Langs de Duuvelskuul, Afferden te Limburg

22 km Wandelroute Langs de Duuvelskuul, te Afferden

Wandeltocht door het Bergerbos, Broedersbosch, landgoed Bleijenbeek, de Eckeltse Bergen en het Eckeltse-beekdal in het noordelijk deel van Nationaal Park de Maasduinen. Een wandeltocht over en langs stuifduinen waaraan het park zijn naam dankt maar ook door de bossen aan de rand van het gebied. De opvallende stuifzandruggen die paraboolduinen worden genoemd zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd. Grote delen van Noord- en Midden-Limburg waren toen bedekt met een laag dekzand. Door de wind werd dit zand opgeblazen tot zandruggen en hoefijzervormige duinen. Verder komt men langs diverse vennen met prachtige namen, zoals de vennengebied de Quin, het Zevenboomsven en de Duuvelskuul waarnaar deze wandeltocht vernoemd is. Het laatste deel van de tocht gaat door een gedeelte van het Eckeltse-beekdal. Als bezienswaardigheden komt men langs een 12,5 meter hoge uitkijktoren op de hoogste paraboolduin van de Maasduinen, het Paoters kapelletje en kasteelruïne Bleijenbeek . Kasteel Bleijenbeek begint haar bouwgeschiedenis kort voor de 14e eeuw en eindigt als ruïne in 1944 toen ze verwoest werd. 93% van deze wandeltocht is onverhard.
Praktische informatie: In de winter en het voorjaar kan het in het beekdal van de Eckeltse Beek erg drassig zijn. Tijdens deze periode kan de alternatieve route gevolgd worden.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 23-3-2008, laatst bijgewerkt op: 24-12-2024

Routebeschrijving

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten.
1.
Bij de doorgaande weg door het dorp en met rug naar het parkeerterreintje RA vertrekken, direct daarna RA richting “Staatsbos”, “Kapelstraat”.
Bij kruising met aan rechterhand een kapel RD, “Kapelstraat”, de weg met verderop kn5 volg 51 volgen tot woning nr.28 in flauwe bocht naar rechts t.h.v. overgang van “Kapelstraat” naar “Melingstraat”, zijwegen negeren.
Voorbij deze woning LA, “Kapelstraat 31 t/m 38 43 t/m 71”, kn51 volg 49, de weg volgen tot loods/bedrijfsgebouw voor bosrand aan rechterhand, zijwegen negeren.
Voorbij het gebouw rechts aanhouden, het smalle onverharde pad door het bosperceel inlopen rechts van een kleine informatiezuil, wn route, iets verder gaat het pad door de bosrand met een perceel grasland aan rechterhand.
T.h.v. de ingang van het grasland RD, pad aan linkerhand negeren, wn route.
Na verlaten van het bos, bij T-splitsing LA, kn49 volg 65, direct daarna gaat het pad weer door het bos, iets verder buigt het pad naar links en volgt de bosrand aan linkerhand.
2.
Bij T-splitsing RA, breed pad, wn route.
RD, pad langs bosrand aan rechterhand negeren, iets verder LA, pad met houten afsluitboom en SBB bordje, kn65 volg 55,  het pad buigt iets verder naar links.
Bij T-splitsing LA, paarse (paars-witte SBB bordjes) en wn route, direct daarna buigt het pad voorbij een houten afsluitboom naar rechts, het pad verder door de bosrand volgen tot een kruising met een verharde weg voorbij een metalen afsluitboom, zijpad aan linkerhand negeren.
Bij deze kruising RD, paarse en wn route, verderop voorbij dicht na elkaar twee klaphekken bij een doorgang voor vee het pad door open heuvelachtig begrazingsgebied volgen, paarse route.
Voorbij een heuvel, bij 3-sprong voor een bankje RA, paarse route, kn55 volg 60, het pad volgen tot een klaphek, voorbij het klaphek buigt het pad naar links met een afrastering aan rechterhand, paarse en wn route.
Bij T-splitsing LA, paarse route, kn60 volg 59.
Bij kruising RD, pad met aan linkerhand een bankje, paarse route, kn59 volg 58.
Pad met bocht naar links verder volgen, pad aan rechterhand negeren, paarse en wn route, na ca. 70m buihgt het pad naar rechts, voorbij deze bocht het pad met iets verder een bankje volgen tot een 3-sprong op een heuvel, paarse en wn route.
3.
Op de heuvel, bij de 3-sprong rechts aanhouden, paarse en wn route, pad met iets verder een bankje.
# Op de heuveltop kijkt men aan rechterhand uit over het Quin een heide- en vennengebied in een uitgestoven kom in de rivierduinen.
Voorbij ruime bocht naar rechts LA richting een klaphek aan de voet van de heuvel, paarse route, de wn route wordt tijdelijke verlaten.
Voorbij het klaphek en het kleine parkeerterreintje “Het Quin”, bij T-splitsing RA, breed pad met gescheiden grind-/fietspad, paarse route.
Bij kruising met aan rechterhand een klaphek LA , “Groene Streep”, breed pad, paarse route, kn58 volg 20.
Voor woning aan linkerhand, bij kruising RA, paarse route, kn20 volg 21, het pad met bankje buigt naar links langs een houten afsluitboom het bos in.
RD, pad aan rechterhand negeren, paarse route.
Na ca. 170m, voorbij een heuveltje RA, paarse en wn route, vervolgens RD, ruiter-/menroute, pad aan linkerhand negeren, paarse en wn route.
Bij T-splitsing LA, iets verder RA, paarse en wn route, het smalle pad volgen tot een T-splitsing.
Bij deze T-splitsing RA, breed pad met gescheiden grind-/fietspad, de paarse en wn route worden verlaten.
4.
Na ca. 270m, voorbij bosrand aan linkerhand LA, ruiterpad met SBB bordje “Bergerbos” en afrastering aan rechterhand.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, het ruiterpad met de afrastering aan rechterhand verder volgen.
RD, het pad langs de afrastering verder volgen, ruiterpad aan linkerhand negeren.
Voorbij een bankje het pad langs de afrastering met bocht naar links verder volgen, klaphek aan rechterhand negeren, het pad verder volgen tot de volgende bocht naar links.
In deze bocht RA door een klaphek, direct daarna bij 3-sprong links aanhouden, vervolgens na ca. 50m, t.h.v. een SBB routepaaltje met geel-zwart bordje het pad met bocht naar links verder volgen, pad aan rechterhand negeren, verderop buigt het pad naar rechts, het pad verder volgen tot een T-splitsing iets voor een bosperceel aan rechterhand, zijpad negeren.
Bij deze T-splitsing LA, iets verder bij een SBB routepaaltje met blauw-wit bordje rechts aanhouden, smal pad door de heide richting een uitkijktoren op de heuveltop.
T.h.v. de uitkijktoren, bij 3-sprong RA, paarse route, het pad over de heuvel ca. 400m volgen tot een T-splitsing in een lager deel.
5.
Bij deze T-splitsing RA, paarse route, het pad stijgt even en daalt daarna.
Voor een open plek met ven, bij T-splitsing LA, de paarse route wordt verlaten.
Voorbij een klaphek met een metalen poort, bij kruising LA, breed pad, kn47 volg 82.
RD, pad met een houten afsluitboom en een SBB bordje aan rechterhand negeren, wn route.
In een flauwe bocht naar links van het brede pad RA door een klaphek met een metalen poort, kn82 volg 45, iets verder buigt het pad met een flauwe bocht naar links richting de heuveltop, het pad verder over de heuvel volgen tot een 4-sprong voorbij een klaphek, zijpad richting een klaphek aan rechterhand negeren.
Bij deze 4-sprong RD, kn45 volg 42.
Na ca. 200m LA, smal bospad met bordje “Landgoed Bleijenbeek” en de achterzijde van een SBB bordje, de wn route wordt weer verlaten.
Bij kruising met een ruiterpad RD, direct daarna bij 5-sprong LA (het 3de pad aan rechterhand met een geel-rode (streekpad) routemarkering op een boom).
6.
RD, pad richting de “Paoterskapel” aan rechterhand negeren, verderop t.h.v. de bosrand buigt het pad met een flauwe bocht naar links en gaat door de bosrand, het pad met kn76 volg 43 verder volgen tot een 4-sprong bij een breed pad, zijpad aan linkerhand negeren, wn route.
# De Paoterskapel staat ca. 100m in het pad aan rechterhand, het oorspronkelijk kapelletje is in 1880 gebouwd in opdracht van paters Jezuieten Bleyenbeek.
Bij deze 4-sprong RA, brede laan, kn43 volg 9.
Bij T-splitsing LA, fietspad langs doorgaande weg, wn route.
Voor een klein kapelletje RA, “Bleijenbeek 10-12”, breed onverhard pad, wn route.
# Kasteel Bleijenbeek begint haar bouwgeschiedenis kort voor de 14e eeuw en eindigt als ruïne in 1944 toen ze verwoest werd.
7.
Voorbij de gracht links aanhouden richting enkele informatiepanelen lopen, direct daarna voor de informatiepanelen, bij T-splitsing RA, kn9 volg 36/97, vervolgens na ca. 50m LA, kn9 volg 97, de rechte eikenlaan door het golfterrein volgen tot een grindpad aan linkerhand met bordje “Next Tee” in het bos, zijpaden richting het golfterrein negeren.
Bij het grindpad LA, wn route, het grindpad buigt naar rechts, direct na deze bocht RD de lange rechte beukenlaan inlopen, onverhard pad, wn route.
Voorbij bankje RD, smal pad langs waterloop aan rechterhand negeren, wn route.
Bij Y-splitsing RA, breed pad, wn route, iets verder bij kruising met SBB informatiepaneel en picknicktafel LA, breed pad met een gescheiden grind-/fietspad, kn97 volg 96.
Bij kruising met een doorgaande weg RD, voorbij een dassenpoort en een klaphek het onverharde pad volgen, de wn route wordt verlaten, het pad dat iets verder door het open gebied gaat volgen tot een houten poort, zijpaden negeren.
Voor de houten poort het pad met bocht naar rechts verder volgen, pad met een afrastering aan linkerhand, vervolgens na ca. 25m, bij kruising LA door een klaphek, rode (rood geschilderde SLL routepaaltjes) en wn route.
8.
Op een heuveltop het pad met een bocht naar rechts verder volgen, smal pad aan linkerhand negeren, kn95 volg 94, pad over de heuvelrug met verderop een bankje.
RD, pad richting een klein parkeerterreintje met een picknicktafel aan linkerhand negeren, rode route, verderop buigt het pad naar rechts richting een houten poort met een klaphek, rode en wn route.
Voorbij het klaphek RD, pad aan linkerhand negeren, rode route, kn94 volg 96.
Bij kruising met aan rechterhand een houten poort met een klaphek LA, rode en wn route.
Ca. 30m voor een T-splitsing RA, rode route, de wn route wordt verlaten.
RD door klaphek, rode route, het pad door de rand van het begrazingsgebied parallel aan het grindpad buiten het omheinde gebied volgen tot men het begrazingsgebied via een klaphek weer verlaat, klaphek aan linkerhand negeren.
Na verlaten van het begrazingsgebied RA, rode route, pad met afrastering aan rechterhand.
9.
Na ca. 120m LA, rode en wn route.
Bij T-splitsing LA, de rode en wn route worden verlaten, pad richting de bosrand.
Na verlaten van het bos, bij T-splitsing RA, grind-/fietspad met de bosrand aan rechterhand.
Bij T-splitsing LA, fietspad langs doorgaande weg.
Na ca. 90m RA, het onverharde pad met SBB bordje “Bleijenbeek” tevens ruiter-/menroute aan overzijde van de weg volgen, het pad volgen tot een T-splitsing bij een breed pad, zijpaden negeren.
Bij deze T-splitsing RA, breed pad.
RD, pad met een SBB bordje “Bleijenbeek” en een houten afsluitboom aan linkerhand negeren.
RD, pad aan rechterhand negeren, iets verder LA, het pad met een SBB bordje “Bleijenbeek” en een houten afsluitboom ca. 250m volgen tot een diepe waterloop aan rechterhand, zijpaden negeren.
Voor deze waterloop RA, pad met de waterloop aan linkerhand.
10.
Bij kruising LA, het pad kruist de waterloop en iets verder een bankje aan rechterhand.
Bij kruising LA, wn route, het pad volgen tot een kruising met aan linkerhand een pad door een landbouwgebied voor een klein smal bosperceel, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RA, breed pad door het bos, kn98 volg 18.
Na ca. 160m, voorbij een omheind bosperceel aan linkerhand LA, wn route, verderop op een heuveltop (1ste heuvel) buigt het pad naar rechts, het pad verder volgen tot een kruising met een breed pad voorbij de 5de heuvel, zijpaden en zijpaden bij een kruising voor de 5de heuvel negeren.
Bij deze kruising RD, wn route.
Voor een afrastering, bij 3-sprong LA, pad met de afrastering aan rechterhand, wn route.
Na ca. 130m RA door een klaphek, wn route.
11.
Na ca. 120m, bij 3-sprong LA richting een open plek, wn route.
# De open plek, de Duuvelskuul is net als het Quin een heide- en vennengebied in een uitgestoven kom tussen rivierduinen.
Bij 3-sprong LA richting een ven, kn18 volg 34, voor het ven buigt het pad naar rechts en aan voet van de heuvel naar links, wn route, het smalle pad aan voet van de heuvel verder volgen tot een 4-sprong gescheiden door een breed metalen klaphek.
Bij deze 4-sprong RA, wn route, iets verder RA, de wn route wordt tijdelijk verlaten, smal stijgend pad met verderop een bankje met mooi uitzicht op de Duuvelskuul.
Voor het bankje LA, dalend pad.
Bij kruising met aan overzijde van de kruising een smal pad RA.
Direct na ruiter/men routepaaltje 56 LA, wn route, het pad dat verderop door de rechterzijde van een perceel grasland gaat volgen tot een breed metalen klaphek, zijpaden negeren.
Voorbij het klaphek, bij splitsing rechts aanhouden, de wn route wordt verlaten, vervolgens na ca. 40m RD, het pad met iets verder met heide begroeide heuvels aan linkerhand volgen tot T-splitsing.
12.
Bij deze T-splitsing LA, het brede pad volgen tot een T-splitsing bij een verharde weg.
Bij deze T-splitsing RA, verharde weg.
# Verderop gaat de wandelroute door grasland langs het mooi meanderende beekje Eckeltse Beek, vooral in de winter en in het voorjaar kan het grasland heel drassig zijn met aan het einde een leuk hangbrugje dat met nat weer zeer glibberig is. Als alternatief iets voor het beekje LA, “Spitsbrug 14 12”. Bij Y-splitsing rechts aanhouden, de weg volgen tot een kruising met een doorgaande weg. Ga verder bij punt 12 laatste regel.

RD, “Spitsbrug”, weg aan linkerhand negeren, vervolgens na ca. 30m LA door klaphek, kn39 volg 86, door grasland (begrazingsgebied) lopen met het beekje Eckeltse Beek aan linkerhand, verderop via een klaphek het grasland weer verlaten, vervolgens doorlopen tot hangbrugje met iets voor het brugje kn86 volg 87, bij het hangbrugje het beekje oversteken en de andere oever volgen, let op bij nat weer kan dit brugje glad zijn!!
Bij T-splitsing RA, verharde weg, de wn route wordt verlaten.
Bij kruising met een doorgaande weg RD, “Dorpsstraat”, de weg volgen tot het pleintje, het startpunt.

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
SBB = Staatsbosbeheer
SLL = Stichting het Limburgs Landschap.
Wandelnetwerk gemeente Bergen:
Rood/witte markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor een netwerk routepaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Parkeerterrein t.h.v. hoek Dorpstraat-Kapelstraat in het centrum van het dorp, Dorpsstraat 35, 5851 AH te Afferden. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op het kleine parkeerterrein in het centrum aan hoek Dorpstraat-Kapelstraat.

Openbaar vervoer

Bushalte Gening, Afferden, Limburg. Aanlooproute: Loop vanuit de bushalte Gening naar de smalle parallel weg rechts van de N271 richting Afferden. Bij kruising met doorgaande weg RD, Dorpstraat, de weg volgen tot pleintje/parkeerterrein aan rechterhand.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (10)

Het Quin Adrie: Het Quin
Schotse hooglander, ook zij vinden het een mooi uitzicht Adrie: Schotse hooglander, ook zij vinden het een mooi uitzicht
Het Poaters kapelletje Adrie: Het Poaters kapelletje
Oud Hollandse landgeit Adrie: Oud Hollandse landgeit
Schaapskudde op de Eckeltse Bergen Adrie: Schaapskudde op de Eckeltse Bergen
Schotse hooglander Adrie: Schotse hooglander
Kasteelruïne Bleijenbeek Adrie: Kasteelruïne Bleijenbeek
Kasteelruïne Bleijenbeek, nu een paar jaar later Adrie: Kasteelruïne Bleijenbeek, nu een paar jaar later
De Duuvelskuul Adrie: De Duuvelskuul
De Duuvelskuul nu in de winter Adrie: De Duuvelskuul nu in de winter

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart langs-de-duuvelskuul.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Cafétaria eetcafé 't Kapelleke

Langstraat 2
5851 BE Afferden

Ervaringen van wandelaars (19)

  1. Adrie 24 december 2024 om 21:00

    Gisteren 23 december 2024 de wandeltocht samen met de kortere ‘Langs de Duuvelskuul – de kleine tocht’ gecontroleerd. Momenteel vinden er boswerkzaamheden plaats, een dichtgegroeide heideverbinding wordt weer open gemaakt. De werkzaamheden zijn inmiddels al vergevorderd. Tijdens deze werkzaamheden zijn enkele paden tijdelijk omgelegd. Halverwege punt 9 bij de doorgaande weg kan men het beste RA gaan en teruglopen naar de dassenpoort. Bij de dassenpoort LA het pad volgen tot de kruising met het informatiepaneel en de picknicktafel. Bij deze kruising RD, kn97 volg 98, het pad volgen tot een kruising met aan rechterhand een pad met een houten afsluitboom en een bordje “Bleijenbeek” en de achterzijde van een SBB bordje. Bij deze kruising LA, het pad volgen tot aan linkerhand een landbouwgebied te zien is, punt 10 2de regel 2de deel. De routebeschrijving is met uitzondering van het deel met de werkzaamheden weer actueel. Na de werkzaamheden worden de paden weer hersteld. Veel wandelplezier!

    Reageren
  2. Adrie 22 augustus 2024 om 16:03

    Het wandelnetwerk in de omgeving van Afferden wordt aangepast. Op de meeste plaatsen zijn deze in de routebeschrijving al bijgewerkt. Ziet men verschillen graag melden via een reactie, contactpagina of een mail naar info@klikprintenwandel.nl, bij voorbaat bedankt!

    Reageren
  3. Henk en julia jans 14 april 2024 om 15:01

    Voor de tweede keer gelopen.. prima beschrijving van de route…af en toe n kleine twijfeling ..het blijft n mooie route…

    Reageren
  4. Adrie 11 januari 2024 om 18:03

    Gisteren 10 januari 2024 op een mooie zonnige winterdag de wandeltocht gecontroleerd en iets gewijzigd. Nieuw in de wandeltocht is een mooi uitzichtpunt met bankje over de Duuvelskuul zonder dat men de steile helling van de hoge stuifduin moet beklimmen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  5. Adrie 4 februari 2022 om 13:44

    Gisteren 3 februari 2022 de wandeltocht gecontroleerd. Een pad over het erf met gebouwen van de Zevenboom is gesloten. Dit pad is uit de wandeltocht gehaald. Nieuw is een smal pad door de heide richting de uitkijktoren en een pad met een viertal leuke klimmetjes in de omgeving van de Duuvelskuul. De nieuwe SBB routebordjes zijn daar waar ze een bijdrage leveren als extra herkenningspunten in de routebeschrijving verwerkt. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  6. Adrie 23 maart 2021 om 15:42

    In de routebeschrijving wordt als extra herkenningspunt verwezen naar routepaaltjes van het Staatsbosbeheer. Staatbosbeheer is bezig de oude routepaaltjes met geschilderde kop aan het vervangen door routepaaltjes met gekleurde bordjes. Dus rekening houden dat verwijzing in de routebeschrijving iets kan afwijken met de situatie in het veld.

    Reageren
  7. Marieke 25 augustus 2017 om 12:29

    Gister hebben we met z’n drieën deze wandelroute gelopen ter voorbereiding op onze wandeltocht van Porto naar Santiago binnenkort. Wat een prachtige route! We hebben genoten van de prachtige hei in bloei, het uitzicht vanaf de uitkijktoren, de dieren onderweg; kortom alles! En de routebeschrijving was heel duidelijk!
    Dankjewel ome Adrie!

    Reageren
  8. Adrie 10 augustus 2017 om 13:41

    De wandeltocht is vernieuwd. Men loopt nu voor een iets groter deel door het rivierduinengebied. Staatsbosbeheer heeft nieuwe klaphekken geplaatst wat de mogelijk bood op een ander punt het omheind duinengebied in te lopen. Ook is bij de Duuvelskuul de tocht iets gewijzigd, de tocht gaat nu langs een mooi uitzichtpunt. Veel wandelplezier!

    Reageren
  9. Adrie 1 maart 2016

    29 februari 2016 de wandelroute gecontroleerd. Op wat kleine wijzingen in de herkenningspunten klopte de routebeschrijving nog. Recent is de Eckeltse Beek buiten zijn oevers getreden vooral het laatste stukje in het beekdal is dan behoorlijk drassig. Tip als het halverwege al wat drassig is omkeren en het alternatief volgen. Het gezegde "het venijn zit in de staart" is in het stukje beekdal zeer toepasselijk. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  10. Adrie 27 december 2013

    De route op 25 december gecontroleerd. De beschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

    Reageren
  11. Adrie 10 juli 2012

    De route is gecontroleerd. Tevens is de route gewijzigd, aan het einde gaat de tocht door een deel van de Eckeltse-beekdal.

    Reageren
  12. Peter 26 februari 2011

    Ik heb deze route op 26 februari gelopen. Een perfecte mix van bos, heide, vennen en duinen. De beschrijving is bondig en soms wat te summier. Ik ben de weg kwijtgeraakt bij de golfbanen, maar gelukkig dienden de gekleurde paaltjes als “backup”. Zeker een aanrader! Overigens registreerde mijn GPS ruim 22 km in plaats van de genoemde 21, maar dat mocht de pret niet drukken!

    Reageren
  13. Adrie 20 juni 2010

    De route is gecontroleerd. Het verbeter voorstel van Lennard is in de beschrijving opgenomen. Onder punt 4. is het omheind gebied voor grote grazers uitgebreid, de tekst is hierop aangepast. Bedankt hiervoor.

    Reageren
  14. Lennard 15 mei 2010

    Bijna vergeten te melden: hoewel geen probleem als men de rode paaltjes blijft volgen is er a.g.v. de aanleg van nieuwe afbakening voor grote grazers in de tweede helft van punt 4 e.e.a. veranderd. Men passeert twee nieuwe klaphekken waarvan de tweede ligt bij regel 11: “Op T-splitsing rechts aanhouden, het doorgaand pad buigt hier naar rechts, rood paaltje.” De T-splitsing lijkt nu meer op een kruising met aan de linkerhand een half verhard fietspad en de buiging naar rechts is niet meer buiging herkenbaar, maar gewoon een rechte weg. De buiging naar links in de volgende regel voor een deel nog wel.

    Reageren
  15. Lennard 13 mei 2010

    9 mei heb ik deze mooie route gelopen.

    Enige kleinigheidje dat ik wil melden m.b.t. de routebeschrijving is dat men tussen regels 9 en 10 van punt 2 (“Bij kruising LA, paars paaltje.” respectievelijk “Op T-splitsing RA, paars paaltje.”) nog een splitsing aantreft. Tussen bovengenoemde regels zou dus toegevoegd kunnen worden: “Bij splitsing links aanhouden, paars paaltje.”). Voor de rest correcte beschrijving.

    Reageren
  16. Jan en Riek 18 november 2009

    Dinsdag 17-11-2009 we hebben vandaag de route gelopen”de duvelskuul”.
    Een geweldige mooie tocht, ook in de herfst, maar wel in de zomer voor herhaling vatbaar.
    Goed beschreven en bedankt!!!
    (Misschien wel makkelijker een nummer voor de regelbeschrijving??)

    Reageren
  17. Karla van de Velde 14 juni 2009

    Zaterdag 13 juni zijn we naar Afferden gereisd om deze wandeling te maken. Wat een prachtige tocht in een fraai landschap op zo’n zonnige dag! Adrie je krijgt hiervoor een 10 en bedankt.

    Reageren
  18. G. Bruynseels - België 24 mei 2009

    Zaterdag 23/5/2009 deze route gelopen. Werkelijk prachtig! Volledig in de natuur.
    Correcte beschrijving.

    Reageren
  19. Thea en Wm 23 april 2009

    Op zondag 19-4-2009 deze route gelopen.
    Maar deze route steeg boven onze verwachting uit.
    Schitterende route met vennetjes bossen heide.
    route is prima beschreven.
    Een pluim voor Adrie Raaymakers

    Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)