Ommetje Esperloop, Bakel te Noord-Brabant

12 km Wandelroute Ommetje Esperloop, te Bakel

Wandeltocht door de Grotelsche Heide ook wel Grotelsche Bos genoemd. Het gebied bestaat uit afwisseling van bos, wat kleine restjes heide en grotere oppervlakten grasland. Het van oorsprong heidegebied is in de jaren 30 van de 20ste eeuw zoals op zoveel plaatsen in Brabant beplant met dennen. In 2005 zijn aan het gebied enkele landbouwpercelen toegevoegd waardoor er een heel leuke combinatie van bos met doorkijkjes en open graslanden is ontstaan. Door de Grotelsche Heide stroomt het meanderende beekje de Esperloop en de Snelle Loop. De Esperloop ontspringt ter hoogte van Milheeze uit de Snelle Loop, en vloeit er na een achttal kilometer weer in terug. Het beekje is in tegenstelling tot de "Snelle Loop" over een groot gedeelte niet gekanaliseerd, en is als zodanig een van de zeldzame voorbeelden van een min of meer gave "heidebeek". Doordat een belangrijk deel van het water in deze beek afkomstig is van de zone langs 'de Peelrandbreuk' bevat ze veel ijzer, kijkt wat bruin maar is wel erg schoon. Verder passeert men aan het einde van de wandeltocht als bezienswaardigheid in Bakel de standerdmolen Sint Willibrordus uit 1752. 82% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 23-9-2013, laatst bijgewerkt op: 7-8-2024

Routebeschrijving

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten.
1.
Loop vanuit de ingang van de kerk naar de weg rechts van het kleine winkelcentrum aan overzijde van het plantsoen en parkeerplaats, zie ook straatnaam bordje “St. Wilbertsplein” tegen gevelhoek, bij deze weg het voetpad met appartementen aan rechterhand richting de achterzijde van het winkelcentrum inlopen, “De Wilbertsdries”.
Bij splitsing van het voetpad rechts aanhouden, het voetpad met de appartementen verder aan rechterhand volgen.
Aan einde van het voetpad, bij kruising RD, “Speelweide”, de weg die verderop iets voorbij woning nr.7 overgaat in een onverhard pad volgen tot 4-sprong voorbij een omheind perceel aan linkerhand met een bedrijfshal, zijwegen en zijpaadjes aan rechterhand negeren.
Bij deze 4-sprong RD, het pad verder volgen tot pad aan rechterhand direct na een  landbouwperceel, overige zijpaden negeren.
2.
Bij dit pad RA, smal pad door de rand van het bosperceel, vervolgens aan einde van het pad, bij T-splitsing RA, grind-/fietspad, verderop buigt het pad naar links.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing LA, verharde weg met verderop aan linkerhand de gelegenheid “Buiten Uit”.
Bij T-splitsing RA, het fietspad langs de doorgaande weg volgen, wn route.
Bij boerderij nr.6 rechts van de weg LA, wn route, onverhard pad.
Na ca. 200m, iets voorbij Gasunie-paal links van het pad RA, wn route, het pad volgen tot T-splitsing, zijpaden negeren.
Bij deze T-splitsing RA, kn25 volg 24/20, iets verder LA, kn24 volg 21, blauwe (lichtblauwe SBB bordjes met zwarte afbeelding) route, pad met beekje aan linkerhand.
In het bos, bij 3-sprong links aanhouden, pad met het beekje aan linkerhand verder volgen, blauwe route, de wn route wordt verlaten.
3.
Na ca. 100m, in flauwe bocht naar links van het pad RA, smal bospad met ondiepe greppel aan rechterhand, blauwe route, bij een grasrijke open plek aan rechterhand buigt het pad met flauwe bocht naar links, verderop buigt het pad voorbij een heuveltje naar links en volgt het langwerpig heuveltje aan linkerhand, let op de blauwe routepaaltjes.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing RA, breder pad, blauwe en wn route.
RD, pad aan linkerhand negeren, wn route.
Voor houten poort en draaihekje het pad met bocht naar rechts verder volgen, blauwe route, kn23 volg 21, het pad verder volgen tot klaphek aan linkerhand iets voor 2de flauwe bocht naar rechts.
LA door het klaphek het begrazingsgebied inlopen, blauwe route, de wn route wordt verlaten, voorbij het open grasland de bosrand aan linkerhand volgen, verderop het begrazingsgebied weer via een klaphek verlaten.
Voorbij dit klaphek, bij 3-sprong links aanhouden, blauwe route, het pad volgen tot houten poort met klaphek.
4.
Voorbij het klaphek RA, smal pad door de rand van het open gebied met afrastering aan rechterhand, blauwe route.
Bij T-splitsing RA, blauwe route, pad door het bos, iets verder RD, klaphek aan linkerhand negeren.
Bij houten poort aan rechterhand het pad met bocht naar links verder volgen, blauwe en wn route, na verlaten van het bos door de rand van het begrazingsgebied lopen met bankje en de poel aan rechterhand richting klaphek tegen bosrand, blauwe en wn route, het begrazingsgebied via het klaphek verlaten.
Voorbij het klaphek RA het metalen brugje bij stuw over, aan overzijde bij T-splitsing LA, blauwe route, kn22 volg 12.
RD richting houten voetgangerssluis, pad aan rechterhand negeren, voorbij de voetgangerssluis door het begrazingsgebied lopen met het beekje aan linkerhand naar de overzijde, aan overzijde het begrazingsgebied via een klaphek verlaten.
Na verlaten van het begrazingsgebied, bij T-splitsing LA, verharde weg, blauwe route, kn12 volg 27, de weg volgen tot kruising, voorbij het beekje wordt de blauwe route verlaten
5.
Bij deze kruising RD, wn route, weg met verderop horecagelegenheid “Grotels Genieten”.
In flauwe bocht naar rechts van de weg, t.h.v. inrit nr.1A LA, onverhard pad, blauwe en wn route.
Voor bosrand, bij 3-sprong LA, pad met bosrand aan rechterhand, blauwe route, de wn route wordt verlaten.
Voor bankje, bij T-splitsing RA door klaphek, blauwe route, het pad volgen tot beekje de Esperloop langs de bosrand aan rechterhand.
Iets voorbij het beekje rechts aanhouden, door rand van het open gebied lopen met het beekje aan rechterhand, blauwe route, verderop voor een bankje buigt het pad naar links weg van het beekje en volgt verder de rand van het open gebied, blauwe route.
Voor bosrand, bij T-splitsing RA, pad door het bos, blauwe route.
Na verlaten van het bos, iets voorbij groepje eikenbomen rechts aanhouden richting opening in de afrastering verderop, de blauwe route wordt verlaten, voorbij de opening de bosrand aan linkerhand volgen tot de hoek in het grasland.
6.
In deze hoek via een draaihekje het grasland verlaten met iets verder beekje de Esperloop aan rechterhand, direct daarna RA het smalle metalen brugje over, aan overzijde bij 4-sprong LA, pad met beekje aan linkerhand, het eerste stukje slingert het pad langs ontwortelde bomen en boomstronken, voorbij een hoogzit aan rechterhand is er een duidelijk herkenbaar pad met het beekje aan linkerhand, het pad verder volgen tot volgend smal metalen brugje.
Bij kruising met aan linkerhand het brugje RD, het pad met het beekje verder aan linkerhand volgen.
Bij splitsing rechts aanhouden men volgt nu aan linkerhand een zijarm van het beekje de Esperloop.
Bij 3-sprong links aanhouden, de zijarm van het beekje verder volgen.
Iets voor opener bos, bij 3-sprong RA, direct daarna RD, ATB pad aan rechterhand negeren, pad met aan linkerhand aan overzijde van een geul op enige afstand omheind open grasland, blauwe en wn route.
7.
Voorbij het omheinde grasland, bij 4-sprong met aan rechterhand een houten afsluitboom RD, blauwe en wn route.
In het bos RD, pad aan rechterhand negeren, blauwe route.
T.h.v. bosrand LA langs de twee legoblokken, grind-/fietspad door de bosrand, blauwe route, kn26 volg 25.
Bij Y-splitsing RA, pad met gescheiden grind-/fietspad, blauwe en wn route.
RD, pad aan linkerhand negeren, de blauwe en wn route worden verlaten.
Bij 3-sprong LA, onverhard pad.
#Voor een bezoek aan Theetuin de wilde Framboos, bij de 3-sprong RA verderop is aan overzijde van de doorgaande weg aan linkerhand de theetuin.
RD, pad aan linkerhand negeren.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing RA, het fietspad langs de doorgaande weg volgen tot weg “Nuijeneind” aan rechterhand, zijwegen aan linkerhand negeren.
Bij deze weg RA, “Nuijeneind”.
8.
Na ca. 80m LA, onverhard pad, “Verloorekost”, wn route.
Voor 2de flauwe bocht naar links in het bos LA, bospad, wn route, het pad met verderop een omheining aan rechterhand volgen tot kruising met breed grindpad.
Bij deze kruising RD, wn route, smal pad met iets verder aan beide zijde een omheining.
Bij T-splitsing RA, breed grindpad, wn route.
Na ca. 200m LA, “Achter de Molen”, kn58 volg 8, het grindpad volgen tot 3-sprong voorbij de Sint Willibrordus molen, zijpaden negeren.
# Molen Sint Willibrordus is een standerdmolen uit 1752.
Bij deze 3-sprong LA, wn route.
Bij T-splitsing RA, het fietspad langs de doorgaande weg volgen tot verhard voetpad aan linkerhand voorbij “Het Parochiehuis” nr.2, weg aan linkerhand negeren.
Bij dit voetpad LA, verhard voetpad, vervolgens voor de appartementen bij 3-sprong rechts aanhouden, het voetpad verder volgen tot het plein voor de kerk, het startpunt.

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf.
SBB = Staatsbosbeheer.
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerk routepaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Sint-Willibrorduskerk, Sint Wilbertsplein 12, 5761 BK te Bakel. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op het Sint Wilbertsplein voor de kerk.

Openbaar vervoer

Bushalte Centrum, Bakel.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (8)

Pad door de Grotelse Heide Adrie: Pad door de Grotelse Heide
Landgeit Adrie: Landgeit
Schotse hooglanders Adrie: Schotse hooglanders
Schotse hooglanders zijn goed bestand tegen barre omstandigheden Adrie: Schotse hooglanders zijn goed bestand tegen barre omstandigheden
Grotelse Heide in de winter Adrie: Grotelse Heide in de winter
De 128 meter hoge mediatoren Adrie: De 128 meter hoge mediatoren
De standerdmolen Sint Willibrordus Adrie: De standerdmolen Sint Willibrordus
De standerdmolen Sint Willibrordus Adrie: De standerdmolen Sint Willibrordus

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart ommetje-esperloop.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

In plaats Bakel



Buitenuit Bakel

Neerstraat 2A
5761 RE Bakel
Bezoek website

Grotels Genieten

Grotel 5
5761 RA Bakel
Bezoek website

Theetuin de wilde Framboos, op ca. 300m beperkte openingstijden

Nuijeneind 5
5761 RG Bakel
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (39)

  1. Adrie 14 juni 2023 om 16:19

    Vanochtend 14 juni 2023 gaan kijken of er nog veranderingen bij het oorspronkelijke begrazingsgebied zijn tevens de rest van de wandeltocht gecontroleerd en iets gewijzigd. Op een paar plaatsen stonden nog de houten poorten met klaphekken. Doordat de afrastering weg is word er iets anders gelopen, de routebeschrijving voorlopig aan de nieuwe situatie aangepast. Verder een groot deel van de 60km weg Nuijeneind uit de wandeltocht gehaald, en vervangen door een rustiger landbouwweggetje en een stukje fietspad. Langs het landbouwweggetje passeert men een pauzeplek Buitenuit Bakel. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
    1. Adrie 23 december 2023 om 19:35

      Inmiddels is het begrazingsgebied opnieuw ingericht. De routebeschrijving is hierop aangepast.

  2. Adrie 23 februari 2023 om 09:34

    In het oostelijk deel van Grotelsche Heide is de afrastering rond het begrazingsgebied verwijderd er wordt een nieuwe geplaatst, voorlopig de verwijzing naar het begrazingsgebied doorgestreept in de routebeschrijving. Op een paar plaatsen staan nog klaphekken en houten poorten, deze zijn nog vermeld in de routebeschrijving ook deze kunnen nog verwijderd worden. Zodra het begrazingsgebied opnieuw ingericht is wordt de routebeschrijving hierop aangepast.

    Reageren
  3. Bert 12 september 2021 om 20:18

    Mooie route met veel info, maar waarom staat op de kaart niet ook aangegeven “hoe de esper zelf loopt (uh . . . stroomt)”?

    Reageren
    1. Adrie 12 september 2021 om 20:40

      Beste Bert bedankt voor de reactie! De Esperloop maar ook de andere beekjes en waterlopen zijn niet goed te zien op de topografische kaart door de heel smalle blauwe lijntje die men gebruikt heeft. Doordat er op veel plaatsen ook nog overlap is met de ingetekende route vallen de lijntjes al helemaal niet meer op.

  4. Sandra Westerdijk 2 augustus 2021 om 08:41

    Gisteren hebben we deze prachtige wandeling gelopen met 2 honden.
    Bij punt 3 gaf de routebeschrijving wat onduidelijkheid. Het was namelijk zeker 500 meter voordat we weer rechts konden en dat was net voor een punt waar meerdere paden bij elkaar kwamen. Tijdens het stilstaan en het uitzoeken met gps wat het juiste pad was, werden we omhuld door massa’s muggen.
    De route hebben we weer kunnen vervolgen maar de overlast van de muggen bleef, we kwamen zelfs mensen tegen die takken hadden gepakt en daarmee om zich heen sloegen om de muggen af te weren. Een bezoekje aan theetuin De Wilde Framboos was een heerlijke ervaring die de muggen deed vergeten.
    Daar werden we thuis aan herinnerd door de jeuk.

    Reageren
    1. Adrie 2 augustus 2021 om 15:24

      Sandra Westerdijk bedankt voor de reactie! Vanaf de 3-sprong in het bos punt 2 laatste regel is het tocht echt 100 meter tot het pad RA punt 3 1ste regel. Vanaf punt 2 voorlaatste regel kom ik uit op de genoemde 500 meter.

  5. Marij Verhoeven 27 november 2020 om 13:35

    Vandaag weer bij de Esperloop gewandeld. Na het water met hout erin kwam er een zeer modderig stuk pad. Als het regent stroomt dat ook nog onder. Daarom teruggelopen en bij het eerste bruggetje overgestoken en links aangehouden. Er was geen duidelijk pad, maar op een gegeven moment was er wel een pad.

    Reageren
    1. Adrie 27 november 2020 om 15:43

      Marij Verhoeven bedankt voor het melden! Ik had al een opmerking in de routebeschrijving opgenomen dat men bij een hoge waterstand het beste het beekje bij het eerste brugje kan oversteken. Nu ook een extra opmerking bijgevoegd dat in het eerste stukje aan de overzijde geen duidelijk herkenbaar pad is. Wel een hoge waterstand van het beekje, zoveel heeft het in deze maand nu ook weer niet geregend.

    2. Adrie 15 januari 2021 om 15:44

      Inmiddels zijn er drie plaatsen met natte stukken op het pad aan linkerzijde van het beekje. De wandelroute is gewijzigd en gaat nu langs de andere zijde van het beekje. Direct na het brugje is het even slalommen langs ontwortelde bomen en boomstronken, voorbij de hoogzit die men aan rechterhand passeert is er duidelijk goed te lopen pad langs het beekje.

  6. Marij Verhoeven 9 november 2020 om 16:03

    Vandaag met prachtig zonnig weer de route gelopen. Makkelijk met de nieuwe bordjes van Staatsbosbeheer.
    Bij punt 6 na het eerste bruggetje hadden we moeite om over een grote plas water te komen. Er lag wel hout in het water, maar toch. Misschien kun je beter bij het eerste ijzeren bruggetje de Esperloop oversteken.

    Reageren
    1. Adrie 9 november 2020 om 16:25

      Marij Verhoeven bedankt voor het melden! Deze aanpassing staat al op het programma, bij mijn laatste bezoek (alweer een poosje geleden) was er direct na het eerste brugje aan overzijde nauwelijks een goed pad te herkennen. Mogelijk dat er inmiddels een duidelijk pad ontstaan is. Voorlopig aan de routebeschrijving een opmerking hierover bijgevoegd.

    2. Marij Verhoeven 9 november 2020 om 16:50

      Adrie, er was inderdaad geen pad te zien, maar even verderop zag ik het wel.

    3. Adrie 9 november 2020 om 17:22

      Marij Verhoeven bedankt! dan laat ik het punt nog even openstaan. Eind van dit jaar/ begin volgend jaar is een mooi moment om het gedeelte tussen de twee brugjes te bekijken als de werkzaamheden aan de Snelle Loop afgerond zijn.

  7. Annet en Pieter 11 oktober 2020 om 16:16

    Op 11 oktober deze route gewandeld. Onze complimenten voor de perfecte beschrijving. Een kleine kanttekening; er wordt verwezen naar een rode route maar volgens mij is de rode route vervangen door lichtblauwe bordjes met een wandelaar en pijl erop.
    Prachtige omgeving, heel afwisselend. En, het weer was perfect.

    Reageren
    1. Adrie 11 oktober 2020 om 17:01

      Annet en Pieter bedankt voor het het melden van de veranderde routepaaltjes van Staatsbosbeheer! Ongeveer een maand geleden is Staatsbosbeheer begonnen met het vervangen van de rode routepaaltjes door de lichtblauwe bordjes met een zwarte afbeelding, blijkbaar is dit inmiddels afgerond. In de routebeschrijving wordt nu verwezen naar SBB routepaaltjes.

  8. Annet en Pieter 11 oktober 2020 om 16:08

    Op 11 oktober deze route gewandeld, onze complimenten. Goed beschreven en een prachtige route door een afwisselend gebied. Een kleine kanttekening; er wordt naar een rode route verwezen maar er staat maar incidenteel een rode paal. Vermoedelijk is de rode route vervangen door een lichtblauw bordje met een wandelaar en pijl erop.
    En we hadden het getroffen met het weer, heerlijk zonnig en aangename temperatuur.

    Reageren
  9. Adrie 8 oktober 2019 om 14:51

    Gisteren 7 oktober 2019 de wandelroute gecontroleerd. Geen grote veranderingen gezien, bij punt 6 is een pad langs de zijarm van de Esperloop deels versperd door een ontwortelde boom inmiddels is er een nieuw pad dat met een boog om de boom heen gaat aan het ontstaan in de routebeschrijving is dit vermeld. Zou men zien dat de boom alsnog verwijderd is even laten weten via een reactie of via de contactpagina. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  10. Huub en Maria 5 oktober 2019 om 16:57

    wij hebben vandaag deze zeer mooie route gelopen, afwisselend, mooie smalle paadjes, super. heel veel paddenstoelen gezien en bij Grotels Genieten zelfs nog op het terras een latte gedronken.

    Reageren
  11. Geert-Jan van Berlo 4 augustus 2019 om 11:12

    Gisteren deze route gewandeld op gps data .
    mooie route wel enkele keren bijna fout gelopen zitten weinig punten in gps data waardoor hij soms van de wap is .
    De theetuin bij de Kanthoeve was gewoon open.
    Kom uit de buurt en de route was toch verrassend mooi .

    Reageren
    1. Adrie 4 augustus 2019 om 14:24

      Geert-Jan van Berlo bedankt voor de reactie! Dat de GPS soms afwijkt heeft niets te maken met het aantal punten van de track, de track is de te volgen route. De positiebepaling is afhankelijk van het aantal satellieten waarvan de GPS signaal ontvangt. Hoe meer satellieten, hoe nauwkeuriger de positie berekend kan worden. Vooral in zomer kan in bossen met een dicht bladerdek een goede signaalontvangst belemmerd worden. Ook zelf kun je de gps gedeeltelijk afschermen en de ontvangst bemoeilijken door bijvoorbeeld met de handen de antenne gedeeltelijk/geheel af te dekken. Wat kan helpen is eerste geval een open plek opzoeken of in het tweede geval de GPS iets verder weg te houden.

  12. Annette 28 april 2019 om 18:45

    vandaag deze wandeltocht gelopen .Was nog mooier dan 6 jaar geleden toen we hem in de winter gelopen hebben.
    alleen theetuin de Esperloop is er volgens fb niet meer

    Reageren
    1. Adrie 29 april 2019 om 05:59

      Annette bedankt voor het melden! Theetuin de Esperloop is verwijderd bij de horecagelegenheden.

  13. Hans 31 december 2018 om 13:11

    Wij hebben deze route gisteren gelopen. Ondanks dat het een groot gedeelte van de wandeling miezerig weer was hebben we er erg van genoten. We hebben de route opzij gelegd om hem in het voorjaar nog eens te lopen. Bedankt voor de geweldige beschrijving.
    Betty en Hans

    Reageren
  14. Adrie 4 juli 2018 om 16:37

    Maandag 2 juli 2018 de wandelroute gecontroleerd. Een pad was gedeeltelijk versperd door enkele ontwortelde bomen. Er is een goed herkenbaar nieuw pad aan het ontstaan dat om deze bomen heen slingert. Het punt bij de ontwortelde bomen is in de routebeschrijving iets uitvoeriger beschreven. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  15. ans 18 maart 2018 om 10:43

    prachtige wandeling met enkele mooie waarnemingen: ijsvogel, eerste roodborsttapuit dit jaar en veel kramsvogels.
    Ga deze beslist nog vaker lopen.

    Reageren
  16. Marij Verhoeven 29 november 2017 om 08:11

    Voor de vierde keer deze route gelopen. Gaat nooit vervelen. Koffie met gebak bij het Grotels hof.

    Reageren
  17. Arnold Schweren 27 juli 2017 om 16:57

    Geweldige verrassend Bakel, mooi open landschap.

    Reageren
  18. H. Dekkers 10 mei 2017 om 16:13

    Mijn dochter en ik hebben gisteren 9 mei 2017 deze route gelopen. Complimenten voor de duidelijke omschrijving we hebben genoten van de mooie omgeving.
    Ook het rustpunt” De Herberg” is ons goed bevallen we zullen in de toekomst nog graag gebruik maken van beschikbare routes.

    Reageren
  19. Peter 3 maart 2017 om 20:13

    Mooie tocht. Maar waarom niet over het Geneneind, Peelrandbreuk zichtbaar, Zaarvlaas en Esp. Stukje geologisch interessant Bakel. Laat je een stuk op de Grotelseheide weg om toch op de 12 km teblijven.
    Ptor

    Reageren
    1. Adrie 4 maart 2017 om 07:53

      Er is een andere tocht vanuit Bakel “De Bolle akker” van 18km die via het Geneneind naar de Nederheide gaat om vervolgens via de Grotelseheide weer terug te keren naar Bakel. Deze tocht kruist op twee plaatsen de Peelrandbreuk.

  20. Corry en Jan 5 februari 2017 om 22:15

    Vandaag heerlijk gewandeld
    Fijne afwisselenden route

    Reageren
  21. Bea en arna 27 januari 2017 om 18:10

    Heerlijk gewandeld in de winterzon.
    Ergens bij de esperloop een klein beetje fout gelopen, waarschijnlijk omdat we teveel aan het kletsen waren…
    Mooie afwisselende wandeling, precies op de helft heerlijke erwtensoep van grootels hof, prima!

    Reageren
    1. Adrie 2 februari 2017 om 20:04

      Op 30 januari eens gaan kijken of er iets veranderd was. Met uitzondering dat het winkelcentrum, waarnaar verwezen wordt in de eerste regel van de routebeschrijving, momenteel leeg staat verder geen veranderingen gezien.

  22. Adrie 27 november 2015

    Vanochtend 27 november 2015 in alle vroegte met een opkomende zonnetje de wandelroute gecontroleerd. Enkele extra herkenningspunten bijgevoegd verder klopte de routebeschrijving nog. Veel wandelplezier!

    Reageren
  23. Ellen. 29 september 2014

    Route gisteren gelopen. Prachtig weer, heerlijk rustig, mooie route. We wonen niet zo ver uit de buurt maar ik wist niet dat die omgeving zo mooi was! De theetuin was open, een belevenis op zich, heerlijk om daar tot rust te komen en te genieten van een lekker kopje thee. Kortom de wandeling is een aanrader!
    Ellen.

    Reageren
  24. Johanna 23 februari 2014

    Prachtige wandelroute. Een wandelroute is voor mij leuk als er veel afwisseling in zit. Niet alleen bospaden maar ook bebouwde kom. En dit is zo’n wandelroute. Adrie bedankt.
    Ik heb al meerdere routes gewandeld van Adrie en deze zijn altijd zeer goed uitgezet. Ga zo door Adrie. Nogmaals dank je wel.

    Reageren
  25. jacqueline 29 december 2013

    vandaag deze route gelopen. een prachtige afwisselende route.
    bij punt 4 staat voor houten hek ra misschien schrijven houten hek en klaphek. dit klaphekje komt meteen na het hek en je moet de volgende hebben.

    Reageren
    1. Adrie 29 december 2013 om 11:19

      Klopt, bij het houten hek is ook een klaphek. Het is inderdaad beter dit te vermelden. Het verbetervoorstel is in de beschrijving opgenomen. Jacqueline bedankt!

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)