Rondje Geijsteren, Geijsteren te Limburg

4 km Wandelroute Rondje Geijsteren, te Geijsteren

Geijsteren (Limburgs: Geistere) is een dorpskern van gemeente Venray, gelegen langs de Maas in het noorden van Limburg, grenzend aan de provincie Noord-Brabant. Geijsteren omvat behalve een mooie dorpskern een landgoed van 700 hectare met een kasteelruïne.

Opgesteld door: Susan en Ingo op: 23-5-2013

Routebeschrijving

Geijsteren (Limburgs: Geistere) is een dorpskern van gemeente Venray, gelegen langs de Maas in het noorden van Limburg, grenzend aan de provincie Noord-Brabant. Geijsteren omvat behalve een mooie dorpskern een landgoed van 700 hectare met een kasteelruïne (op halve km afstand ten noorden gelegen van Hoeve De Boogaard (hemelsbreed maar 300 meter)) en een 18-holes tellende ‘Golf en Countryclub’.

1.  Vanaf Hoeve de Boogaard loopt u richting parkeerplaats (zijde dorpskern van Geijsteren)
2.  Voor de parkeerplaats, op de Y-splitsing, rechts aanhouden.
3.  Weg oversteken, Alde Pastorie (straat) in.

De woning die u hier na ca. 400 meter passeert was tot 1881 de pastorie van de Geijsterse parochie. De naastgelegen boerderij ‘Peijten hof’ werd later ‘het Bazenhuis’ genoemd. De Alde Pastorie, de boerderij en het bakhuisje zijn in bezit van het kasteel.

4.  Na het huis gaat de asfaltweg over in zandpad.
5.  Bij kruispunt met verharde weg, rechtsaf.
6.  Volg deze St Wilbertsweg, ga na ca. 400 meter linksaf, richting huisnummers 22, 26 en 28.
7.  De asfaltweg gaat over naar een zandweg.
8.  Over het houten bruggetje gaat u rechtdoor tot bij de St. Willibrorduskapel.

Deze kapel stamt uit 1543. De waterput ernaast is ca. duizend jaar ouder! De kapel behoort tot landgoed Gijsteren en dit landgoed is nog in particulier eigendom. Dat is inmiddels een uitzondering in Nederland. De kapel is in gotische stijl gebouwd maar de plaats was reeds lang voor de bouw van deze kapel een bedevaartsoord. Dat veel mensen hier langskwamen is nog steeds te zien aan de vele wegen die hier samenkomen. Ook zijn in de stenen van het kapelletje allerlei namen en tekens gekerft door bedevaartgangers en andere voorbijgangers. De waterput naast de kapel staat van oudsher bekend als de heilige bron. Deze put is gebouwd in een poel die ook Willebrordus gebruikte om mensen te dopen. De grenspaal naast de kapel, uit 1551, markeert de grens tussen het Land van Cuijk en het Land van Kessel en is thans de grens tussen de provincies Noord-Brabant en Limburg.

9.  Bij de kapel het pad links volgen, langs de houten afrastering.
10.  Aan het einde van dit pad, gaat u voor de houten slagboom linksaf.
11.  Na ca. 300 meter, einde pad, gaat u rechtsaf.
12.  Dit pad volgen totdat u na ca. 300 meter uitkomt op een parkeerplaats, ga links, verharde weg op, waarna u de dorpskern inloopt.
13.  U passeert nu enkele fraaie, oude boerderijen en blijft deze weg volgen totdat u bij einde bebouwing terug bent bij Hoeve De Boogaard.

Opgesteld 23 mei 2013.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Hoeve de Boogaard, Geijsteren Voortweg, 5862 AA te Geijsteren. Plan Route

Met de auto

A73, neem afslag 9-Venray en voeg in op de Deurneseweg/N270 richting Oostrum. Ga verder op de N270. Ga rechtdoor over 2 rotondes. Sla linksaf naar de Geijsterseweg. Weg vervolgen naar Wanssumseweg. Sla linksaf naar de Monendijk. Neem de 1e afslag rechts, Voortweg op. U vindt uw bestemming links.

Openbaar vervoer

Station Venray. Bus 38 (richting Blitterswijck). Bushalte Kerk, Geijsteren. Met de rug naar de kerk LA vertrekken, punt 13 van de beschrijving.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (1)

Hoeve de Boogaard Hoeve de Boogaard

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart rondje-geijsteren.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Hoeve de Boogaard

Wanssumseweg 1
5862 AA Geijsteren
Bezoek website

t Trefpunt

Dorpstraat 16
5862 AE Geijsteren
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (2)

 1. Gerard en Elly. 20 augustus 2018 om 10:28

  gisterenmiddag deze route gelopen,
  het was erg duidelijk en een zeer mooie omgeving.

  Reageren
 2. Henny, Thea en Hennie 1 september 2013

  Heel mooie tocht! We hebben onderweg genoten van de bramen en veel springbalsemien gezien. Na afloop een lekker bakje koffie bij Hoeve De Boogaard gedronken.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)