Langhout-Dubbroekroute, Maasbree te Limburg

13 km Wandelroute Langhout-Dubbroekroute, te Maasbree

Wandeltocht door het buitengebied tussen Maasbree en Baarlo met open velden en bossen, rijk aan flora en fauna. De wandeltocht gaat onder andere door het Dorpsbos Het Stockbroek en het Dubbroek. Het Stockbroek is een laag gelegen (broek)bos met daarin diverse poelen, de naam is ontleend aan een oude kaart uit 1810. Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het is voornamelijk bedekt met elzenbroekbos en op de hogere delen eiken-berkenbos en naaldbos.

Opgesteld door: Geert Joosten, op: 10-1-2006, laatst bijgewerkt op: 20-7-2019

Routebeschrijving

Bij de kerk met zicht op het Kennedyplein rechtsaf vertrekken (kn72 volg 70). De Dorpstraat huisnummerafwaarts volgen tot kruising. Deze kruising over en loopt de Westeringlaan in, de wn-route wordt even verlaten.

Ga na huisnummer 61 linksaf de Beukenstraat in tot de voorrangsweg, steek deze over het Laar in. Ga direct na brugje rechtsaf het bos Stockbroek in (kn20 volg 22), grindpad iets verder voorbij houten afsluitboom gras-pad met houten afsluitboom. Ter hoogte van bosrand passeert men aan linkerhand informatiepaneel Dorpsbos Het Stockbroek. Het pad door het bos volgen tot verharde weg, verderop passeert men aan linkerhand een poel weer verder een natuurterrein aan linkerhand. Bij de verharde weg rechtsaf (kn22 volg 25). Na circa 50 m rechtdoor (kn25 volg 26) de weg verder volgen.

Na circa 300 m linksaf de weg Lang Hout in (kn26 volg 29). Circa 400 m verder, voorbij huisnummer 2 rechtsaf (wn-route) richting Helden, op de hoek staat een kapelletje.

Na circa 400 m buigt de weg naar links (wn-route). Circa 50 m verder in bocht naar rechts rechtdoor het zandpad op (kn29 volg 40). Dit pad circa 400 m volgen tot men het bosperceel verderop bijna verlaat .

Iets voor verlaten van het bosperceel [ongeveer 25 m] rechtsaf een smal bospaadje met een laag grijs metalen paaltje aan rechterhand inlopen, de wn route wordt hier verlaten. Let op, dit smalle paadje ligt enigszins verscholen. Verderop wordt dit een echt struinpaadje.

Aan einde van het smalle bospad linksaf breed grindpad op, men loopt door het gebied Rinkesfort.

Dit grindpad rechtdoor volgen tot kruising met brede waterloop ruim voorbij huisnummer 9, verderop ter hoogte van grindpad aan linkerhand wordt de wn route weer gevolgd. Bij deze kruising met waterloop rechtdoor blijven gaan (kn40 volg 70), ook bij een pad aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (wn-route). Bij een volgend pad aan de rechterhand weer rechtdoor gaan, hier wordt de wn-route verlaten. Uiteindelijk komt men op een kruispunt, dit is knooppunt 62 van het fietsroutenetwerk, en ga hier linksaf en na 50 m rechtsaf het bos in, de wn-route wordt dan weer gevolgd. Bij kruising rechtdoor blijven gaan (wn-route).

Aan einde van dit pad linksaf (kn 52, volg 51) [hier staat een bank, een prima gelegenheid om te pauzeren]. Bij huisnummer 3-3a gaat dit bospad over in een verharde weg. Bij Y-splitsing rechts aanhouden (kn 51, volg 55).

Bij doorgaande weg (verbinding tussen Maasbree en Baarlo) linksaf (wn route) en meteen weer rechtsaf, de weg Soeterbeek op (kn55 volg 54). Ga voorbij huisnummer 13 linksaf (kn54 volg 50), verderop gaat weg over in een onverharde weg. Bij een gras-pad aan de rechterhand blijft u rechtdoor gaan (kn50 volg 15), verderop buigt het pad naar rechts.

Voor bosrand het bospad met houten afsluitboom en bordje “Opengesteld” van Stichting Limburgs Landschap aan rechterhand inlopen (kn15 volg 12).

Informatie over dit gebied: www.limburgslandschap.nl nr.20.

U blijft dit paadje volgen. Ter hoogte van bosrand, voor houten afsluitboom linksaf (wn-route), het pad buigt iets naar links, verderop buigt het pad naar rechts direct daarna naar links, voorbij tweede bocht naar rechts gevolgd door een bocht naar links het bospad verder volgen tot een parkeerterreintje. Het parkeerterreintje schuin naar links oversteken, vervolgens bij verharde weg linksaf (kn12 volg 11).

Na circa 180 m, bij splitsing linksaf Dubbroek (kn11 volg 10) vervolgens deze weg verder blijven volgen tot volgende splitsing, hier rechtsaf (kn10 volg 84). De weg maakt een flauwe bocht naar links en gaat licht omhoog, bij een weg aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (wn-route). Men passeert camping In ‘t Niet. [Als ze geopend zijn kunt u eventueel hier pauzeren].

Weg vervolgen. Bij een weg aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (kn84 volg 83), “Hazenkampweg”. Bij de volgende weg aan de rechterhand rechtdoor gaan, de wn-route wordt verlaten. Bij T-kruising rechtsaf (wn-route) (doorgaande weg Zandberg). Na circa 200 m, bij rotonde de doorgaande weg aan de rechterzijde van de rotonde oversteken, de Wilhelminalaan in; de wn-route wordt verlaten. Bij de voorrangskruising linksaf de Dorpstraat in tot de kerk.

Ik hoop dat ik de route duidelijk beschreven heb en dat u genoten heeft van deze mooie omgeving.

Wandelnetwerk:
Geel/rode markeringen, “kn” staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting aanduiding, “wn-route” staat voor een netwerkpaaltje met alleen de richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Kerk, Dorpstraat 31, 5993 AL te Maasbree. Plan Route

Openbaar vervoer

Vanaf NS station Venlo per bus (richting Helden)tot halte Maasbree,Dorpstraat 25.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (5)

Ven in dorpsbos Het Stockbroek Ven in dorpsbos Het Stockbroek
Prinseböske Maasbree, insectenhotel Prinseböske Maasbree, insectenhotel
Kapel Kapel
Pad door het Dubbroek Pad door het Dubbroek
Uitzicht over grasland in het Dubbroek Uitzicht over grasland in het Dubbroek

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart langhout-dubbroekroute.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Restaurant de Boswachter

Provincialeweg 2
5993 RG Maasbree
Bezoek website

In plaats MaasbreeErvaringen van wandelaars (29)

 1. Petra 3 maart 2024 om 16:56

  Deze mooie route gewandeld vandaag. Voor ons wat “minder” kilometers vandaag. En toch weer op paadjes gewandeld die ook wij niet kenden. De route is goed beschreven. Alleen de horeca van Restaurant Boszicht , die hebben een andere naam gekregen en dat is: Restaurant de Boswachter. Ook de kunst van foto 3 hebben we niet gezien, jammer. We hebben lekker gewandeld met een heerlijk zonnetje erbij. Adrie bedankt voor deze mooie route.

  Reageren
  1. Adrie 3 maart 2024 om 18:00

   Petra bedankt voor het melden dat de routebeschrijving nog klopt en de gewijzigde horecagelegenheid! Inderdaad jammer van het verdwenen kunstwerkje op de leuning van de brug, op de andere leuning zat ook een dergelijk grappig kunstwerkje. De foto is inmiddels verwijderd. Mooi dat de routebeschrijving nog klopt, ik had deze wandeltocht die niet meer actief onderhouden wordt door de routemaker op mijn lijstje staan om weer eens te controleren.

 2. E. v.d. Sloot 28 juni 2020 om 19:23

  vanmorgen aan deze route begonnen. Het viel ons tegen en wel hierom: erg veel geasfalteerde wegen met best druk (auto)verkeer, dus je loopt niet echt prettig rustig. Dan van het ene uiterste in het andere: bijna onbegaanbare struinpaadjes door de overigens mooie bossen, maar overwoekerd met brandnetels en braamstruiken.
  Jammer, maar wij nemen de volgende keer liever een wat rustiekere route.

  Reageren
 3. Adrie 20 juli 2019 om 13:05

  Gisteren 19 juli 2019 de wandelroute gecontroleerd. Geen veranderingen gezien de routebeschrijving op wat kleine puntjes bijgewerkt. Veel wandelplezier!

  Reageren
 4. Johanna 11 november 2014

  Mooie afwisselende wandelroute. Op het einde van de route staat er in de routebeschrijving : 100 m verderop ziet u aan uw rechterkant een mooie waterpartij. Hierna komt u op de verharde weg en gaat hier linksaf.
  Helaas kun je na de waterpartij niet verder en je kunt dus ook niet op de verharde weg komen. Hier moet je omdraaien en weer terug lopen. Met het plattegrondje bij de hand lukt het wel om de route elders weer op te pakken.
  Groeten en voor iedereen veel wandelplezier.

  Reageren
  1. Lennard 12 november 2014 om 15:21

   Johanna, bedankt voor je voetnootje en het melden van de gewijzigde situatie.
   Na de laatste controle van de route zijn er op die plek werkzaamheden geweest waardoor e.e.a. is veranderd.
   Er is een alternatief voor dit stukje pad gevonden en de routebeschrijving, kaart en GPS-bestand zijn aangepast.
   Veel wandelplezier!

 5. Lennard 1 februari 2014

  4-1-2014 heb ik de route gecontroleerd, deze bleek nog actueel. In het gebied is nu een wandelroutenetwerk en voor extra duidelijkheid heb ik de markeringen zoveel mogelijk in de tekst verwerkt.

  Ook is er nu van de route een GPS-track beschikbaar.

  Veel wandelplezier!

  Reageren
 6. Lennard 1 december 2012

  Vorige week zaterdag gelopen met grijs maar droog weer. Het is een mooie route die bovendien nog correct is.

  Reageren
 7. mieke 7 oktober 2011

  Het zou prettig zijn hoeveel kilometer de wandeling is.

  Reageren
 8. Genio & Francie 1 februari 2010

  Hallo allemaal,

  We hebben deze route gisteren gelopen. Ik las dat iedereen het een mooie route vond dus wij dachten “Kom laten we het proberen.” Nou ik kan jullie gerust stellen, het was een prachtige route, vooral nu alles met een dik wit “deken” bedekt was. Het zonnetje straalde er al even vrolijk doorheen. Mensen waren netjes hun stoepjes aan het schoonmaken voor onze eerste kilometers. We hebben genoten van de rust en het afwisselend landschap. Voor ons een van de langste routes die we gelopen hebben, maar we hebben ons voorgenomen om er dit jaar veel meer te gaan bewandelen. Complimenten voor de site en de leuke reacties van de wandelaars, daar heb je wat aan !

  Tot spoedig !

  Reageren
 9. Eric en Cora 3 januari 2010

  Vorige week hebben we met zijn tweetjes deze route gelopen. Het was koud maar enorm leuk. Jammer alleen van dat laatste stuk tussen de velden door. Er stond een ijzige wind. Alinea 12 gaf even wat problemen misschien toevoegen dat het een paadje langs een slootje is.
  Verder enorm goed omschreven

  Reageren
 10. Johanna 8 november 2009

  Vandaag, 8 november 2009, deze route gewandeld.
  Mooie afwisselende route. De routebeschrijving is perfect.
  Geert, bedankt voor deze mooie route.
  Groeten en voor iedereen veel wandelplezier.
  p.s. Het routekaartje had ik inmiddels gevonden op deze site.

  Reageren
 11. Johanna 30 oktober 2009

  Graag wil ik de route “Langhout-Dubbroekroute” in Maasbree gaan wandelen. Ik heb wel de routebeschrijving maar geen routekaartje. Wie heeft voor mij het routekaartje ? Helaas staat deze niet op de site van klikprintenwandel. Reacties kunt u sturen naar : chaosboys@chello.nl
  Alvast erg bedankt.

  Reageren
 12. Webmaster 6 augustus 2009

  De wijziging is doorgevoerd. Bedankt voor het doorgeven!

  Reageren
 13. geert joosten 2 augustus 2009

  het is inderdaad beter te schrijven:plm. 1200 mtr., na huisnummer 5,rechtsaf.

  Reageren
 14. webmaster 5 mei 2009

  dus:
  “Daarna volgt U deze weg tot voorbij huisnummer 5 en gaat dan rechtsaf. ”
  moet worden:
  “Weg vervolgen ,plm 1200 mtr, en bij T kruising ,bij huisnummer 5, rechts af.”?
  Wie kan aangeven of dit inderdaad beter duidelijker zou zijn?

  Reageren
 15. Dick de Ruiter 3 mei 2009

  3 mei 2009 gelopen.Geweldig!!!
  Echt aan te raden.Is het niet beter om na ’t Niet aan te geven: Weg vervolgen ,plm 1200 mtr, en bij T kruising ,bij huisnummer 5, rechts af.

  Reageren
 16. Henk en Sonja 16 augustus 2008

  Vandaag met heerlijk weer deze zeer mooie route gelopen. Veel afwisseling in landschappen, akkers met allerhande groenten, fruitboomgaarden, natuurgebieden. Routebeschrijving is prima!

  Reageren
 17. geert joosten 17 mei 2008

  de route is niet rolstoeltoegankelijk,helaas.

  Reageren
 18. Tina van Daatselaar 25 februari 2008

  Wij hebben deze route op een lenteachtige zondag in februari gelopen. Heerlijke wandeling en een goede beschrijving, al zou ik persoonlijk op het einde, “na de camping de weg volgen en na nummer 5…..”de kanttekening willen plaatsen dat bij de camping huisnummer 5 A is en dat huisnummer 5 een behoorlijk eind verder is. Op de splitsing staat daar ook nog niet aangegeven dat het daar Zanberg heet wat voor verwarring zorgde.Nummer 5 komt pas na ca. 2 km ( bij de voorrangsweg en ook daar staat nog niet aangegeven dat het Zandberg heet) Dus na de camping de weg echt een hele poos nog blijven volgen.

  Reageren
 19. Godfried Kramer, Horst. 10 februari 2008

  Ik heb deze prachtige tocht gelopen die zelfs in de wintertijd schitterend mooi is. De route is prima beschreven door Geert Joosten en een aanrader voor iedereen.Prachtige vergezichten, bosgebieden en weidegebieden en niet te vergeten het wonderschone natuurgebied Dubbroek. Heel mooi!!!!

  Reageren
 20. André (webmaster) 5 januari 2008

  Ik heb aan de hand van onderstaande reacties enkele aanvullingen toegevoegd met rode tekst.

  Reageren
 21. Gommaar Bruynseels - België 20 augustus 2007

  Heb op 17/08/2007 deze prachtige route gelopen. Werkelijk een aanrader voor iedereen. Nergens een probleem ondervonden, noch met de beschrijving, noch met het kaartje: beiden prima o.k. (ik denk dat Mr. Geertjens op de 2° splitsing rechts heeft genomen i.p.v. op de 1°)

  Reageren
 22. Nicolien en Jan van den Boomen 24 juni 2007

  Absoluut prima wandeling tussen morellenboompjes, wortelvelden en ander moois zoals daar gewoon is: de omgeving.

  Reageren
 23. Wiel Geertjens,Blerick 18 juni 2007

  In de 12e alinea van de routebeschrijving wordt aangeduid om bij de splitsing linksaf te slaan je komt dan op de verharde weg: Aan de Steenoven (volgens de kaart in de Gemeentegids van Maasbree) daarna Dubbroek en dan Hazenkampweg.
  De routekaart gaat uit van een afslag op de splitsing naar rechts en dan kom je op de Bongaardweide.
  Op dit onderdeel corresponderen kaart en beschrijving niet met elkaar.
  Overigens waardering voor beiden.

  Reageren
 24. John en Nancy Rayer 28 mei 2007

  Vandaag de route gelopen in de stromende regen. Zelfs dan is het een mooie route. Ook voor mijn zoon van 8 jaar.

  Reageren
 25. Jacues en Elly 17 april 2007

  Deze wandeling is een echte aanrader. Lekker rustig en een afwisselend landschap. Heel mooi.

  Reageren
 26. Piet en Dora van de Weijer 17 september 2006

  Voor iedere wandelaar aan te raden.
  Heel mooi !!!

  Reageren
 27. Jan en Thea van den Boomen 2 augustus 2006

  Vanmiddag hebben wij met onze 2 zonen de route gewandeld. Een mooie, afwisselende, rustige en goed beschreven route. We hebben een paar kleine wijzigingen voor de tekst om die op deze manier nog duidelijker te maken. Verder alle lof voor Geert Joosten.
  3e alinea: na 300m gaat u linksaf de Langhout in.
  5e alinea: (ong 15 m = ong 25m)
  9e alinea:Op het eind gaat de weg naar rechts en 50 m verder………enz.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)