Leemputten route, Oosterhout te Noord-Brabant

17 km Wandelroute Leemputten route, te Oosterhout

Wandeltocht door het natuurgebied de Leemputten in boswachterij Dorst. De wandeltocht gaat langs een duinwal (Seterse duinen), verscheidene vennen (putten), en door een mooi bos.

Opgesteld door: Helma de Bever, op: 11-12-2007, laatst bijgewerkt op: 11-7-2022

Routebeschrijving

Aan de achterzijde van het parkeerterrein het linker pad met de twee kleine natuurpoortsleutels inlopen, het pad buigt naar links. Bij kruising RD, het slingerende pad verder volgen.
Bij T-splitsing RA. Iets verder bij kruising eveneens RA richting het hek in de verte. Voor het metalen hek, bij kruising RA, verharde weg. Bij kruising LA, onverhard pad met afrastering aan linkerhand. Na ca. 120m RA richting de bosrand. Na het verlaten van het bos, bij T-splitsing LA, smal pad met verharde weg aan rechterhand, het smalle pad volgen tot grindpad aan rechterhand aan overzijde van de weg voor een landbouwperceel.

Bij dit pad RA, “Setersedwarsweg”, grindpad met het landbouwperceel aan linkerhand, verderop voor een woning buigt het pad naar links en gaat over in een verharde weg.
Bij T-splitsing RA, “Seterseweg”, verderop passeert men aan linkerhand camping “De Eekhoorn”. Aan eind van de weg, bij T-splitsing LA langs golfbaan, onverhard pad met verhard fietspad, kn9 volg 63. Aan eind van dit pad bij ANWB 20843/001 LA richting “Dorst”, “Hoevestraat”, het fietspad aan overzijde van de weg volgen, kn63 volg 46.
Na circa 80m, voorbij het parkeerterrein langs de snelweg RA, onverhard pad met metalen afsluitboom en verhard fietspad, wn route. Fietspad met bocht naar links vervolgen, wn route. Waar fietspad bocht naar rechts maakt rechtdoor, kn46 volg 65. Het doorgaand pad met flauwe bocht naar links langs de heuvel aan linkerhand volgen, het doorgaande pad verder volgen tot 4-sprong met metalen poort (staat wat verderop in het pad) aan linkerhand.

Bij deze 4-sprong 2e pad aan linkerhand inlopen, pad met de camping aan linkerhand, het pad dat iets verder over een heuvelrug gaat volgen tot 3-sprong in een lager deel van de heuvelrug met enkele dennen met grillige wortels. Bij deze 3-sprong LA het dalend pad inlopen. Iets voor bungalow RA (2de pad aan rechterhand), pad aan voet van heuvelrug met de heuvelrug aan rechterhand. T.h.v. van hoge heuvel, bij 4-sprong LA richting parkeerplaats. Op de parkeerplaats links aanhouden en bij de poort de parkeerplaats verlaten, na verlaten van de parkeerplaats RA, de verharde weg volgen tot stuifzandgebied aan rechterhand.

Bij stuifzandgebied RA het stuifzandgebied aan rechterzijde oplopen richting groepje eikenbomen met grillige wortels op de heuvel. Loop tussen deze bomen door, voorbij deze bomen direct na het hoogste punt buigt  het pad naar links en gaat over een heuvelrug,  het pad over de heuvelrug volgen tot 3-sprong bij een den met grillige wortels en aan linkerhand een dalend pad. Bij deze 3-sprong links aanhouden het dalende pad inlopen, men verlaat de heuvelrug, verderop passeert men op enige afstand aan linkerhand een ring van stenen met in het midden een houten beeld.

Aan het eind van het pad, bij T-splitsing LA, breed zandpad, het brede pad volgen tot 5-sprong bij verharde weg. Na ca. 150m, bij kruising RA, onverhard pad. Bij kruising met smal ATB pad RD. Aan einde van het pad scherp LA, het pad volgen tot kruising met doorgaande weg. Bij deze kruising RD, onverhard pad met SBB bordje, het pad volgen tot kruising met verharde weg voor een metalen hek. Bij deze kruising RD door het poortje links van het hek, het pad met verderop aan linkerhand waterput PP024 volgen tot open gebied, iets voor het open gebied passeert men aan linkerhand elektriciteitskastje “Onderstation 1”.

Voor het open gebied het pad met bocht naar rechts verder volgen met een komvormige laagte aan linkerhand. Loop om de komvormige laagte heen tot een smalle verharde weg/fietspad, hier RA de weg op. Direct daarna in bocht naar rechts van de weg links aanhouden, het zanderig pad met bocht naar links richting het grote ven volgen. Voor het ven het pad met ruime bocht naar links langs het ven volgen tot 5-sprong voor bosrand met aan rechterhand een langwerpig vennetje. Bij deze 5-sprong RA, het pad met op enige afstand het vennetje aan linkerhand.

Voorbij het smalle vennetje het 2de pad aan rechterhand inlopen, pad met een groter langwerpig ven aan rechterhand, het pad buigt naar rechts en gaat tussen het langwerpig ven en een met bosschages omringd ven door, het pad helemaal uitlopen. Aan einde van het pad scherp LA, iets verder passeert men het met bosschages omringde ven aan linkerhand. Voorbij het ven, bij 3-sprong LA, pad met nog steeds het met bosschages omringde ven aan linkerhand.

Bij 4-sprong RA (1ste pad aan rechterhand), verderop door een poortje bij metalen hek. Voorbij het poortje RA richting klein ven, direct daarna voor het kleine ven, bij 3-sprong LA, pad met het ven aan rechterhand. Direct na de smalle zijde van het ver het pad met bocht naar links langs het ven verder volgen, iets verder bij 3-sprong met aan rechterhand een paal in het ven voor waterstanden LA, men verlaat het ven. Bij volgende 3-sprong RA, het pad met ven aan linkerhand volgen tot verharde weg. Bij de verharde weg LA. Bij kruising RD, weg met spoor aan rechterhand. Iets voor T-splitsing met aan rechterhand spoorwegovergang LA, kn23 volg 45, iets verder, kn45 volg 44, doorlopen tot grindpad met SBB bordje “Boswachterij Dorst” voorbij manege de Vijf Eiken met horeca.

Bij het grindpad links aanhouden het grindpad inlopen, het grindpad volgen tot 4-sprong met aan linkerhand omheinde perceeltjes grasland. Bij deze 4-sprong RD het grindpad verder volgen, grindpad door de bosrand met afrastering aan de linkerhand. Na ca. 300m RA het bospad in, wn route, direct daarna het 1ste pad LA, dit pad volgen tot 5-sprong. Bij deze 5 sprong schuin links (2de pad aan linkerhand) het doorgaande pad verder volgen. Bij kruising met verharde weg LA door poortje bij metalen hek met veerooster, de weg volgen tot 4-sprong in bocht naar rechts van de weg.

Bij deze 4-sprong de weg met bocht naar rechts vervolgen. Iets voorbij deze bocht RD, “Honderd Bunderweg”, weg aan linkerhand negeren. Na ca. 170m links aanhouden, naar het smalle onverharde pad parallel aan de weg lopen Iets verder links aanhouden het lager gelegen pad met ven aan linkerhand volgen, verderop buigt het pad iets naar rechts richting de bosrand. Voor de bosrand links aanhouden, iets verder rechts aanhouden, het pad door rand van het open gebied met bosrand aan rechterhand circa 900m volgen tot smalle zijde van het ven met aan rechterhand een stenen gebouwtje “Stal”. voorbij de smalle zijde van het ven het pad met het ven aan linkerhand verder volgen, ter hoogte van de andere smalle zijde buigt het pad met flauwe bocht naar rechts weg van het ven richting de bosrand, doorlopen tot 3-sprong voor de bosrand.

Bij deze 3-sprong scherp RA, iets verder op heuveltje links aanhouden, daarna rechts aanhouden het rechte pad met iets verder elektriciteitskastje “Onderstation 2” volgen tot kruising direct na een metalen hek met poortje, voor het poort passeert men straatnaambordje “André Mullerpad”. Bij deze kruising RA, het pad tevens ruiterpad met afrastering aan rechterhand en met verderop het stenen gebouwtje in het omheinde gebied aan rechterhand volgen tot kruising met verharde weg. Bij deze kruising RD. Bij kruising LA, kn47 volg 10, iets verder buigt het pad naar rechts met verderop het parkeerterrein van de natuurpoort de BOS & Co, het startpunt.

Afkortingen:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richtingsaanduiding. Relevante knooppuntenpaaltjes worden genoemd als extra herkenningspunt, het wandelnetwerk wordt verder niet gevolgd (ongenummerde markeringen negeren).

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Natuurpoort BOS & Co, Vijf Eikenweg 56, 4903 RK te Oosterhout. Plan Route

Met de auto

De startplaats bij de Seterse hoeve is alleen met eigen vervoer te bereiken. Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg, Oosterhout. 7 dagen in de week open.

Openbaar vervoer

Wel kunt u met buurtbus 197 starten bij punt * uitstapplaats de Hannebroeck, Hoevestraat, Dorst/Oosterhout En met lijn 31en buurtbus 197 starten bij punt ** uitstapplaats Nassaulaan, te Rijen

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Honden zijn niet toegestaan in dit gebied.

Foto's (7)

Seterse Bergen Seterse Bergen
Een van de uilen op de Seterse Bergen Een van de uilen op de Seterse Bergen
Houten beeld bij de Seterse Bergen Houten beeld bij de Seterse Bergen
Oude Leemputten Oude Leemputten
Lange Heide Lange Heide
Oude Leemputten Oude Leemputten
Nieuwe Leemputten Nieuwe Leemputten

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart leemputten-route.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

BOS & Co

Vijf Eikenweg 56
4903 RK Oosterhout
Bezoek website

Pannekoeckenhuys Restaurant De Hannebroeck

Hoevestraat 12
4903 RR Oosterhout
Bezoek website

Eetcafe en manege de Vijf Eiken

Oosterhoutseweg 55
5121 RE Rijen
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (49)

 1. Koen 10 augustus 2023 om 20:02

  Vandaag de Leemputtenroute gelopen op de .GPX. Mooie wandeling en beschrijving is nagenoeg compleet. Alleen in de zuid-oostelijke punt waar de N631 en het spoor kruizen wordt gewerkt aan een nieuwe spoorovergang waardoor de route een tiental meters afweek door afzettingen en omleidingen. Totaal geen probleem, de route is makkelijk weer op te pakken net voorbij de rotonde waar het ‘grindpad met SBB bordje’ ingelopen kan worden.

  Reageren
 2. Adrie 11 juli 2022 om 17:34

  De wandeltocht gecontroleerd en aangepast aan de nieuwe situatie. Het aantal plaatsen dat men het begrazingsgebied in/uit kan via een poortje is beperkt. Bij de Nieuwe Leemputten is de wandeltocht gewijzigd door een opgeheven uitgang, de wandeltocht gaat nu om de Nieuwe Leemputten heen. Een groot deel van de wandeltocht gaat door het begrazingsgebied dit gebied is alleen toegankelijk voor wandelaars zonder hond. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 3. Adrie 18 november 2021 om 07:18

  Staatsbosbeheer heeft onlangs door zonering de herinrichting van Boswachterij Dorst voltooid om de natuurwaarden van het gebied beter te beschermen. Dit heeft geleid tot veranderingen in de fiets- en wandelroutes en de toegankelijkheid van het gebied. Voorlopig de wandeltocht gesloten.

  Reageren
 4. Diana 27 januari 2021 om 22:57

  De seterse hoeve bestaat niet meer. Het heet nu natuurpoort bos & co

  Reageren
  1. Adrie 28 januari 2021 om 07:11

   Diana bedankt voor het melden! De naam van de horecagelegenheid is aangepast.

 5. Mark 18 januari 2021 om 13:07

  Gisteren op 17-01-21 deze mooie route gelopen. Prachtige omgeving vooral rond de Leemputten. Bij Dorst veel MTB-ers. Gelopen op gps. Geen probleem alles makkelijk kunnen vinden.

  Reageren
 6. Marjo schoonheim 15 september 2019 om 16:40

  Prima bewegwijzerde wandelroute en topografisch kaartje erbij was meer dan goed! Wat een mooie wandeling in een uniek gebied! Enige minpuntje vond ik die weg langs het spoor.
  Dat gedeelte kan je langs de vennen veranderen lijkt mij.
  Groet Marjo

  Reageren
 7. Bea Klos 8 augustus 2019 om 18:35

  Vandaag deze prachtige route gelopen. Een zeer afwisselende route die goed beschreven is. Helaas zijn we gestrand bij het verharde pad li af over wildrooster, 1e pad re af. Dat is een pad dat vol met omgevallen bomen ligt en zodanig raakten we
  de weg kwijt. We konden de “2e viersprong, 3e pad aan li hand volgen” niet vinden zodat we gingen twijfelen en dat is midden in het bos niet goed.
  Via googlemaps hebben we het laatste gedeelte gelopen zodat we wel weer bij het startpunt uitkwamen. Jammer van het laatste stukje bos.

  Reageren
  1. Adrie 9 augustus 2019 om 08:09

   Bea Klos bedankt voor de reactie! Het is weer tijd voor een controle van de route en een alternatief voor het genoemde punt.

  2. Adrie 12 augustus 2019 om 16:49

   De wandelroute gisteren 11 augustus 2019 gecontroleerd. Het door bomen versperde pad is uit de wandelroute gehaald. Nieuw is een pad langs de nieuwe leemputten met een bezoek aan het kunstwerk “Stal”.

 8. Lilian vd linden 25 mei 2019 om 18:22

  Is deze route oom te doen met een
  Rolstoel?

  Reageren
  1. Adrie 26 mei 2019 om 05:16

   Helaas, bij Bereikbaarheid en toegankelijkheid staat dat deze route niet geschikt is voor een rolstoel.

 9. Jop 26 november 2018 om 13:43

  Is er iemand op dit platform die deze route recentelijk nog gelopen heeft? Klopt de beschreven route nog? Zo niet, welke aanpassingen zouden er moeten zijn?

  Reageren
  1. Adrie 26 november 2018 om 14:00

   Of deze wandelroute recent door wandelaars gelopen is weet ik niet, wel dat deze pagina de afgelopen twee maanden ruim 500 keer bezocht is. Je zou verwachten dat daar wel iemand tussen zit die de wandeltocht ook gelopen heeft. Over het algemeen worden de echt grote veranderingen wel gemeld. De laatste route controle is in 2016 door Lennard gedaan.

  2. Marjo Schoonheim 15 september 2019 om 16:51

   Heb vandaag deze route gelopen en bewegwijzering klopt!
   Prachtige wandeling in een wijds afwisselend gebied!
   Aanrader
   Groet Marjo

 10. Sandra Groos 14 juni 2016

  12 juni 2015′

  Het is zeker prachtig route. Maar heel teleurstellend als in jullie gegevens staat dat het voor honden verboden zijn. Het klopt niet met andere wandelaars die wij tegenkwamen zelfs met honden er waren. Dat was echt enorme teleurstelling voor ons als hondenbezitter. Volgens mij hebben velen hondenbezitters echt lak aan.

  Reageren
  1. Adrie 14 juni 2016 om 19:50

   Sandra Groos het kan inderdaad teleurstellend zijn als men als hondenliefhebber wandelaars met honden is tegengekomen terwijl er bij de route vermeld staat dat honden niet toegestaan zijn. Als er ergens in de route een bordje staat “verboden voor honden” bij bijvoorbeeld een begrazingsgebied dan wordt dit gemeld als “honden niet toegestaan” ook al is het maar voor een korte afstand. Het kan altijd zijn dat het beleid wat honden betreft gewijzigd is en dat er nu tijdens de gehele tocht honden zijn toegestaan. Helaas kan ik uit uw opmerking niet opmaken of dit nu van toepassing is, zo ja dan hoor ik dit graag. Bij voorbaat bedankt!

  2. Fernando 23 september 2019 om 19:36

   Jammer dat er geen honden in dit gebied mogen komen, als reden wordt gegeven dat het een begrazingsgebied is???? Ik snap echt niet wat een aangelegde hond voor kwaad kan, dit is weer typisch Nederlands beheer, ga eens kijken in de buurlanden.

  3. Adrie 24 september 2019 om 07:23

   Ik heb onder toegankelijkheid bij honden gewijzigd in “Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied”. Tijdens de laatste controle heb ik geen bordjes gezien dat honden ergens niet toegestaan zouden zijn. Zou er toch ergens een staan dan lees ik dit graag terug via een reactie of via de contactpagina.

 11. Richard Kemmeren 26 mei 2016 om 17:29

  Foto’s: Leemputten route

  Reageren
 12. Lennard 5 april 2016

  Onlangs heb ik deze route gecontroleerd en geactualiseerd.
  Het traject is op één punt gewijzigd waardoor de redelijk drukke Hoevestraat nu niet meer zo lang gevolgd wordt. Ten koste van iets langer langs de snelweg lopen heeft de route nu meer bosrijk en autovrij onverhard pad met verderop een leuk paadje over een heuvelrug.

  Veel wandelplezier!

  Reageren
  1. Marjo Schoonheim 15 september 2019 om 16:57

   Wanneer je de topografische kaart uitprint kom je er altijd uit.
   Marjo

  2. Marjo Schoonheim 15 september 2019 om 17:02

   Dan was ik net op tijd!
   Wat een uniek natuurgebied

 13. Guus Edelenbosch 30 december 2014

  Fijne wandeling, gemaakt in een witbesneeuwd landschap. Bijzonder. Was ook wel erg glibberen af en toe door de opgevroren sneeuw. Routebeschrijving klopt en is duidelijk.
  Wat een prachtig uitzicht op de vennen. Bedankt dat dit zo op internet te vinden is, en zo goed actueel wordt gehouden.

  Reageren
 14. antoon v kaathoven 23 mei 2014

  ik ben meer dan 7 banken tegengekomen !
  goed omschreven route , maar vanaf `t restaurant de 5 eiken de weg niet meer kunnen vogen .
  Bordje 45 weg of niet gezien !

  antoon

  Reageren
 15. Lennard 9 februari 2014

  25-1-2014 heb ik de route gecontroleerd.
  In principe is de route nog actueel, maar vooral het laatste stuk na de manege is niet duidelijk beschreven. Dat komt m.n. doordat in deze beschrijving de situaties die moeten worden genegeerd of rechtdoor overgestoken meestal niet genoemd worden. Ik heb gepoogd om wat meer detail aan te brengen in de tekst zonder deze al teveel uit te breiden. Daarbij heb ik tevens de inmiddels aanwezige knooppuntenpaaltjes van het wandelroutenetwerk opgenomen. De routebeschrijving is weer actueel, tevens is er nu ook een GPS-track.
  Veel wandelplezier!

  Reageren
 16. Lennie Wijman-Markus 6 januari 2014

  Een deel gelopen, prachtig! Maar jammer dat er geen enkele bank staat.

  Reageren
 17. Netty 25 maart 2013

  Prachtige route! Duidelijke beschrijving. Het laatste stuk, waar de bomen over het pad liggen is het even goed kijken. Bij 2de viersprong, gaat u li af. Dit is wel goed omschreven, maar door de vele bomen over het pad, is het zoeken naar de 2de viersprong.Het pad li af daar liggen ook bomen over het pad. We waren in 1x goed gelopen! U passeert een bank, we hebben geen bank gezien! We gaan de route zeker nog een keer lopen!

  Reageren
 18. Adrie 8 september 2012

  Hartelijk bedankt voor de opmerkingen.
  Enkele punten zijn gewijzigd in de beschrijving. Voor de overige graag de wijzigingsvoorstellen letterlijk opgeven, nu is het lastig deze juist te interpreteren. Kopieer en plak het te wijzigen originele fragment uit de route. Zet hieronder "Moet worden:" en plak daaronder hetzelfde fragment nogmaals en breng daar je wijzigingen in aan.

  Reageren
 19. Ton Vreeburg 5 september 2012

  Mooi tocht, maar op enkele punten klopt de beschrijiving niet (meer) He commentaar van 05-12-2011 klopt nog steeds.

  Reageren
 20. Theo van de Voorde 5 december 2011

  Beste mevr. de Bever
  Wij hebben vanmorgen (5 dec 2011) deze route gelopen en hebben het volgende commentaar. Het commentaar van Martijn mbt de Hannebroeck is o.i. terecht. Er is daar een parkeerterrein gekomen. De witte pilaren zijn er ook niet meer en we hebben maar 1 uil gezien en die stond kort na het begin van het mountainbike paadje aan de rechterkant. Daarna hebben wij de route met de palen met de rode kop gevolgd en uw instructies gevolgd: Volg het pad naar boven en houdt het li bovenpad aan, Geen uil gezien maar daarna daalde het pad en kwam vlak voor de oversteek van de straatweg uit. Aan het einde was het zeer verwarrend door de vele omgezaagde bomen die over de paden lagen. We zijn toen linksafgegaan toen we niet verder konden en over een hek moesten klimmen. Toen kwamen we toch weer goed uit bij de bocht in de verharde weg. Het GPS bordje van Staatstbosbeheer hebben we ook niet gezien.

  Reageren
 21. Anoniem 4 juni 2011

  Wij hebben deze wandeling gisteren gelopen en over het algemeen is de route prima beschreven behalve inderdaad het laatste deel waardoor wij een 1 km. meer gelopen hebben :-). Is bijna niet te vinden, tip ga op je gehoor af richting de auto’s dan kom je er wel.

  Reageren
 22. Martijn 3 juni 2011

  Erg leuke en afwisselende wandeling.
  Echter zoals Jacqueline al terecht aangaf is het laatste deel niet meer up-to-date. De bomen liggen nog steeds over de voormalige paden en ook zijn de paden omgeploegd, zodat de natuur er zijn gang kan gaan. Voor het laatste gedeelte zal een alternatieve route gevonden moeten worden, het ”pad” is nu nog wel terug te vinden, maar over een jaar zal het al flink begroeid zijn.

  Daarnaast is het zandpad na de pilaren tegenover de bushalte er niet meer, een betere omschrijving zou zijn:
  ….tussen de witte pilaren door, hier gaat u direct linksaf het parkeerterrein op. Aan het einde van het parkeerterrein vind u in de linkerhoek een pad dat gemarkeerd wordt met een bordje van een mountainbike route, volgt u dit pad.

  Vervolgens zijn er inderdaad een aantal uilen verdwenen, door echter nadat de aanwijzing ”kijk de uil aan” is geweest, het pad te volgen dat op 2 uur ligt en dit pad links aan te houden bij de splitsingen kom je vanzelf terecht bij het dalende pad en uiteindelijk op het pad waar u links moet gaan.

  Reageren
 23. Jacqueline Rombouts 11 april 2011

  Wij hebben deze route afgelopen vrijdag 9 april gelopen. Het weer was schitterend net zoals de route.

  Een kleine opmerking: Het zandpad net na de twee zuilen is er niet meer. Men heeft het stuk grond geegaliseerd. In de verte zie je nog wel het pad waar je op uit zou komen. Als je daar naar toe loopt zit je weer op de route.

  *Bij de bushalte re af tussen de witte pilaren van landgoed de Hannebroeck en gelijk li het zandpaadje in. U ziet hier een uil op de top van een boomstam uitgesneden.

  Wij hadden ook moeite met het vinden van de uilen, hebben er volgens ons 1 gemist. En ook het bordje van staatsbosbeheer hebben we niet kunnen vinden. Wij zijn aan het einde van het pad over het hek geklommen en linksaf gegaan. Op een gegeven momen kom je dan aan de verharde weg waar de Seeterse Hoeve aan ligt.

  Vanaf het punt in de de route hieronder beschreven hebben we moet klimmen en klauteren omdat voor onderhoud aan het bos bomen gekapt waren die midden op de paden lagen. Voor ons geen probleem maar als je minder goed ter been bent misschien wel. Maar dit is tijdelijk natuurlijk.

  Bij 2de viersprong, gaat u li af. Daarna 1ste pad re en na 15 mt houd u li aan, (glooiend paadje). Einde li af.
  Bij verhard pad re af, 1ste pad re af. 1ste pad bij paaltje Staatsbosbeheer GPS li af. Einde bij verhard pad re af over wildrooster, bij bocht re door zandpad, 1ste pad li af, een zandpad oversteken en rechtdoor het kronkelpad naar de Seterse Hoeve op.

  Reageren
 24. ank 18 februari 2011

  mooie route klopte precies tot aan het bord dat er moest staan van staatsbosbeheer op het laatst van de route dit bord was onvindbaar. maar we zijn er toch uitgekomen gr peter ank

  Reageren
 25. w.v.d.burg 30 december 2010

  30-12-2010 deze mooie route weer eens gewandeld in een schitterend winterdecor! .Ons enige stuikelblok waren toch weer die uilen….maar alles toch prima gevonden in de sneeuw.

  Reageren
 26. webmaster 14 juni 2010

  De beschrijving is aangepast, alle bevestigingen en voorstellen zijn in de tekst verwerkt. De voorstellen zijn in het groen weergegeven. Hartelijk dank hiervoor.

  Reageren
 27. Lennard 13 juni 2010

  Vandaag deze mooie en gevarieerde route gelopen. Net als sommige “voorgangers” ben ik op een aantal punten de mist in gegaan, maar ik heb e.e.a. genoteerd en zal nu een aantal wijzigingsvoorstellen doen of reeds voorgestelde wijzigingen bevestigen.

  Voorstel:
  2e alinea: “Aan het eind van dit
  slingerende pad gaat u re af.”
  moet worden:
  “Volg slingerend pad en ga bij kruising re af.”
  reden: eind pad impliceert een T-splitsing terwijl het een kruising is.
  ***
  Voorstel/bevestiging:
  7e alinea: “U loopt hiernaar toe en vanaf deze uil ziet u schuin li een derde uil, u daalt naar deze uil af, hierna volgt u het pad naar boven en houdt het li bovenpad aan tot u weer een uil ziet.”
  moet worden:
  “Loop hiernaartoe, kijk de uil aan en vervolgens iets rechts naar beneden tot u een vierde uil tussen de bomen ziet, u daalt naar deze uil af, hierna volgt u het pad naar boven en houdt het li bovenpad aan tot u weer een uil ziet.”
  reden: li of rechts is nogal afhankelijk van standpunt en kijkrichting, die liggen nu vast. Het is idd de 4e uil, zoals reeds door anderen opgemerkt.
  ***
  Bevestiging:
  8e alinea: “U neemt het 2de pad li (afrastering).”
  moet worden:
  “U neemt het pad bij de afrastering li zodat u de afrastering aan re hand heeft.”
  reden: het eerdere pad is inmiddels zo overgroeid dat het niet echt meer als pad opvalt. Reeds opgemerkt door Carla Meijs.
  ***
  Bevestiging:
  De gehele 11e alinea (ik zal hem i.v.m. de ruimte niet aanhalen) kan worden vervangen door het voorstel van de auteur zelf (voetnoot 29-7-2009), dit is kort maar krachtig en bovendien duidelijk.
  ***
  Voorstel:
  14e alinea: “Bij volgende 3 sprong li af iets breder pad, weer 3 sprong re af weer langs ven, (water aan li hand), bij verhard pad li af.”
  moet worden:
  “Loop een stuk om het ven, daarbij twee zijpaden negerend en ga bij 3 sprong li af iets breder pad, weer 3 sprong re af weer langs ven, (water aan li hand), bij verhard pad li af.”
  reden: de twee zijpaden kunnen ook als 3-sprong geïnterpreteerd worden, zij het dat ze niet breder zijn. Ik ben het dus niet eens met punt 4 van Peter & Lotty om dit tussenstuk te laten vervallen.
  ***
  Bevestiging:
  15e alinea: “Bij de manege het rode bospad li volgen tot het 2de pad re hier afslaan.”
  moet worden:
  “Bij de manege het halfverharde bospad li volgen tot het 2de pad en hier re afslaan.”
  reden: met “rode” werd waarschijnlijk de gravel bedoeld waarmee het pad is verhard, sommigen interpreteren het echter als een rode markering, o.i.d. Ik bevestig dus de door Peter & Lotty voorgestelde wijziging op dit punt.

  Reageren
 28. Peter & Lotty 25 oktober 2009

  Heel erg mooie wandeling in de herfst. Zeker een keertje lopen. Wij deden dat op 25/10/2009.
  Aanduidingen zijn over het algemeen goed, maar:
  1. schuin li een derde uil moet worden: schuin li een vierde uil (was al eens gemeld).
  2. U steekt een straatweg over (deze kan druk zijn) moet worden: U gaat li op de straatweg (zie kaartje!!!) en ga tegenover de Hoevestraat re, zandpad OF kaartje aanpassen.
  3. De wijziging van Helma de Bever klopt helemaal. Alleen klopt het kaartje weer niet!
  4. Na die wijziging zou de tekst moeten worden: Aan het eind van dit ven gaat u re af een smal paadje op dat tussen dit en het volgend ven ligt, u volgt dit paadje tot het eind. Hier links af en dit pad blijven volgen tot het eind van het ven, hier bocht naar li. Rechtdoor lopen langs spoorlijn, bij spoorweg overgang li af. Het hele tussenstuk kan er uit (Bij 3 sprong re af, bij volgend 3 sprong re naar watertje, voor watertje li aanhouden, (water dus aan re hand). Bij volgend 3 sprong li af iets breder pad, weer 3 sprong re af weer langs ven, (water aan li hand), bij verhard pad li af.)
  5. Bij de manege het rode bospad li: er is geen rood bospad wel een blauwe pijl op een donkerrood rondje. Moet worden Bij de manege het bospad in.
  Naar wij hopen kunnen de volgende wandelaars wat met onze opmerkingen,
  Prettige wandeling!

  Reageren
 29. webmaster 6 augustus 2009

  Wie kan bevestigen dat de voorgestelde wijziging een verbetering van de beschrijving vormt? Dan wordt deze in de tekst doorgevoerd.

  Reageren
 30. helma de bever 29 juli 2009

  U loopt om de kom heen tot u bij een verhard pad komt, hier re af over wildrooster. Bij parkeerterrein li tussen houten paaltjes door bij bordje Staatsbosbeheer, het paadje naar het water volgen, houd het water aan uw li hand. Bij het witte bord verboden te zwemmen kijkt u (als u met uw li zij naar het bord staat), naar voren en ziet u 2 kleine boomstronken staan. Loop hiernaar toe en u ziet een volgend ven. U loopt naar dit ven en volgt voor het water het pad naar li. U heeft het ven aan uw re hand. Vervolg dit pad tot aan het eind van het ven, het is een redelijk lang ven.
  moet worden U loopt om de kom heen tot u bij een verhard pad komt, hier re af, loop li over zandheuveltje richting ven, langs water lopen, water aan linkerhand. Dan doorlopen naar volgend ven, ditmaal water aan rechterhand houden. Ven helemaal aflopen, is redelijk lang.

  Reageren
 31. Monique Bregita 22 juni 2009

  Deze route afgelopen zondag gelopen. Goed te doen, ook met kinderen, omdat je zo ongeveer na elk uur wandelen een rustplaats (met versnapering) kunt vinden! Heerlijke wandeling.

  Reageren
 32. webmaster 4 februari 2009

  Hartelijk bedankt voor de aanvullingen.
  Graag wijzigingsvoorstellen letterlijk opgeven, nu is het voor mij erg lastig interpreteren.
  Kopieer en plak het te wijzigen originele fragment uit de route. Zet hieronder “Moet worden:” en plak daaronder hetzelfde fragment nogmaals en breng daar je wijzigingen in aan. Zodra iemand anders aangeeft dat de voorgestelde wijziging klopt, wordt deze in de routetekst doorgevoerd.

  Reageren
 33. Carla Meijs 4 februari 2009

  Hebben op zondag 25/01/2009 deze route gelopen. Inderdaad een mooie route, een paak keer de fout ingegaan. Maar de meeste verbeteringen staan al aangegeven. In plaats van 2de pad li (afrastering) zou ik zetten voor de afrastering links het pad op. Verder proberen vaste punten te beschrijven en geen bomen of stronken die kunnen verdwijnen

  Reageren
 34. Debby 11 november 2008

  We hebben de route afgelopen zondag gelopen. Absoluut een aanrader! Heel mooi en inderdaad afwisselend.

  Route zou iets aangepast moeten worden: parkeerplaats, bordje staatsbosbeheer en bord verboden te zwemmen zijn verdwenen. In plaats daarvan: loop over zandheuveltje richting ven, langs water lopen, water aan linkerhand. Dan doorlopen naar volgend ven, ditmaal water aan rechterhand houden. Ven helemaal aflopen, is redelijk lang.

  Reageren
 35. Arjan Blok 24 september 2008

  21-9-2008
  leuke en afwisselende wandeling.
  Vanaf ‘u loopt hiernaar toe en vanaf deze uil ziet u re een derde uil’. Wij telden deze uil al als de vierde.
  Na de Schotse Hooglanders en de Laagland geiten: einde pad re en dan passeert….
  Ook zijn er een tweetal veeroosters onderweg niet meer aanwezig.
  Het parkeerterrein wordt niet meer als zodanig gebruikt. Halverwege dit parkeerterrein li.

  Reageren
 36. w.v.d.Burg 4 juli 2008

  we hebben dit pad 04-07-08 gelopen , prachtig, alleen v.a.: U loopt om de kom heen moet wat bijgesteld worden, wildrooster en bord Staatsbosbeheer zijn weg. De paden hierna zijn zo links en rechts ook wat veranders , wegens werkzaamheden , kap etc .van S.B.B !

  Reageren
 37. Arjan Bikker 1 mei 2008

  Prachtig afwisselende route! Niet rolstoeltoegankelijk.

  Reageren
 38. Gommaar Bruynseels - België 31 december 2007

  Heb op 30/12/07 deze route gelopen. Werkelijk prachtig!! Veel natuur en toch veel variatie. Kan deze wandeling aan iedereen aanbevelen.
  Ik wou enkele bedenkingen plaatsen (o.a. vertrekplaats), maar vandaag 31/12 stel ik vast dat al mijn opmerkingen verwerkt zijn in de nieuwe tekst. Oké dus.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)