Langhout-Dubbroekroute, Maasbree te Limburg

13 km Wandelroute Langhout-Dubbroekroute, te Maasbree

U wandeld door het prachtige buitengebied tussen Maasbree en Baarlo met open velden en bossen,rijk aan flora en fauna.

Opgesteld door: Geert Joosten, op: 31-12-2007, laatst bijgewerkt op: 5-3-2017

Routebeschrijving

U start bij de kerk en loopt huisnummerafwaarts de Dorpstraat door (kn72 volg 70), steekt de kruising over en loopt de Westeringlaan in, de wn-route wordt even verlaten.

Na huisnummer 61 gaat u linksaf de Beukenstraat in tot de voorrangsweg, steekt deze over en na het bruggetje gaat u rechtsaf het bos, Stockbroek genaamd, in (kn20 volg 22). 50 m verderop staat aan de linkerhand een info-bord. U loopt het bos door en komt op een verharde weg en gaat rechtsaf (kn22 volg 25). Na 50 m gaat u rechtdoor (kn25 volg 26).

Na 300 m gaat u linksaf de Lang Hout in (kn26 volg 29) en 400 m verder, na huisnummer 2 rechtsaf (wn-route), op de hoek staat een kapelletje.

Na 400 m maakt de weg een bocht naar links (wn-route) en 50 m verder in de bocht naar rechts loopt u rechtdoor het zandpad op (kn29 volg 40). U volgt dit pad circa 400 m.

Voor het einde van het bosje [ong. 25 m] loopt u rechtsaf een bospaadje met een laag grijs paaltje aan uw rechterhand in, de wn route wordt hier verlaten. Let op, dit smalle paadje ligt enigszins verscholen. Verderop wordt dit een echt struinpaadje.

Hierna komt u op een grotere onverharde weg waar u linksaf gaat, u komt in het gebied Rinkesfort.

Deze weg blijft u volgen, bij de splitsing rechtdoor lopen, vanaf dit punt wordt de wn-route weer gevolgd. Bij kruising met waterloop rechtdoor blijven gaan (kn40 volg 70), ook bij een pad aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (wn-route). Bij een volgend pad aan de rechterhand weer rechtdoor gaan, hier wordt de wn-route verlaten. Uiteindelijk komt u op een kruispunt, dit is knooppunt 62 van het fietsroutenetwerk, en gaat hier linksaf en na 50 m rechtsaf het bos in, de wn-route wordt dan weer gevolgd. Bij kruising rechtdoor blijven gaan (wn-route).

Op het einde van dit pad gaat u linksaf (kn 52, volg 51) [hier staat een bank, een prima gelegenheid om te pauzeren]. Bij huisnummer 3-3a gaat dit bospad over in een verharde weg en u volgt deze tot de voorrangsweg die de verbinding vormt tussen Maasbree en Baarlo.

Vervolgens gaat u linksaf (wn-route) en meteen weer rechtsaf, de weg Soeterbeek op (kn55 volg 54). Na huisnummer 13 gaat u linksaf (kn54 volg 50) en volgt deze weg, ook als hij overgaat in onverharde weg. Bij een graspad aan de rechterhand blijft u rechtdoor gaan (kn50 volg 15).

Op het eind gaat de weg naar rechts en 50 m verder staat u voor het prachtige natuurgebied Dubbroek.

informatie over dit gebied: www.limburgslandschap.nl nr.20.

Aan uw rechterkant ziet u een bordje “Opengesteld” van Stichting Limburgs Landschap, hier gaat u het bos in (kn15 volg 12).

U blijft dit paadje volgen. Op het einde van het bos gaat u links (wn-route), dan rechts en dan weer linksaf. 300 m verder gaat u rechts en na 20 m weer linksaf het bos in (wn-route). Als u zich even verder omdraait ziet u een bordje van Waterschap Peel en Maasvallei. We gaan verder en volgen dit mooie pad tot de splitsing en gaan hier rechtsaf (wn-route). U komt uit op een parkeerterreintje, vervolgens bij verharde weg linksaf (kn12 volg 11).

Na circa 180 m bij splitsing linksaf, “Dubbroek” (kn11 volg 10) vervolgens deze weg verder blijven volgen tot volgende splitsing, hier gaat u rechtsaf (kn10 volg 84). De weg maakt een flauwe bocht naar links en gaat licht omhoog, bij een weg aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (wn-route). Hier komt u voorbij camping In ‘t Niet. [Als ze geopend zijn kunt u eventueel hier pauzeren].

Weg vervolgen. Bij een weg aan de rechterhand rechtdoor blijven gaan (kn84 volg 83), “Hazenkampweg”. Bij de volgende weg aan de rechterhand rechtdoor gaan, de wn-route wordt verlaten. Bij T-kruising, bij huisnummer 5, rechtsaf (wn-route). U bevindt zich op de weg Zandberg en na 200 m komt u bij de rotonde die u aan de rechterzijde rechtdoor oversteekt, de Wilhelminalaan in; de wn-route wordt verlaten. Bij de voorrangskruising gaat u linksaf de Dorpstraat in tot de kerk.

Ik hoop dat ik de route duidelijk beschreven heb en dat u genoten heeft van deze mooie omgeving.

Wandelnetwerk:
Geel/rode markeringen, “kn” staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting aanduiding, “wn-route” staat voor een netwerkpaaltje met alleen de richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Kerk, Dorpstraat 31, 5993 AL te Maasbree. Plan Route

Openbaar vervoer

Vanaf NS station Venlo per bus (richting Helden)tot halte Maasbree,Dorpstraat 25.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's

Er zijn geen foto's beschikbaar

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart langhout-dubbroekroute.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Café- en Restaurant Boszicht

Provincialeweg 2
5993 RG Maasbree
Bezoek website

In plaats MaasbreeErvaringen van wandelaars (25)

 1. Johanna 11 november 2014

  Mooie afwisselende wandelroute. Op het einde van de route staat er in de routebeschrijving : 100 m verderop ziet u aan uw rechterkant een mooie waterpartij. Hierna komt u op de verharde weg en gaat hier linksaf.
  Helaas kun je na de waterpartij niet verder en je kunt dus ook niet op de verharde weg komen. Hier moet je omdraaien en weer terug lopen. Met het plattegrondje bij de hand lukt het wel om de route elders weer op te pakken.
  Groeten en voor iedereen veel wandelplezier.

  Reageren
  1. Lennard 12 november 2014 om 15:21

   Johanna, bedankt voor je voetnootje en het melden van de gewijzigde situatie.
   Na de laatste controle van de route zijn er op die plek werkzaamheden geweest waardoor e.e.a. is veranderd.
   Er is een alternatief voor dit stukje pad gevonden en de routebeschrijving, kaart en GPS-bestand zijn aangepast.
   Veel wandelplezier!

 2. Lennard 1 februari 2014

  4-1-2014 heb ik de route gecontroleerd, deze bleek nog actueel. In het gebied is nu een wandelroutenetwerk en voor extra duidelijkheid heb ik de markeringen zoveel mogelijk in de tekst verwerkt.

  Ook is er nu van de route een GPS-track beschikbaar.

  Veel wandelplezier!

  Reageren
 3. Lennard 1 december 2012

  Vorige week zaterdag gelopen met grijs maar droog weer. Het is een mooie route die bovendien nog correct is.

  Reageren
 4. mieke 7 oktober 2011

  Het zou prettig zijn hoeveel kilometer de wandeling is.

  Reageren
 5. Genio & Francie 1 februari 2010

  Hallo allemaal,

  We hebben deze route gisteren gelopen. Ik las dat iedereen het een mooie route vond dus wij dachten “Kom laten we het proberen.” Nou ik kan jullie gerust stellen, het was een prachtige route, vooral nu alles met een dik wit “deken” bedekt was. Het zonnetje straalde er al even vrolijk doorheen. Mensen waren netjes hun stoepjes aan het schoonmaken voor onze eerste kilometers. We hebben genoten van de rust en het afwisselend landschap. Voor ons een van de langste routes die we gelopen hebben, maar we hebben ons voorgenomen om er dit jaar veel meer te gaan bewandelen. Complimenten voor de site en de leuke reacties van de wandelaars, daar heb je wat aan !

  Tot spoedig !

  Reageren
 6. Eric en Cora 3 januari 2010

  Vorige week hebben we met zijn tweetjes deze route gelopen. Het was koud maar enorm leuk. Jammer alleen van dat laatste stuk tussen de velden door. Er stond een ijzige wind. Alinea 12 gaf even wat problemen misschien toevoegen dat het een paadje langs een slootje is.
  Verder enorm goed omschreven

  Reageren
 7. Johanna 8 november 2009

  Vandaag, 8 november 2009, deze route gewandeld.
  Mooie afwisselende route. De routebeschrijving is perfect.
  Geert, bedankt voor deze mooie route.
  Groeten en voor iedereen veel wandelplezier.
  p.s. Het routekaartje had ik inmiddels gevonden op deze site.

  Reageren
 8. Johanna 30 oktober 2009

  Graag wil ik de route “Langhout-Dubbroekroute” in Maasbree gaan wandelen. Ik heb wel de routebeschrijving maar geen routekaartje. Wie heeft voor mij het routekaartje ? Helaas staat deze niet op de site van klikprintenwandel. Reacties kunt u sturen naar : chaosboys@chello.nl
  Alvast erg bedankt.

  Reageren
 9. Webmaster 6 augustus 2009

  De wijziging is doorgevoerd. Bedankt voor het doorgeven!

  Reageren
 10. geert joosten 2 augustus 2009

  het is inderdaad beter te schrijven:plm. 1200 mtr., na huisnummer 5,rechtsaf.

  Reageren
 11. webmaster 5 mei 2009

  dus:
  “Daarna volgt U deze weg tot voorbij huisnummer 5 en gaat dan rechtsaf. ”
  moet worden:
  “Weg vervolgen ,plm 1200 mtr, en bij T kruising ,bij huisnummer 5, rechts af.”?
  Wie kan aangeven of dit inderdaad beter duidelijker zou zijn?

  Reageren
 12. Dick de Ruiter 3 mei 2009

  3 mei 2009 gelopen.Geweldig!!!
  Echt aan te raden.Is het niet beter om na ’t Niet aan te geven: Weg vervolgen ,plm 1200 mtr, en bij T kruising ,bij huisnummer 5, rechts af.

  Reageren
 13. Henk en Sonja 16 augustus 2008

  Vandaag met heerlijk weer deze zeer mooie route gelopen. Veel afwisseling in landschappen, akkers met allerhande groenten, fruitboomgaarden, natuurgebieden. Routebeschrijving is prima!

  Reageren
 14. geert joosten 17 mei 2008

  de route is niet rolstoeltoegankelijk,helaas.

  Reageren
 15. Tina van Daatselaar 25 februari 2008

  Wij hebben deze route op een lenteachtige zondag in februari gelopen. Heerlijke wandeling en een goede beschrijving, al zou ik persoonlijk op het einde, “na de camping de weg volgen en na nummer 5…..”de kanttekening willen plaatsen dat bij de camping huisnummer 5 A is en dat huisnummer 5 een behoorlijk eind verder is. Op de splitsing staat daar ook nog niet aangegeven dat het daar Zanberg heet wat voor verwarring zorgde.Nummer 5 komt pas na ca. 2 km ( bij de voorrangsweg en ook daar staat nog niet aangegeven dat het Zandberg heet) Dus na de camping de weg echt een hele poos nog blijven volgen.

  Reageren
 16. Godfried Kramer, Horst. 10 februari 2008

  Ik heb deze prachtige tocht gelopen die zelfs in de wintertijd schitterend mooi is. De route is prima beschreven door Geert Joosten en een aanrader voor iedereen.Prachtige vergezichten, bosgebieden en weidegebieden en niet te vergeten het wonderschone natuurgebied Dubbroek. Heel mooi!!!!

  Reageren
 17. André (webmaster) 5 januari 2008

  Ik heb aan de hand van onderstaande reacties enkele aanvullingen toegevoegd met rode tekst.

  Reageren
 18. Gommaar Bruynseels - België 20 augustus 2007

  Heb op 17/08/2007 deze prachtige route gelopen. Werkelijk een aanrader voor iedereen. Nergens een probleem ondervonden, noch met de beschrijving, noch met het kaartje: beiden prima o.k. (ik denk dat Mr. Geertjens op de 2° splitsing rechts heeft genomen i.p.v. op de 1°)

  Reageren
 19. Nicolien en Jan van den Boomen 24 juni 2007

  Absoluut prima wandeling tussen morellenboompjes, wortelvelden en ander moois zoals daar gewoon is: de omgeving.

  Reageren
 20. Wiel Geertjens,Blerick 18 juni 2007

  In de 12e alinea van de routebeschrijving wordt aangeduid om bij de splitsing linksaf te slaan je komt dan op de verharde weg: Aan de Steenoven (volgens de kaart in de Gemeentegids van Maasbree) daarna Dubbroek en dan Hazenkampweg.
  De routekaart gaat uit van een afslag op de splitsing naar rechts en dan kom je op de Bongaardweide.
  Op dit onderdeel corresponderen kaart en beschrijving niet met elkaar.
  Overigens waardering voor beiden.

  Reageren
 21. John en Nancy Rayer 28 mei 2007

  Vandaag de route gelopen in de stromende regen. Zelfs dan is het een mooie route. Ook voor mijn zoon van 8 jaar.

  Reageren
 22. Jacues en Elly 17 april 2007

  Deze wandeling is een echte aanrader. Lekker rustig en een afwisselend landschap. Heel mooi.

  Reageren
 23. Piet en Dora van de Weijer 17 september 2006

  Voor iedere wandelaar aan te raden.
  Heel mooi !!!

  Reageren
 24. Jan en Thea van den Boomen 2 augustus 2006

  Vanmiddag hebben wij met onze 2 zonen de route gewandeld. Een mooie, afwisselende, rustige en goed beschreven route. We hebben een paar kleine wijzigingen voor de tekst om die op deze manier nog duidelijker te maken. Verder alle lof voor Geert Joosten.
  3e alinea: na 300m gaat u linksaf de Langhout in.
  5e alinea: (ong 15 m = ong 25m)
  9e alinea:Op het eind gaat de weg naar rechts en 50 m verder………enz.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)