Ommetje Overloonsche Duinen, Overloon te Noord-Brabant

11 km Wandelroute Ommetje Overloonsche Duinen, te Overloon

Wandeltocht door het bosgebied de Overloonsche Duinen. In de Overloonsche Duinen slingert de wandeltocht over smalle en bredere paden door het bos, heideveldjes en gaat op diverse plaatsen over met jeneverbesstruiken begroeide stuifduinen, deze stuifduinen zijn restanten van een stuifzandrug. De stuifzandrug maakte deel uit van de woeste gronden tot aan het begin van de 20e eeuw rond Overloon te vinden waren. Delen van deze gronden zijn aangeplant met bomen hoofdzakelijk naaldhout voor de productie. Door de huidige beheersmaatregelen wordt het productie bos omgevormd tot een meer natuurlijker bos met open stukken afgewisseld door meer gevarieerd bos. Overloon zelf is vooral bekend om zijn Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944) werd Overloon bijna helemaal verwoest bij de Slag om Overloon een tiendaagse tankslag tussen een Amerikaanse tankdivisie en het Duitse leger. Zowel het museum, een militaire begraafplaats als straatnamen herinneren aan deze tijd zo is 14 Oktoberplein vernoemd naar de bevrijding van Overloon op 14 oktober 1944, de gevechten duurden daarna nog enige dagen. Op de kleine begraafplaats met 280 graven rusten één Nederlandse soldaat, en 265 Britse landmacht en 14 luchtmacht militairen die sneuvelden tijdens de slag om Overloon. 93% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 19-10-2013, laatst bijgewerkt op: 13-12-2023

Routebeschrijving

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten.
1.
Met de rug naar de ingang van Oorlogsmuseum Overloon LA vertrekken richting het sportpark.
Voor het sportpark, bij T-splitsing RA, kn52 volg 51.
Bij T-splitsing LA, “Raayweg”, wn route, de weg volgen tot grind-/voetpad aan rechterhand voorbij woning nr.19 aan linkerhand iets voorbij sporthal Raaijhal, overige zijpaden negeren.
Bij dit pad RA, grindpad met routepaal “De Vers” en bankje, direct daarna in bocht naar links van het grindpad rechts aanhouden, kn51 volg 32, het onverhard pad volgen tot 4-sprong, smal zijpad aan rechterhand negeren.
Bij deze 4-sprong RD, smal pad met iets verder op enige afstand een grasveldje aan linkerhand, wn route.
Aan de rand van open plek met heide, bij 4-sprong RD, pad door rand van de open plek met bosrand aan rechterhand, wn route.
2.
Bij 4-sprong LA, wn route, pad door de open plek met heide, verderop iets voorbij een bankje buigt het pad naar rechts en gaat tussen twee eiken door.
Iets voorbij de eiken, bij 3-sprong rechts aanhouden, wn route.
Voor bosrand, bij kruising RD, wn route, het pad volgen tot kruising met verharde weg, zijpad negeren.
Bij deze kruising RD, kn32 volg 39.
Pad met bocht naar links verder volgen, smal pad aan rechterhand negeren, wn route, het pad volgen tot kruising voor een heuvel ruim voorbij de open plek met jeneverbesstruiken.
Bij deze kruising RD de heuvel over met op de top een bankje, wn route, vervolgens t.h.v. bosrand, bij Y-splitsing links aanhouden, pad met bosrand en bankje aan linkerhand, wn route.
Het pad met bocht naar links langs de bosrand verder volgen, pad aan rechterhand negeren, wn route, vervolgens voor informatiepaneel LA, het linker bospad inlopen, kn39 volg 51.
3.
Bij kruising RA, de wn route wordt verlaten, direct daarna bij kruising met ATB pad RD, het pad verder volgen tot T-splitsing, zijpad en zijpaden bij kruising negeren.
Bij deze T-splitsing LA, wn route, pad met iets verder een bankje.
Bij kruising met verhard fietspad RD, kn47 volg 48.
Bij kruising RD de heuvel over, wn route, voorbij de heuvel buigt het pad naar rechts en gaat door een heuvelachtige half open plek, wn route, voorbij de volgende heuvel even de voet van een heuvel volgen met de heuvel aan rechterhand vervolgens doorlopen tot 4-sprong op een heuveltop met kn48 routepaaltje
Bij deze 4-sprong RD richting smalle doorgang tussen jeneverbesstruiken aan voet van de heuvel, kn48 volg 33.
Bij 6-sprong met verhard fietspad en picknicktafel aan rechterhand het 1ste pad aan rechterhand volgen, kn33 volg 49, pad met iets verder aan beide zijde heide met jeneverbesstruiken.
Bij 4-sprong RD, kn49 volg 35, pad met jeneverbesstruiken aan rechterhand.
4.
Bij 5-sprong RD, wn route, vervolgens voor bankje bij 3-sprong links aanhouden, wn route, verderop buigt het pad naar rechts.
Bij kruising LA, kn35 vol 34.
Bij kruising RA, de wn route wordt verlaten.
Na ca. 160m LA.
Bij 3-sprong RA richting open strook met hoogspanningslijnen, vervolgens aan rand van de open strook LA, men passeert de hoogspanningslijnen.
Ca. 60m voorbij de bosrand, bij kruising RA, stijgend smal pad, kn36 volg 43.
Bij kruising RA, breed pad, kn43 volg 42.
RD, fietspad aan rechterhand negeren, verharde weg, kn42 volg 41, na ca. 60m eveneens RD, fietspad aan linkerhand negeren, wn route, het onverharde pad volgen tot T-splitsing voor een perceel grasland met in de houtwal aan overzijde van het grasland een grenspaal, zijpaden negeren.
# De grenspaal Spurkt-Paal in der Heyde is een van de twaalf herstelde grenspalen die een historische grenslijn markeerde zoals de grens tussen land van Kessel en land van Cuijk in 1200. In de opvolgende achthonderd jaar vormde het de grens tijdens de Spaanse overheersing, de Pruisische – en de Franse tijd en daarna weer een Nederlandse periode.
5.
Bij deze T-splitsing LA, kn41 volg 40, het pad ca. 900m volgen tot 2de bocht naar links.
Ca. 80m voorbij deze bocht, bij 3-sprong links aanhouden, kn40 volg 38.
Na ca. 180m LA, pad met houten afsluitboom  en verderop rechts van het pad een langgerekte heuvel (voormalige stuifduin), de wn route wordt verlaten.
Bij T-splitsing RA, let op het pad is tevens een ATB pad.
RD, stijgend pad aan rechterhand negeren, de ATB route wordt verlaten, het pad verder volgen tot bocht naar links.
Iets voorbij deze bocht, bij 3-sprong rechts aanhouden, iets verder achtereenvolgens het pad met bocht naar links en naar rechts verder volgen, wn route, het pad stijgt het gaat een heuvel over.
Aan voet van de heuvel, bij 3-sprong RA, kn45 volg 38, het pad volgen tot kruising met aan linkerhand een langwerpige open plek met heide, zijpaden negeren.
6.
Bij deze kruising LA, kn38 volg 37, smal pad door de heide.
Bij Y-splitsing links aanhouden, verhard fietspad, wn route.
Het fietspad met bocht naar links verder volgen, onverhard pad aan rechterhand negeren, kn37 volg 44, het fietspad met in bocht naar rechts kn44 volg 36 volgen tot volgende bocht naar links, zijpaden negeren.
Direct na deze bocht RA, smal slingerend bospad, wn route, het pad volgen tot T-splitsing.
Bij deze T-splitsing LA, wn route.
Bij kruising RA, breed pad, de wn route wordt verlaten, iets verder LA, smal slingerend bospad.
Bij T-splitsing LA, breed pad richting open strook met hoogspanningsmast.
Voorbij de open strook, bij 5-sprong RA, kn34 volg 37, het pad door de bosrand met open strook aan rechterhand volgen tot kruising met verhard fietspad, zijpaden negeren.
7.
Bij deze kruising RD, onverhard pad, de wn route wordt verlaten.
Iets voor hoogspanningsmast links aanhouden, bospad.
Voorbij houten afsluitboom, bij 3-sprong links aanhouden, breed pad, nu even goed opletten, na ca. 30m RA, enigszins verscholen smal bospad inlopen met heuvel aan linkerhand, voorbij de heuvel, bij 3-sprong links aanhouden, direct daarna bij volgende 3-sprong met aan linkerhand een wn routepaaltje rechts aanhouden.
Iets voor de bosrand het pad met bocht naar links verder volgen, pad richting bosrand aan rechterhand negeren.
Bij T-splitsing RA, breed pad, het brede pad gaat iets verder door de bosrand, voorbij bocht naar rechts volgt het pad de bosrand aan linkerhand, het pad verder volgen tot pad aan linkerhand met houten afsluitboom en bordje “Overloonse Duinen” en aan rechterhand een klein bosperceel ca. 150m voorbij bocht naar links, overige zijpaden aan linkerhand negeren.
Bij dit pad LA, wn route, het pad volgen tot pad aan rechterhand t.h.v. kn54 routepaaltje met verderop in het verlengde van het pad een verharde weg en in de verte woningen.
8.
Bij dit pad RA, kn54 volg 55, verderop de verharde weg volgen tot smal bospad aan linkerhand t.h.v. een bankje en iets voorbij de begraafplaats, overige smalle zijpaden negeren.
# De militaire begraafplaats aan rechterhand is een Brits ereveld.
Bij dit LA, smal bospad, de wn route wordt verlaten.
Het pad met bocht naar links verder volgen, smal pad richting de bosrand aan rechterhand negeren.
Bij kruising met aan linkerhand zicht op de begraafplaats RA, eveneens een smal bospad.
Bij kruising RD, het pad verder volgen tot kruising met rechtdoor een smal pad richting de rand van het bos met daarachter woningen, zijpaden negeren.
Bij deze kruising LA, pad door de bosrand langs achterzijde van de woningen.
Voor metalen poort, bij T-splitsing RA, smalle verharde weg, men verlaat het bos.
Bij 3-sprong links aanhouden, wn route.
Bij T-splitsing LA, wn route, direct daarna LA, “Museumpark”, kn74 volg 52, de weg buigt naar rechts richting de ingang van het museum, het startpunt.

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerk routepaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Ingang Oorlogsmuseum Overloon, Museumpark 1, 5825 AM te Overloon. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op het grote parkeerterrein bij het Oorlogsmuseum.

Openbaar vervoer

Bushalte Museumlaan aan de Venraijseweg t.h.v. een horecagelegenheid. Aanlooproute: Met de rug naar de horecagelegenheid LA vertrekken, vervolgens t.h.v plantsoentje LA, Bergkampweg richting het oorlogsmuseum.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (8)

Heidegebiedje met boerderij in de verte Adrie: Heidegebiedje met boerderij in de verte
Jeneverbesstruiken Adrie: Jeneverbesstruiken
Open plek in de Overloonse Duinen Adrie: Open plek in de Overloonse Duinen
Jeneverbesstruiken Adrie: Jeneverbesstruiken
Jeneverbesstruiken Adrie: Jeneverbesstruiken
Heidegebiedje Adrie: Heidegebiedje
Heidegebiedje Adrie: Heidegebiedje
Militaire begraafplaats Adrie: Militaire begraafplaats

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart ommetje-overloonsche-duinen.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Op een kleine loopafstand rond het 14 OktoberpleinEetcafé en Pannenkoekenhuis Museumzicht

Museumpark 5a
5825 AM Overloon
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (33)

 1. Anita Rijnders 7 januari 2024 om 16:30

  Vandaag 07-01-2024 deze wandeling gelopen. Waar het overal in Nederland nat was, was de route goed droog te belopen. Mooie afwisselende route. Echt een aanrader, goed beschreven.

  Reageren
 2. Harrie van den Hurk 13 augustus 2023 om 15:24

  13-08-23 gelopen en genoten van deze mooie wandeling.
  Goed uitgezet, gaat door veel heide en jeneverbesstruiken erg mooi en afwisselend.
  Pluimpje voor de uitzetters.
  Harrie en Thea van den Hurk.

  Reageren
 3. Toos 11 april 2023 om 20:16

  Prachtige route. Genoten van het afwisselende landschap.

  Reageren
 4. Adrie 20 oktober 2022 om 16:45

  Vandaag 20 oktober 2022 de wandeltocht gecontroleerd. Op een plaats was een nieuw pad ontstaan verder geen veranderingen gezien. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 5. Adrie 10 november 2021 om 16:41

  De wandeltocht gecontroleerd en iets gewijzigd. Een wat langer pad is uit de wandeltocht gehaald, gevolgd wordt een pad langs een stuifduin en gaat over een wat hogere stuifduin. Tevens is het startpunt verplaatst naar de ingang van het oorlogsmuseum. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 6. Ilse 9 januari 2021 om 12:12

  Op een koude winterochtend

  Reageren
  1. Ilse 9 januari 2021 om 12:14

   Paden modderig, maar met de vorst weinig last van gehad.

 7. Irenemartine 15 december 2020 om 15:05

  Op dit moment zijn er bosbouwwerkzaamheden in het bos. Hierdoor zijn bomen gerooid, andere bomen platgereden door machines, en veel paden erg blubberig. Wij vonden de wandeling daardoor, en het grijze weer hielp ook niet, wat saai. Misschien met beter weer over een paar jaar nog eens wandelen.

  Reageren
 8. Lennard 7 september 2020 om 07:36

  Eergisteren nog eens gelopen. Alleen op gps en in omgekeerde richting. De track is iig nog actueel, maar waar ik een toren verwachtte tegen te komen wachtte me een verrassing.

  Enkele jaren geleden is de uitkijktoren i.v.m. metaalmoeheid en/of roestvorming gesloopt. Vanwege de kosten is er geen nieuwe toren voor in de plaats gekomen. Jammer, maar helaas…

  Reageren
 9. Jacqueline 23 augustus 2020 om 17:20

  Vandaag deze route met mijn familie gelopen. Ik wilde deze route nog een keer lopen als de hei bloeit en daar was het nu de tijd voor. Iedereen heeft enorm genoten. Veel afwisseling qua natuur en natuurlijk bloeiende hei. Een aanrader.

  Reageren
 10. Margriet 27 juni 2020 om 16:11

  Mooie afwisselende route, fijn dat er grote stukken door bosgebied gingen, want de zon deed goed zijn best. In het laatste gedeelte van de wandelroute hangen ontzettend veel nestkastjes, wel meer dan 50.
  We komen hier zeker terug als de heide bloeit!

  Reageren
 11. Marij Verhoeven 25 februari 2020 om 16:56

  Voor de derde keer deze prachtige route gelopen. De zandweg aan de bosrand was erg nat, maar het heeft de laatste tijd ook veel geregend. Vooral het gebied van de jeneverbessen is prachtig.

  Reageren
 12. Paul 19 januari 2020 om 18:10

  Stel je wilt de route zonder telefoon of uitgeprinte routebeschrijving lopen.. welke paaltjes of bordjes kun je dan ’t best volgen?

  Reageren
  1. Adrie 19 januari 2020 om 18:35

   Beste Paul, de wandelroute is niet gebaseerd op een met routepaaltjes uitgezette wandelroute. Op deze maar ook bij veel andere wandelroutes worden delen van het wandelnetwerk gevolgd. In de routebeschrijving wordt ernaar verwezen alleen maar bedoelt als extra herkenningspunt.

 13. Jacqueline 26 oktober 2019 om 15:06

  Een erg mooie en afwisselende route.
  Ik loop hem nog een keer wanneer de hei in bloei staat.

  Reageren
 14. Corry en Jan de Kruijf 8 augustus 2019 om 15:16

  Vandaag gelopen prachtige wandeling zeer gevarieerd met vele heuveltjes de heide staat nu prachtig in bloei.
  Bij punt 4 is het informaiepaneel verdwenen maar door het knooppunt is dit geen probleem.
  Bedankt voor deze mooie wandeling

  Reageren
  1. Adrie 8 augustus 2019 om 15:30

   Corry en Jan de Kruijf bedankt voor het melden! Bij punt 4. is het informatiepaneel verwijderd uit de routebeschrijving.

 15. Jan en Tonny, Theo en Miep 21 juli 2019 om 20:30

  Hallo Adrie,

  Vandaag weer een hele mooie route gelopen met Theo en Miep.
  Wederom prachtig met heel veel variatie. We liepen veel tussen de bomen en hebben deze
  route bewust uitgekozen (bosrijk gebied). Ook zijn we weer vele bankjes en rustplaatsen
  tegengekomen waar we onze koffie en broodjes konden nuttigen.
  De hele beschrijving klopte en was heel duidelijk. Zeker de moeite waard om nog eens te
  lopen.

  Reageren
 16. Janny 25 maart 2019 om 10:31

  Hallo.
  Wij gaan binnenkort naar overloon en ben op zoek naar meer en duidelijk aangegeven wandelingen met mijn 2 honden. Kunt u mij tips geven.

  Reageren
  1. Adrie 25 maart 2019 om 14:53

   Beste Janny. Als het over wandelroutes met bewijzering d.m.v. routepaaltjes gaat zijn er bij de Rips, dicht bij de rotonde vanuit het parkeerterreintje Het Beestenveld twee SBB wandelroutes. Halverwege de weg van de Rips naar Milheeze vanuit het parkeerterreintje t.h.v. de boswachterswoning drie Natuurmonumenten wandelroutes. Iets dichter bij Milheeze kan men vanuit Natuurpoort Nederheide twee wandelroutes volgen. Iets verder vanuit Natuurpoort de Heksenboom bij Sint Anthonis starten meerdere wandelroutes.

 17. Adrie 13 september 2018 om 17:31

  De wandeltocht 8 september 2018 gecontroleerd en vernieuwd. Op een aantal punten was het wandelnetwerk verder uitgebreid. Verder een wandelpad dat ook door ATB rijders gebruikt wordt uit de wandelroute gehaald, zie eerder reactie van Peter 4 februari 2018. Dit wandelpad met paarse routepaaltjes was onderdeel van een oude wandelroute die door het bosgebied loopt. Volgend jaar vervallen deze oude wandelroutes met als gevolg dat het pad alleen nog voor ATB rijders toegankelijk is. Met dank aan twee wandelnetwerk controleurs die mij attendeerde op het vervallen van deze oude wandelroutes. De bouwwerkzaamheden zijn nog in volle gang, de wandelroute gaat nu via een andere weg langs de werkzaamheden, het alternatief is hiermee komen te vervallen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 18. Marij Verhoeven 20 februari 2018 om 14:58

  Vandaag 20 februari 2018 de route uit mijn ordner gehaald, niet gecontroleerd of die versie nog klopte. Nee dus. Wij zijn langs de bouwhekken gelopen en kwamen toch goed uit.
  Tweede keer dat ik hem liep, verveelt nooit. Prachtige route

  Reageren
  1. Gerrit Breemhaar 9 september 2022 om 15:47

   Heel moi zegt dhr gbreemhaar

 19. Peter 4 februari 2018 om 11:00

  3-2-2018 deze route gelopen. Prachtige gevarieerde wandeling. Wel opletten bij punt 1, bij kn 31 aan einde verharde weg RA ri 32. Hier gaat wel een smal verhard pad verder rechtdoor. De brede verharde weg gaat verder in een smal verhard pad. Daarna bij eind punt 1 en begin punt 2, voor woning nr. 19 moet je bij de 4-sprong RA, maar dat gaat niet, daar worden nieuwe woningen gebouwd, er staat dus een hek voor en er is geen bos meer. Je moet om het hek heen ri verharde weg en daar het onverharde pad zoeken. Punt 8 vonden wij wat rommelig, je moet na de linkerbocht de paarse paaltje volgen, maar die zagen wij niet, wel op het pad daarvoor. Daardoor zijn wij waarschijnlijk op een verkeerd pad terecht gekomen. Ook erg goed oppassen i.v.m. ATB pad.

  Reageren
  1. Adrie 4 februari 2018 om 14:21

   Peter bedankt voor de reactie! De laatste regel van punt 1. heb ik iets gewijzigd, de oorspronkelijke regel kon op twee manieren gelezen worden. Punt 2. 1ste regel bij de bouwactiviteiten zal vermoedelijk een nieuw pad ontstaan. Het pad was ook onderdeel van het wandelnetwerk. Het gedeelte bij punt 8. is door de vele paadjes lastig te beschrijven. Het wordt extra lastig als ook de routepaaltjes verdwenen zijn. Bij punt 8. wordt inderdaad een klein stukje ATB pad gevolgd, hiervoor stond al een opmerking in de routebeschrijving. Toch gekozen voor dit stukje pad voor het zicht op militaire begraafplaats. Binnenkort ga ik kijken naar de bouwactiviteit en op welke punten er paarse routepaaltjes verdwenen zijn.

  2. Adrie 7 februari 2018 om 19:07

   Naar de bouwactiviteiten gaan kijken. Het pad bestaat inderdaad niet meer, het weggetje langs het bungalowpark is met bouwhekken afgezet. Zodra de bouwactiviteiten beëindigd zijn ga ik weer kijken. In de routebeschrijving staat alternatief, men komt nu langs de andere zijde van de bouwactiviteit. Graag verneem ik via een reactie of via mail wanneer men daar klaar is, bij voorbaat bedankt! Bij de genoemde regel bij punt 8. stond een enigszins verweerd paaltje met paarse kop, waarschijnlijk over het hoofd gezien. Ik heb dat punt met wat meer details beschreven. Bij de begraafplaats is het even opletten voor ATB rijders, op dat punt is er helaas geen alternatief. Aan de andere zijde van de begraafplaats loopt men eveneens over een stukje ATB pad. Peter nogmaals bedankt voor melding!

 20. Marij Verhoeven 12 oktober 2017 om 21:35

  Vandaag de wandeling gemaakt met mooi weer. Heel veel paddestoelen gezien. Prachtige gevarieerde wandeling. Vooral de jeneverbesstruiken zijn heel apart.

  Reageren
 21. Adrie 7 februari 2017 om 17:33

  De wandelroute 4 februari 2017 gecontroleerd. Bij punt 7. 5de regel is het pad samen met de omgeving gefreesd hierdoor niet direct herkenbaar, als men richting de hoogspanningsmast loopt ziet men al vrij snel het pad aan linkerhand dat men moet volgen. In de loop van de tijd ontstaat er vanzelf weer een beter herkenbaar pad. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 22. Ron Bouwman 23 januari 2016 om 19:02

  Mooie omgeving om met de honden los te lopen.
  Ik ben nu zeker al 6 keer geweest met 2 Ierse Setters Rood/Wit. Elke keer weer een belevenis. Wandelingen van een uur is niet ongewoon en loopt niet op dezelfde plaats. Afwisselend bos en “zand/hei”. Zeker aan te bevelen.

  Foto: Ook in de winter mooi om te wandelen.

  Reageren
 23. Marielle 10 december 2015

  Geweldige route vanuit onze voordeur gestart. Het bos is ons bekend maar leuk om er eens `anders` door te lopen.

  Reageren
 24. Adrie 6 januari 2015

  De wandelroute 1 januari 2015 gecontroleerd, de routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 25. David 23 augustus 2014 om 19:08

  Leuke afwisselende route alleen zat het weer niet mee vandaag wel prachtig bloeiende hei.

  Rechter foto: Jeneverbessen tussen heide.

  Reageren
 26. Lennard 26 oktober 2013

  Vandaag gelopen met geregeld zonnig weer.

  Ik vond het een mooie, bosrijke route die bovendien een goed alternatief vormt voor de Klokkenbergtocht als die je net iets te lang is. De hoge uitkijktoren (127 treden) langs de route biedt een mooi uitzicht op de omgeving. Met gemak waren de windturbines bij Kalkar (D), 22 km verderop, zichtbaar.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)