Polder Noord Kethel, Delft te Zuid-Holland

15 km Wandelroute Polder Noord Kethel, te Delft

Een mooie wandeling door het weidegebied ten zuiden van Delft.

Opgesteld op: 31-12-2007

Routebeschrijving

Vanaf station (perron 1) LA, fietspad volgen. Of vanaf het station (spoor 2 – treinen richting Rotterdam) ga je linksaf en houd je de spoorlijn aan je linkerhand.
Rechtdoor langs sportveld. Na sportveld het fietspad links aanhouden. Bij fietstunnel RA en rechtdoor. Na bruggetje LA en weer rechtdoor.

Bij T-splitsing RA. Doorlopen tot hek aan het einde van fietspad. Bij het hek LA (het vrijliggende fietspad op) en weer rechtdoor tot tweede zijweg (met fietswegwijzer).  Hier rechtsaf (richting Vlaardingen) en parallel lopende weg (Abswoude) (Harreweg) oversteken en Woudweg op. Doorlopen tot je halverwege de Woudweg aan de linkerkant een fietspad ziet. Hier LA het fietspad op en dit rechtdoor volgen; zijweggetje rechts negeren!

Aan eind van fietspad LA een ander fietspad op. Dit fietspad rechtdoor volgen. Na een paar kilometer weer Abswoude Harreweg oversteken en rechtdoor blijven lopen. Vlak na Abswoude  Harreweg het fietspad naar links richting Delft negeren en direct daarna is het mogelijk om op een smal voetpad te gaan lopen dat over een dijkje loopt(linkerkant). Hier heb je een heel mooi uitzicht over de polder. Dit voetpad komt later weer uit op het fietspad. Hier met de bocht mee naar links. Fietspad en voetpad komen uit op een polderweg (Groeneweg). Hier RA en rechtdoor tot T-splitsing. Hier LA en spoorweg over [TIP: bij T-splitsing RA en weg volgen tot kerkje van Kerkbuurt. Dit is een alleraardigst kerkje die een grondige renovatie heeft ondergaan. Ga hierna terug naar de spoorwegovergang].

Na spoorwegovergang RD over de Kandelaarweg, gaat later over in de Schieweg. Weg langs de Schie blijven volgen tot Vlakoeverpad (fietspad). Hier LA. Dit fietspad blijven volgen. Na het tweede bruggetje LA, onder fietstunnel door en RA. Nu rechtdoor blijven lopen tot station Delft Zuid.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Station Delft Zuid, Delft Kruithuispad, 2623 CS te Delft. Plan Route

Openbaar vervoer

Station Delft Zuid

Rolstoeltoegankelijkheid

Het is onbekend of deze route geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Het is onbekend of er honden zijn toegestaan in dit gebied.

Foto's

Er zijn geen foto's beschikbaar

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Er is geen topografische kaart beschikbaar

Download(s)

Er zijn geen downloads beschikbaar

Horecagelegenheden

Er zijn geen horecagelegenheden bekend! Ken jij er één in de buurt van de wandelroute? Meldt het ons dan via de contactpagina..

Ervaringen van wandelaars (2)

 1. Fred Mielard en Marijke van Veen 30 augustus 2011

  20 kilometer is deze route zeker niet, 15 komt inderdaad dichter bij de werkelijkheid!
  Voor het overige is deze route heel goed te doen voor rolstoelen en/of kinderwagens, zelfs het smalle voetpadgedeelte moet o.i. nog goed te doen zijn.
  Een leuke route, die aan de hand van een goede kaart (en/of goed richtinggevoel) op diverse punten veranderd kan worden, waardoor hij geschikt is om meerdere malen te lopen.

  Reageren
 2. Peter 2 maart 2008

  Leuke route maar hooguit 15 kilometer.
  Ook niet overal even duidelijk omdat er een paar keer fietspad staat terwijl er ook auto’s mogen rijden.
  Niettemin toch genoten van de tocht.
  Tip: probeer op een doordeweekse dag deze tocht te maken, dan heb je waarschijnlijk minder last van irritante liefhebbers van de dopingsport.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)