Rondje eiland de Woude, Het eiland de Woude te Noord-Holland

8 km Wandelroute Rondje eiland de Woude, te Het eiland de Woude

U wandelt aan de buitenkant van het eiland langs weilanden en gedeeltelijk langs het alkmaardermeer. In het voorjaar veel vogels, grutto's etc.

Opgesteld op: 1-7-2007

Routebeschrijving

 • Parkeergelegenheid bij het pontje, de oversteek duurt nog geen 5 minuten, kost wel een euro.
 • Sla linksaf zodra U van het pontje komt  en volg constant het pad, er loopt maar een pad.
 • Dit pad loopt helemaal rond het eiland je kunt dus niet verkeerd lopen.
 • Wel loopt U grotendeels over een dijk dus met nat weer goede dichte schoenen nodig.
 • De afstand is ongeveer 8 km.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

U steekt met het pontje over naar het eiland de Woude, het eiland bevindt zich tussen markenbinnen en westgrafdijk, Starnmeerdijk 1, 1489 NA te Het eiland de Woude. Plan Route

Met de auto

Met de auto de verbindingsweg van Wormerveer richting Alkmaar.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (5)

Leuke wandeling over prachtig eiland. Marja Klokkers: Leuke wandeling over prachtig eiland.

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart rondje-eiland-de-woude.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Restaurant 't Kombof

Woude 32-32A
1489 NC De Woude
Bezoek website

Restaurant-eetcafé De Woude

Woude 1
1489 NB De Woude 
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (25)

 1. Tom 20 april 2020 om 16:18

  Mag de route gefietst worden ?

  Reageren
  1. Adrie 20 april 2020 om 16:30

   Beste Tom, of er gefietst kan worden weet ik niet. Ik heb ook geen mailadres van de routemaker om de vraag aan de routemaker voor te leggen. Op het internet gezocht, een fiets kun je meenemen maar er zijn beperkte mogelijkheden citaat uit gevonden artikel: Je kunt een stukje fietsen op het eiland maar dan zie je maar een heel klein stukje van het eiland.

  2. Tom 27 april 2020 om 21:22

   Dank Adrie voor het antwoord, maar de vraag is eigenlijk of het fietsen verboden is of niet. Als het niet expliciet verboden is, zou je de route dus ook kunnen fietsen?

  3. Adrie 28 april 2020 om 07:42

   Beste Tom, geen idee en zoals ik al eerder heb aangeven ik heb geen mailadres van de routemaker om hem/haar de vraag voor te leggen.

  4. Marian 3 mei 2020 om 23:25

   Het is een wandelroute . Niet fietsbaar.

  5. Nellie Ouweltjes 30 mei 2022 om 18:53

   Er hangt een groot niet sympatiek bord bij de Stierop aan het hek van de laatste bewoner dat fietsen verboden is maar ik zou het gewoon doen het is een prachtig tochtje.

  6. Simone Liefting 24 juni 2023 om 14:08

   Nee alleen de straat door het dorp is verhard verder loop je door de natuur. Soms is het drassig

 2. Edwin 15 oktober 2017 om 15:43

  Leuke wandelroute maar pas op bij boerderij nummer 5 (voorheen camping de drie eikels).

  Reageren
  1. Adrie 15 oktober 2017 om 16:07

   Beste Erwin, ik heb een deel van uw opmerkingen verwijderd. Heel vervelend dat de bewoner op nummer 5 het niet op wandelaars heeft maar uw opmerking komt dit zeker niet ten goede.

 3. Shorty''s adventure 7 augustus 2017 om 17:45

  https://www.youtube.com/watch?v=0IWO4p4uBhM&feature=youtu.be
  Wij hebben deze wandeling gemaakt op het prachtige eilandje De Woude , echt een aanrader!
  Wij hebben hier een filmpje van gemaakt en die staat op ons youtube kanaal. neem gerust een kijkje. en als u het leuk vind aboneer u op ons kanaal om meer van onze wandelingen en avonturen te zien. Dat zouden wij zeer op prijs stellen groetjes , Shorty’s adventures

  Reageren
 4. Iedje Hoonhout 17 april 2017 om 21:23

  Prachtige wandeling op koude 2de paasdag met mooie expositie in het kerkje.

  Reageren
 5. O. Peerdeman 25 januari 2015

  Deze route is ontzettend mooi en zal in de zomer waarschijnlijk nog mooier zijn. Als er modder is rechtsom lopen, dan eindig je op het korte stukje verhard.

  Honden zijn aangelijnd toegestaan en ook in de horeca (De Woude) welkom. Het genoemde bordje "wij schieten op hondenwandelaars" is inderdaad op eigen erf zichtbaar vanaf het pad, vergezeld met een bordje "Pas op, paarden knabbelen aan uw fiets" op een erf met twee pony’s en drie honden. Volgens de bebording is het hele jaar door de hond aangelijnd toegestaan alleen op de dijk, de rest is overigens geheel natuurgebied zonder wandelpaden.

  Reageren
 6. Nanneke 20 oktober 2014

  Het kan zijn dat hinden alleen in broedseizoen helemaal niet zijn toegestaan, op de bordjes staat honden toegestaan. Mits aangelijnd! Jammer genoeg had ik onze hond thuis gelaten afgelopen vrijdag 17 okt. Misschien goed om te informeren zodat info klopt op deze site. Wandeling was overigens erg leuk, een aanrader!

  Reageren
  1. Adrie 21 april 2014 om 18:21

   Er zijn nogal wat onduidelijkheden omtrent het meenemen van honden bij deze wandelroute. Om zeker te zijn dat men met een hond tijdens deze wandeling niet voor onaangename verrassingen komt te staan laat ik op de informatiepagina voorlopig staan dat honden niet zijn toegestaan.

 7. Ineke 6 oktober 2014

  Deze wandeling is heel goed te doen op blote voeten. Een aanrader voor de liefhebber.

  Reageren
 8. Adrie 2 augustus 2014

  Het is een wat oudere route, blijkbaar zijn honden er niet meer toegestaan. De informatiepagina is hierop aangepast. Rene bedankt voor het melden!

  Reageren
 9. rene 2 augustus 2014

  als je na het pondje linksaf is het eerste wat je ziet een bord verboden voor honden. ga je rechtsaf dan zie je de vriendelijke borden van een bewoner: wij open het vuur op hondenuitlaters en …..laat uw hond aan de andere kant van de pond leeglopen…. op deze site staat dat honden zijn toegestaan, klopt dat wel?

  Reageren
  1. Guda 30 mei 2022 om 19:00

   He…wij openen het vuur op hondenuitlaters…!!?? kom nou! Het toch niet gekker worden!! Hup gewoon je hond aangelijnd meenemen.

 10. Adrie 24 juni 2013

  De informatie pagina is aangepast. Frits bedankt voor de reactie!

  Reageren
 11. Frits 24 juni 2013

  De hond kan mee aan de lijn

  Reageren
 12. Judith 10 maart 2012

  Ik heb deze wandeling (volgens mij niet langer dan 7Km) nu voor de 2e keer gelopen en vond ‘m nog steeds erg mooi. Heel veel vogels en weids uitzicht. Met de klok meelopen, zodat je het eerste stukje (parallel aan de hoofdweg) gelijk gehad hebt en de rest geen auto’s meer hoeft te zien/horen. Na afloop nog even een bakkie doen bij het restaurant met terras aan het water en je dag kan niet meer stuk.

  Reageren
 13. Paula 13 juni 2011

  Leuke wandeling, het eerste stuk is een beetje saai, maar zodra voorbij je de camping bent op de dijk komt is het fantastisch.
  Pontje (retourtje) kost 1,30 (juni 2011)

  Reageren
 14. HeNK LUBBERS 1 januari 2011

  GEWELDIGE WANDELING. WE KWAMEN VIA DE KNOOPPUNTEN FIETSROUTE VANUIT EGMOND AAN ZEE HIER TERECHT. VANDAAR DEZE WANDELING OP DIT EILAND DE WOUDE. EEN ECHTE AANRADER. DAARNA MET DE FIETS WEER VIA KROMMENIE NAAR EGMOND AAN ZEE.

  Reageren
 15. Jan Kaldenbach 8 oktober 2008

  Gewoon een leuke wandeling voor de zondagmiddag. Het eerste stuk is het leukst, met het pittoreske De Woude en het onverharde pad langs het water. Het laatste stuk over de weg een beetje saai.

  Reageren
 16. Joke Koopman 20 juli 2008

  Mooie wandeling, vanaf het pontje linksaf gegaan een verhard pad gevolgd, dit werd later een onverhard graspad. Langs de dijk gelopen en genoten van
  het polderlandschap en het water. Deze route zou ik niet aanraden bij rolstoelgebruikers, het pad is vrij hobbelig en er zitten hindernissen in die m.i. niet te nemen zijn (hek waar je overheen moet stappen, een brug met hoge drempel, enz.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)