Ommetje Lattrop, Lattrop-Breklenkamp te Overijssel

6 km Wandelroute Ommetje Lattrop, te Lattrop-Breklenkamp

Dit is de favoriete wandeling van Jakob en Pelle, 2 honden die wonen op het Landgoed Holtweijde in Lattrop, een kerkdorp in het uiterste noordoosten van Twente, een puntje Nederland omgeven door Duitsland. U loopt door een open weidegebied naar de Dinkel, een rivier die ontspringt bij Ahaus in Duitsland. In Twente meandert de rivier langs de grens en in Lattrop verlaat hij Nederland om uit te monden in de Vechte. Via het Omleidingskanaal komt u op het mooie Domineespad. U loopt langs Huis Brecklenkamp, een havezate uit de 16de eeuw. Het huis en de tuin zijn in de jaren 90 helemaal opgeknapt. Daarna loopt u met een grote bocht weer naar het landgoed.
Wij hebben genoten in dit redelijk onbekende deel van het, volgens het volkslied, schone en nijvere Twente, terwijl we meestal de voorkeur geven aan een bosrijk gebied en onverharde paden. Het is hier zó stil en zó groen. Volgens Wikipedia is het ook de donkerste plek van Nederland. Dat is de reden, waarom er hier een sterrenwacht is. 34% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Hotel Restaurant de Holtweijde op: 27-1-2019

Routebeschrijving

U staat met de rug naar de ingang van Hotel Landgoed de Holtweijde. Daar gaat u LA. Aan uw rechterhand ziet u achtereenvolgens de Erven van Maatman en Lubberman, twee boerderijen. Bij de laatste hoeve buigt de weg naar links. Na zo’n 500 meter buigt de geasfalteerde weg weer naar links. Op dit punt gaat u RA het zandpad op.
Aan het einde van het zandpad steekt u via een brug het Omleidingskanaal over. Als u hier naar links gaat, komt u bij de rivier de Dinkel, bij één van de in totaal 22 Dinkelstenen en een informatiebord over de Dalenhoek / ’t Spiek. Kijk bij de Dinkel naar rechts. Daar ziet u aan de overkant van het water op een houtwal een grijze grenssteen. Daarachter is Duitsland. Genoeg gezien? Loop dan terug naar de brug en loop daar verder door, links van het water, tot de volgende brug. Ga daar RA over de brug. U bent nu op het Domineespad.

Let op: Het Domineespad is een onverhard zandpad.

Aan het einde van het Domineespad komt u op de Jonkershoesweg.

Als u de route wilt afkorten tot 4,75 km., gaat u hier RA ( de blauwe lijn op de kaart ). Vervolgens gaat u aan het einde RA, de Hoofdstraat op. U kruist de Geele Beek en gaat bij een kruising RA, de Spiekstraat. U loopt weer terug naar Landgoed de Holtweijde.

Als u de route van 6,25 km. wilt lopen, gaat u aan het einde van het zandpad RD. Aan uw rechterhand ziet u het huis Brecklenkamo, dat helaas niet open is voor bezichtiging. U volgt de Jonkershoekweg. Bij een splitsing houdt u rechts aan. Deze weg gaat vanzelf over in de Hoofdstraat. U houdt telkens rechts aan. ( zie de kaart ) U kruist de Geele Beek en gaat bij een kruising RA, de Spiekstraat. U loopt weer terug naar Landgoed de Holtweijde.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Hotel Restaurant de Holtweijde, Spiekweg 7, 7635 LR te Lattrop-Breklenkamp. Plan Route

Openbaar vervoer

Halte: viersprong de Holtweijde, bus 596, Ootmarsum – Denekamp. Loop naar de kruising Hoofdstraat /Dorpsstraat, steek de straat over en ga RD, de Spiekstraat. U loopt naar Landgoed de Holtweijde.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (1)

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart ommetje-lattrop.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Hotel Restaurant de Holtweijde

Spiekweg 7
7635 LR Lattrop-Breklenkamp
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (1)

  1. Karin Damhuis Bernard Damhuis 27 juli 2020 om 15:57

    Fantastische wandeling in een heerlijke rustige en gevarieerde omgeving. Een tip voor onderweg is even bij Erve meestersplaatsje aan te steken. Het is even afwijken van de route, Maar daar krijg je absoluut geen spijt van.

    Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)