Kampen-route, Sint-Oedenrode te Noord-Brabant

11 km Wandelroute Kampen-route, te Sint-Oedenrode

De Kampen route is een wandeling die start in Sint-Oedenrode vanuit het recreatiepark de Kienehoef gaat en vervolgens ten noorden van Sint-Oedenrode door grote ontginningen gaat. De wandelroute gaat vervolgens door kerkdorp Eerschot met zijn markante kerktoren terug naar het startpunt. Kenmerkend voor het agrarische deel van de route zijn de uitgestrekte weilanden, maar ook de voor de Meierij typische populieren (ook wel "peppels" of "Canadassen" genaamd) zijn van de partij. 53% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Lennard, op: 12-4-2013, laatst bijgewerkt op: 17-3-2022

Routebeschrijving

Opmerking vooraf:
Deze wandeling werd oorspronkelijk uitgezet en uitgegeven door de VVV in de serie “Wandelroutes de Meierij”. Als gevolg van de komst van de wandelnetwerken worden ze echter niet meer actief onderhouden en raken de markeringen die deze routes aanduidden in verval. Omdat dit toch mooie en interessante routes blijven, zijn ze ter behoud omgezet in een beschreven route waarbij het oorspronkelijke traject hier en daar is aangepast aan de huidige omstandigheden.

1.
Het parkeerterrein aan de weg “Bremhorst” RA verlaten, de weg die verderop overgaat in een grind-/fietspad met aan linkerhand sportvelden volgen tot T-splitsing.
Op deze T-splitsing LA (vwn), grind-/fietspad, “Paardebloem”, verderop t.h.v. inrit huisnr.2 gaat het grindpad over in een verharde weg, de weg volgen tot kruising, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RA (vwn), “Schootsedijk”.
Op T-splitsing voor ingang kloosterterrein RA (vwn), fietspad aan overzijde van de doorgaande weg volgen.
Na ruim 100m LA (vwn), “De Leijerweg”, de weg die voorbij boerderij huisnr.9 overgaat in een onverhard pad volgen tot 3-sprong met aan linkerhand een stuw ruim voorbij een bocht naar rechts voor deze bocht passeert men (kn87v19), zijweg en zijpaden negeren.
Bij deze 3-sprong rechts aanhouden (kn19v85), “Wolvensteeg”.
Op T-splitsing RA (vwn), verharde weg, “Sterrebos”, direct daarop t.h.v. bankje LA het smalle brugje over (vwn), breed graspad, “Wolvensteeg”.
2.
Bij kruising RA (kn85v86), “Heikampenweg”, breed grindpad.
Bij kruising met verharde weg RD (vwn), breed grindpad, “Heikampenweg”.
Bij kruising LA (kn86v24), verharde weg, “Kampenweg”, de weg volgen tot rotonde.
Bij rotonde LA (kn24v23), het fietspad aan overzijde van de “Noordelijke Randweg” volgen.
Direct na bushalte RA (vwn), voetpad, direct daarop bij verharde weg rechts aanhouden (vwn), “Groene-Woud”, de weg volgen tot 3-sprong voorbij huisnr.1, zijwegen negeren.
Bij deze 3-sprong LA (vwn).
T.h.v. huisnr.15/17 RA (vwn), “Verwestraat”, de weg volgen tot bocht naar rechts voorbij plantsoen en school, zijwegen negeren.
Bij deze bocht de weg met bocht naar rechts vervolgen (kn23v26).
RD, fietspad aan linkerhand negeren.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, de weg zijweg naar “Kerkdijk(-Noord)” naar kerktoren t.h.v. huisnr.45, overige zijwegen negeren.
3.
Bij de weg LA richting de kerktoren, “Kerkdijk-Noord”, voorbij de toren het brugje over, voorbij het brugje links aanhouden.
Voor Dommel, op Y-splitsing LA, verhard fietspad met de Dommel aan rechterhand.
Aan einde van het fietspad RA (vwn), voorbij de Dommel RA (kn25v28) door draaihekje, onverhard pad door strook gras, verderop gaat pad door bosschages en passeert men een brugje.
Voorbij draaihek rechts aanhouden (vwn), verharde weg.
Op T-splitsing met bushaltes langs de doorgaande weg RA, het voetpad aan overzijde van de weg volgen, voorbij de Dommel buigt het voetpad met flauwe bocht naar links weg van de doorgaande weg.
Aan einde van het voetpad, op T-splitsing LA, “Borchmolendijk”, men passeert de Dommel, voorbij de Dommel de weg RD verder volgen tot de Markt met kiosk.
4.
Voor de markt RA, weg met ’t Oude Raadhuis aan rechterhand, voorbij het raadhuis RD de “Stompersstraat” inlopen.
Op kruising RD, “Stompersstraat”.
In bocht naar rechts van de weg LA, fietspad met de Dommel aan rechterhand.
Bij 3-sprong RA het brugje over, direct na het brugje op kruising RA, smal grindpad, iets verder buigt het grindpad weg van de Dommel.
Voorbij deze bocht op kruising met aan linkerhand een parkeerterrein RD, verhard voetpad, iets verder het voetpad met bocht naar links vervolgen, grindpad aan rechterhand negeren.
T.h.v. betonnen trap LA, grindpad, direct daarop op kruising met aan linkerhand een pad naar het parkeerterrein RA.
Op T-splitsing RA, het grindpad buigt naar links, iets voorbij deze bocht bij 3-sprong links aanhouden, het grindpad met aan linkerhand grasveld volgen tot T-splitsing bij verhard voetpad.
Op deze T-splitsing RA, iets verder t.h.v. bankjes het voetpad met bocht naar links vervolgen.
5.
Iets voorbij deze bocht, op T-splitsing RA de brug over, direct daarop aan overzijde op T-splitsing LA (kn32v33)
RD (kn33v4), brugje aan linkerhand negeren.
Bij 3-sprong rechts aanhouden (vwn), “Klaverpad”.
RD de doorgaande weg oversteken (vwn), “Zwembadweg”, voetpad aan de rechterzijde van de weg volgen, de weg volgen tot kruising met “Componistenlaan”, zijweg negeren.
Op deze kruising RA, voetpad aan overzijde volgen, direct daarop LA door houten voetgangerssluis (vwn), men loopt nu over het recreatiepark “Kienehoef”.
Voorbij houten vlonder, bij 3-sprong met aan linkerhand een brugje en picknicktafel rechts aanhouden.
Bij 3-sprong links aanhouden (vwn), het pad met houten afrastering rond de kinderboerderij aan linkerhand volgen tot 4-sprong voorbij de omheinde kinderboerderij .
6.
Bij deze 4-sprong RD (schuin rechts) het pad door het bosperceel inlopen.
Op splitsing rechts aanhouden, het hoger gelegen pad volgen.
Op kruising met aan rechterhand op enige afstand een houten voetgangerssluis RD.
Na ruim 80m, bij 3-sprong LA, direct daarop t.h.v. bankje RD, pad aan rechterhand negeren.
Bij 4-sprong RD, pad met iets verder aan linkerhand een rododendronsstruik.
Voor grote vijver, bij 3-sprong RA, smal grindpad, het grindpad met waterplas aan linkerhand volgen tot grindpad aan rechterhand voorbij horecagelegenheid Helden van Kien.
Bij dit pad RA, iets verder op T-splitsing RA, het pad met de horecagelegenheid aan rechterhand volgen tot het parkeerterrein, het startpunt.

Wandelroutenetwerk:
De geel/groene markeringen hiervan worden alleen als extra hulpmiddel gebruikt. In geval van twijfel is de tekst leidend.

Afkortingen:
kn3v11 = knooppunt 30, volg 31
vwn = volg wandelroutenetwerk
LA = linksaf, RA = rechtsaf en RD = rechtdoor.

Niet genoemde zijpaden en –wegen moeten worden genegeerd, dat geldt ook voor paaltjes, markeringen, borden, e.d., die niet zijn vermeld.
Alle namen tussen aanhalingstekens zijn ter plekke op borden e.d. zichtbaar.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Parkeerplaats aan de Bremhorst bij horecagelegenheid De Helden van Kien, Bremhorst 1, 5491 LR te Sint-Oedenrode. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op de grote parkeerplaats aan de Bremhorst dit is aan de noordkant van Streekpark Kienehoef. Indien het navigatiesystemen de Bremhorst niet kan vinden, geef Zwembadweg in en volg de bruine borden richting De Helden van Kien.

Openbaar vervoer

Bushalte Corridor Sint-Oedenrode, Corridor, 5492 HA te Sint-Oedenrode. Aanlooproute: Vanuit de bushalte de brug over het voetpad aan linkerzijde van de weg volgen, voorbij de brug buigt het voetpad met flauwe bocht naar links en gaat door een plantsoen.. Start bij punt 3, laatste regel.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (5)

Recreatiepark de Kienehoef Recreatiepark de Kienehoef
Recreatiepark de Kienehoef Recreatiepark de Kienehoef
Beekse Waterloop met stuw Beekse Waterloop met stuw
Klein kapelletje onderweg Klein kapelletje onderweg
Eerschot met zijn markante kerktoren Eerschot met zijn markante kerktoren

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart kampen-route.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

In de plaats Sint-OedenrodeErvaringen van wandelaars (7)

 1. Belinda Romers 8 september 2021 om 12:54

  Wandeling met hele mooie stukken dorp en natuur. Omschrijving is zeer duidelijk; alleen wij gingen de mist in bij punt 4 aan het eind: het grasveld/voetbalveld lag bij ons aan de rechterhand …

  Reageren
  1. Adrie 8 september 2021 om 13:49

   Beste Belinda Romers bedankt voor de reactie! Bij punt 4 zin “T.h.v. betonnen trap LA, grindpad, direct daarop op kruising RA.” zijn jullie vermoedelijk bij de betonnen trap LA gegaan iets verder RD i.p.v. RA. Vervolgens doorgelopen tot het einde van het parkeerterrein en daar RA daarna LA het grasveld/voetbalveld ligt dan inderdaad aan de rechterhand. Ik heb de zin iets aangevuld hopelijk wordt het hierdoor wat duidelijker.

 2. Adrie 30 juli 2021 om 16:21

  Vandaag 30 juli 2021 de wandelroute gecontroleerd tevens iets vernieuwd. Het startpunt is verplaatst het parkeerplaats bij horecagelegenheid Helden van Kien op het recreatiepark Kienehoef. Nieuw is een pad langs de Dommel met mooi zicht op de Knoptoren en de wandeltocht gaat meer door het hart van het Dommelpark in de plaatst. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 3. Gonny 16 september 2018 om 18:06

  Het park Kienehoef is wat veranderd. De afrastering bij laatste regel punt 3 staat er niet meer.
  Er is een grote horacagelegenheid ( Helden van Kien) gebouwd, waar je bij punt 4 langs loopt.
  De houten sluis voordat je de harde weg opgaat staat er ook niet meer.
  Verder prima route op voor ons bekend terrein , omdat we in Sint Oedenrode wonen.

  Reageren
  1. Adrie 17 september 2018 om 06:11

   Gonny bedankt voor de reactie! Bij punt 3. laatste regel is aangepast. Punt 4. eerste drie regels zijn nu iets anders beschreven.

 4. Pepijn 22 april 2013

  OV-startpunt: halte Alfred Nobelstraat is alleen met lijn 157 bereikbaar (Oss/Veghel-Eindhoven vv)
  Beter is halte Lindendijk of Corridor. Daar stopt ook lijn 156 (Den Bosch-Eindhoven vv).
  Afstand tot route is gelijk.

  Reageren
  1. Lennard 23 april 2013 om 16:56

   Pepijn, dankjewel voor de tip.
   De keuze was gevallen op de bushalte Alfred Nobelstraat omdat deze aan de route ligt. Gezien de kleine aanloop die nodig is vanaf bushaltes Corridor en Lindendijk lijken me deze echter ook prima geschikt. De tekst wordt binnenkort hierop aangepast.
   Overigens zijn de genoemde startpunten alleen als suggestie bedoeld, uiteraard kan iedereen zelf bepalen waar hij/zij begint.

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)