Bij T-splitsing RA (kn14v18), verharde weg, direct daarop in bocht naar links van de weg rechts aanhouden (vGR, vwn), onverhard pad, “Hoogstraat”.
Bij 3-sprong rechts aanhouden (kn18v13).
4.
Bij Y-splitsing RA (vwn), verharde weg, vervolgens na ca. 55m RA, “Geelderseweg”, de weg volgen tot T-splitsing bij doorgaande weg, onderweg passeert men (kn16v34), zijweg en zijpaden negeren.
Bij deze T-splitsing RA, fietspad langs doorgaande weg volgen, vervolgens na ca. 50m LA (kn34v83), “Gasthuiskamp”, de weg volgen tot 4-sprong in bocht naar links, zijpaden negeren.
Bij deze 4-sprong RD (kn83v82), breed onverhard pad, “Gasthuiskamp”.
RD (kn82v79), pad aan rechterhand negeren.
Bij T-splitsing LA (vwn), “Overkamp”.
Bij 3-sprong RA (vwn), gras-pad met bordje “Wandelpad”, verderop passeert men twee rijen met paaltjes bij een doorgang voor vee.
T-splitsing LA (vwn), verharde weg, direct daarna RA (vwn), “Besselaar 26”.
5.
Na brug over “Beeksche Waterloop” RD (kn79v80), direct daarna RD, weg “Beek 16-16A” aan rechterhand negeren, verderop voorbij woning nr.14/14A buigt de weg naar rechts.
Iets voorbij deze bocht passeert men aan rechterhand een gerestaureerd daglonershuisje.
T.h.v. zijweg “Beek 7 t/m 9a” aan linkerhand RA, onverhard pad, ruiterpad.
Bij T-splitsing LA (kn80v49), pad met bosrand aan linkerhand, verderop gaat het onverhard pad over in een verharde weg.
Bij T-splitsing LA, fietspad aan overzijde doorgaande weg volgen.
Na ca. 80m RA door metalen voetgangerssluis (kn49v48), grindpad door waterwingebied, verderop buigt het grindpad met ruime bocht naar links.
Voorbij metalen voetgangerssluis, bij kruising RA (kn48v15), verharde weg.
6.
Bij kruising met aan rechterhand onverhard pad RD, “Achterste Hermalen”, de weg die verderop overgaat in “Hofstad” volgen tot pad aan rechterhand voor spoorwegovergang van het voormalig Duits Lijntje, zijpaden negeren.
Bij dit pad RA (kn15v30), “Hoge Beek”, verderop loopt het pad een stuk parallel aan het spoor, het pad volgen tot T-splitsing bij verharde weg.
Bij deze T-splitsing RA (vwn), verharde weg.
Na ca. 70m LA (vwn), onverhard pad, “Gilders”.
Pad met bocht naar links verder volgen (vwn), gras-pad aan rechterhand negeren, men passeert metalen afsluitboom, vervolgens het pad verder volgen tot T-splitsing bij verharde weg, zijpaden negeren.
Bij deze T-splitsing LA de spoorwegovergang over, aan overzijde is de horecagelegenheid, het startpunt.

Wandelroutenetwerk:
De geel/groene markeringen hiervan worden alleen als extra hulpmiddel gebruikt. In geval van twijfel is de tekst leidend.

Afkortingen:
kn48v15 = knooppunt 48, volg 15
vwn = volg wandelroutenetwerk
vbw = blauw-witte SBB route
vGR = Geel-rode markeringen van streekpad.
LA = linksaf, RA = rechtsaf en RD = rechtdoor

Niet genoemde zijpaden en –wegen moeten worden genegeerd, dat geldt ook voor paaltjes, markeringen, borden, e.d., die niet zijn vermeld.
Alle namen tussen aanhalingstekens zijn ter plekke op borden e.d. zichtbaar.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Café 't Groene Woud, Kasterensestraat 23, 5298 NV te Liempde. Plan Route

Met de auto

Rijd naar de Kasterensestraat in Liempde. Parkeren kan bij Café 't Groene Woud, er zijn beperkte parkeerplaatsen.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in dit gebied.

Foto's (5)

De Geelders De Geelders
De Geelders maar nu in een ander seizoen De Geelders maar nu in een ander seizoen
Open plek in De Geelders Open plek in De Geelders
Pad in buitengebied Pad in buitengebied
Waterwingebied Waterwingebied

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart rondje-groene-geelders.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Café 't Groene Woud

Kasterensestraat 23
5298 NV Liempde

Ervaringen van wandelaars (5)

 1. Cor de Visser 21 januari 2021 om 16:33

  Op 20.01.21 de route gelopen. Ondanks de modder toch een goede wandeling gelopen.
  M.b.t. de routebeschrijving een opmerking: na punt 2 : Voorbij de open plek, bij T-splitsing RA, vervolgens voor veerooster LA enz. kan beter te lezen zijn omdat van enig veerooster niets te zien is :na punt 2 : Voorbij de open plek, bij T-splitsing RA, vervolgens 1ste pad(aan einde van open plek aan linkerkant) LA enz.

  Reageren
  1. Adrie 21 januari 2021 om 17:27

   Cor de Visser bedankt voor het melden! In het verleden was er in het pad een afsluitboom met veerooster, veel nut had het op die plek niet. Vermoedelijk is het veerooster daarom verwijderd. De routebeschrijving aangepast.

 2. Bep v.s.Heijden 7 september 2020 om 11:42

  Bep v.s.Heijden.7 September
  Gewandeld De Geelders.
  Een hele mooie Route.
  Ik heb genoten van de wandeling.
  Nog bedankt.

  Reageren
 3. Adrie 9 augustus 2020 om 16:21

  Vandaag in de vroege ochtenduren de wandelroute gecontroleerd. Landgoed Geelders staat bekend als een nat gebied nu stonden alle waterlopen droog. Lieslaarzen zie reactie Hans en Rianne Vogels zijn nu absoluut niet nodig. Van het inmiddels vier jaar geleden opgeheven laarzenpad is niets weer te herkennen de smalle paadjes van het oorspronkelijke laarzenpad zijn volledig dichtgegroeid. De route beschrijving is weer actueel!

  Reageren
 4. Hans en Rianne Vogels 15 februari 2016

  Zaterdag hebben we deze route gelopen. Het was een vermoeiende spring-, slalom en glibberpartij. Na de regen vorige week bleek deze wandelroute in het natuurgebied De Geelders problemen te geven. Op de wandelroutenetwerk kaart Het Groene Woud (Sint-Michielsgestel) wordt het bosgedeelte aangemerkt worden als laarzenpad. Op sommige plekken zouden lieslaarzen goed van pas gekomen zijn. Halfweg hebben we het opgegeven. In plaats van naar knooppunt 15 zijn we al afkortend naar knooppunt 82 gelopen om vandaar uit de route te vervolgen.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)