Heerendonk-tocht, Son en Breugel te Noord-Brabant

14 km Wandelroute Heerendonk-tocht, te Son en Breugel

Wandeltocht door Son en Breugel, het beekdal van de Dommel ten zuiden van het Wilhelminakanaal, door Nederwetten, de Wettens Broek & Breugelsche Beemden, het buurtschap Stad van Gerwen en het stroomgebied van de Breugelsche Beek. Het beekdal van de Dommel ten zuiden van het Wilhelminakanaal bestaat uit graslanden afgewisseld met broekbos, de wandeltocht gaat door de graslanden en er wordt een mooi pad langs de Dommel gevolgd. Iets voor Nederwetten komt men langs de Oude Toren het restant van een in 1898 afgebroken 15e-eeuwse parochiekerk. Zowel het Wettens Broek als de Breugelsche Beemden bestaan uit kleinschalige landschappen met vochtige weiden, afgewisseld met perceeltjes broekbos. Beide gebieden liggen nabij het buurtschap Heerendonk oftewel een hoge, droge bult in een broek. Aan het einde van de wandeltocht wordt in Son een pad gevolgd langs de Dommel dat uitkomt op een oude begraafplaats met mooi zicht op een kerktoren. Deze toren hoorde bij de kerk van Sint-Petrus'-Banden waarvan de bouw werd begonnen in 1460, en voltooid na 1526. De kerk brandde af op 29 december 1958. Een storm in december 1960 maakte een definitief einde aan de oude kerk. In 1966 werd de kerk gesloopt, alleen de toren bleef staan als een ruïne. In 1975 werd de toren gerestaureerd en ook een spits werd weer aangebracht. 65% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 1-5-2020, laatst bijgewerkt op: 15-4-2024

Routebeschrijving

Opmerking vooraf:
Een gedeelte van de wandeltocht gaat door het beekdal van de Dommel aan de rand van Eindhoven. In nattere jaargetijden kan het er drassig zijn, in die periode is het dragen van waterdicht schoeisel is dan ook raadzaam.

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten.
1.
Met de rug naar het plein “Kerkplein” met kiosk en kerktoren LA vertrekken, direct daarna bij kruising RD, “Nieuwstraat”, kn65 volg 63, vervolgens voorbij het parkeerterrein aan linkerhand LA, de weg over de rand van het parkeerterrein inlopen, voorbij het parkeerterrein buigt de weg voor gebouw nr.2 naar rechts, “Kerkstraat”, wn route.
Bij T-splitsing LA, wn route, vervolgens in bocht naar rechts van de weg “Kloosterstraat” links aanhouden, half verhard pad, wn route, het verhard pad buigt naar rechts en gaat verderop over in een onverhard pad, het pad volgen tot T-splitsing direct na een brugje.
Bij deze T-splitsing LA, de wn route wordt verlaten, iets voor poort buigt het (gras)pad naar rechts.
Aan einde van het pad, bij 3-sprong links aanhouden, verharde weg.
In bocht naar rechts van de weg links aanhouden, verhard fietspad, vervolgens voor het kanaal, bij T-splitsing RA, fietspad.
2.
Bij kruising LA de brug over, kn62 volg 66/64, aan overzijde LA, kn62 volg 64, verderop voor omheind haventerrein langs het kanaal buigt de weg met flauwe bocht naar rechts weg van het kanaal, wn route, de weg verder volgen tot bocht naar rechts voorbij woning nr.1.
In deze bocht LA, “Driehoek”, wn route, de weg met t.h.v. hoogspanningslijnen kn64 volg 97 ca. 1,2km volgen tot ingang naar volkstuin “Bokt” aan rechterhand, zijwegen negeren.
Iets voorbij deze ingang LA door klaphek het perceel grasland inlopen, de wn route wordt verlaten, door het perceel grasland naar de overzijde lopen, aan de overzijde buigt het gras-pad naar rechts richting een doorgang in bosschages naar een perceel grasland met een hoogspanningsmast, in dit perceel de linkerzijde volgen tot pad met knotwilgen aan linkerhand iets voor de hoogspanningsmast, via dit pad het grasland verlaten.
Aan einde van het pad RD, breed pad, pad aan rechterhand negeren, vervolgens RA brugje over en via klaphek het grasland inlopen, kn20 volg 95, verderop de afrastering aan rechterhand volgen, ruim voorbij de afrastering buigt het gras-pad voor bosschages naar rechts richting een houten poort.
3.
Voor de houten poort LA onder de hoogspanningsmast door, wn route, voorbij omheind perceel aan rechterhand buigt het gras-pad naar rechts, voorbij deze bocht het gras-pad verder volgen tot houten hekwerk bij solitaire populier, iets voor het houten hekwerk buigt het gras-pad naar links en gaat tussen een omgevallen populier en de populier door, het gras-pad verder volgen tot men het grasland via een klaphek verlaat, graspaden aan linkerhand negeren.
Voorbij het klaphek, voor verhard fietspad LA, de wn route wordt verlaten, het pad met afrastering aan linker- en twee bankjes aan rechterhand tot 3-sprong voor smalle reling bij de Dommel.
Bij deze 3-sprong LA door het klaphek iets verder, voorbij het klaphek het pad met de Dommel aan rechterhand volgen tot brugje over de Dommel.
Bij dit brugje RA het brugje over, aan overzijde buigt het pad naar rechts en gaat over een beton pad.
# De “Oude toren” het restant van een in 1898 afgebroken 15e-eeuwse parochiekerk.
Voor boerderij, bij T-splitsing LA, kn21 volg 42, het grindpad volgen tot T-splitsing bij verharde weg.
4.
Bij deze T-splitsing RA, verharde weg, de wn route wordt verlaten, de weg met verderop de kerk aan linkerhand volgen tot weg “Bloemhoefstraat” aan linkerhand t.h.v.woning nr.33.
Bij deze weg LA, “Bloemhoefstraat”, de weg volgen tot Y-splitsing, zijwegen negeren.
Bij deze Y-splitsing links aanhouden, “Nieuwervenstraat”, vervolgens bij kruising RD.
Bij kruising met doorgaande weg “Eikelkampen” RD, “Heerendonk”.
In bocht naar links van de weg rechts aanhouden, onverhard pad, “Wettens Broek”, wn route.
RD, pad “Gielisdreef” aan linkerhand negeren, wn route.
Voorbij brugje, bij kruising RD, pad met picknicktafel en informatiepaneel “Wettens Broek & Breugelse Beemden”, wn route, het pad met BL bordje “Heerendonk” buigt verderop naar links, voorbij deze bocht het pad verder volgen tot T-splitsing voorbij een houten afsluitboom.
Bij deze T-splitsing RA, wn route, verderop t.h.v. stallen gaat het onverharde pad over in een verharde weg.
5.
Voorbij woonboerderij aan linkerhand LA, kn13 volg 15 (het routepaaltje staat iets verder), direct daarna links aanhouden.
Voor kanaal de weg met bocht naar rechts verder richting brug volgen, fietspad aan linkerhand negeren.
LA de brug over, wn route, aan overzijde bij 4-sprong LA, kn15 volg 14, onverhard pad met gescheiden verhard fietspad en met kanaal aan linkerhand, het pad met iets verder aan rechterhand kn14 volg 6 ca. 500m volgen tot 2de bosperceel aan rechterhand, dit bosperceel is groter dan het 1ste bosperceel.
Voor het bosperceel RA de talud afdalen en het smalle pad tussen waterloop en bosperceel met de waterloop aan rechterhand inlopen, verderop na ca. 180m de andere zijde van de waterloop volgen, voorbij bosperceel aan rechterhand gaat de pad door de rand van grasland.
Na verlaten van het grasland RD, houten brugje aan linkerhand negeren.
Na ca. 400m, bij een doorgang voor vee tussen twee weilanden naar de andere zijde van de waterloop lopen, gras-pad met nu de waterloop aan rechterhand, iets verder RD, gras-/onderhoudspad langs de smallere waterloop aan rechterhand negeren. wn route, het gras-/onderhoudspad met de waterloop Breugelsche Beek aan rechterhand buigt met flauwe bocht naar links.
Ruim voorbij 2de bocht naar links RD, pad aan rechterhand negeren, het gras-/onderhoudspad met de brede waterloop aan rechterhand verder volgen, via dit zijpad kan vee naar de weilanden.
6.
Bij kruising met verharde weg RD, kn17 de wn route wordt verlaten, het gras-pad met de waterloop Breugelsche Beek aan rechterhand verder volgen.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing RA, verharde weg.
Iets voor T-splitsing RA, smalle weg met pleintje aan linkerhand, vervolgens voorbij het pleintje schuin naar links de weg “Sint Genovevastraat” aan overzijde van de weg inlopen richting de kerk.
Voor de kerk, bij 3-sprong links aanhouden, “Sint Genovevastraat”, kn3 volg 67.
Bij T-splitsing RA, “Veerstraat”, wn route, de weg volgen tot onverhard pad aan linkerhand iets voorbij woning nr.55.
Bij dit pad LA, onverhard pad, kn67 volg 65, verderop bij SBB bordje gaat het pad over in een smal voetpad met waterloop aan linkerhand en afrastering aan rechterhand, voor de Dommel buigt het pad naar rechts.
Voorbij brugje RA richting witte kiosk, vervolgens voor de kiosk het pad met bocht naar links verder volgen, vervolgens het grindpad over de begraafplaats richting de oude kerktoren volgen, na verlaten van de begraafplaats is men weer bij het startpunt.

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
BL = Brabants Landschap.
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerk routepaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Plein voor de kerktoren, Kerkplein 9, 5691 BB te Son en Breugel. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op het kerkplein voor de voormalige kerk of buiten de blauwe zone.

Openbaar vervoer

Bushalte Raadhuisplein, Son en Breugel.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (12)

Pad door het beekdal van de Dommel Adrie: Pad door het beekdal van de Dommel
Pad langs de Dommel Adrie: Pad langs de Dommel
In de verte de kerktoren van Nederwetten Adrie: In de verte de kerktoren van Nederwetten
De Oude Toren, het restant 15e-eeuwse parochiekerk Adrie: De Oude Toren, het restant 15e-eeuwse parochiekerk
Bosgebied de Heerendonk Adrie: Bosgebied de Heerendonk
Op weg naar Stad van Gerwen Adrie: Op weg naar Stad van Gerwen
Brug over het Wilhelminakanaal Adrie: Brug over het Wilhelminakanaal
Pad door beemden Adrie: Pad door beemden
De Breugelsche Beek Adrie: De Breugelsche Beek
Kerk in Breugel Adrie: Kerk in Breugel
Kiosk aan oever van de Dommel Adrie: Kiosk aan oever van de Dommel
Toren van de in 1966 gesloopte Sint-Petrus'-Banden kerk Adrie: Toren van de in 1966 gesloopte Sint-Petrus'-Banden kerk

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart heerendonk-tocht.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

In Son en Breugel en NederwettenErvaringen van wandelaars (34)

 1. Adrie 15 april 2024 om 13:59

  Vanochtend 15 april 2024 met de vooruitzichten dat het een stormachtige dag gaat worden de wandeltocht gecontroleerd. Op een paar plaatsen was het nog modderig maar met hoge wandelschoenen goed te doen. Hopelijk valt er vandaag en de komende dagen niet al te veel regen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 2. Anita P 30 september 2023 om 14:39

  Vandaag deze mooie wandeling gelopen. Je wandelt veel over verharde paden en wegen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het prachtige wandelpad langs de Dommel en de overige beekjes. Hier en daar was het erg modderig en zompig, maar het was te doen.

  Reageren
 3. Adrie 26 oktober 2022 om 16:12

  De werkzaamheden bij de ophaalbrug Stad van Gerwen zijn afgerond. De wandeltocht kan weer als vanouds gelopen worden.

  Reageren
 4. Adrie 5 september 2022 om 14:34

  Er wordt onderhoud verricht aan ophaalbrug Stad van Gerwen van 5-30 september 2022. In deze periode is de brug gesloten, volg gedurende deze periode de omleiding beschreven in de routebeschrijving. Zie ook de blauwe lijn op de Google Maps kaart.

  Reageren
 5. Adrie 26 augustus 2022 om 13:04

  Eergisteren 24 augustus 2022 de wandeltocht gecontroleerd. Bij het startpunt zijn de werkzaamheden aan/bij de voormalige kerk bijna afgerond. Parkeren kan weer op het plein voor de voormalige kerk. Verder waren alle paden ook langs de Breugelsche Beek (zie reactie van Mark 26 juni 2022) prima te belopen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 6. Mark 26 juni 2022 om 12:55

  Vandaag op deze zondagochtend met bewolkt weer en op het einde enkele regendruppels, maar heerlijk wandelweer, deze mooie tocht gelopen. Ook dicht bij huis zijn er nog mooie plekjes te ontdekken. Zo kende ik het pad naast de Breugelsche Beek en het Heerendonk met de Breugelsche Beemden en Wettens Broek nog niet. Beide prachtig om te wandelen. Evenals het stuk langs de Dommel. Langs de Breugelsche Beek bloeien de klaprozen nu volop. Let op! langs de Breugelsche Beek staat op veel plaatsen het gras momenteel erg hoog. Hou hier rekening mee als je met de hond bent ivm de grasaren. Goed schoeisel en een lange broek zijn hier ook aan te raden. Ben gestart vanuit Nederwetten en heb de route achterstevoren en op kaart gelopen. Routebeschrijving daarom niet gecontroleerd.
  Tocht is een echte aanrader!

  Reageren
 7. Adrie 10 maart 2022 om 19:56

  Bij punt 5 4de regel moet men rekening houden met enkele omgewaaide bomen als gevolg van de recente stormen. Met dank aan Hans van ’t Hof voor het melden van de omgewaaide bomen.

  Reageren
 8. Hans en José van ‘t Hof 10 maart 2022 om 19:13

  Vandaag een zonovergoten dag deze tocht gelopen, in oktober nat nu ook nat maar mocht de pret niet drukken!!
  Wij hebben ervan genoten wat een mooi gebied zo dicht bij huis.

  TOP!!

  Reageren
 9. Nelle en Rini 14 januari 2022 om 20:32

  Vandaag de route gewandeld. Mooi weer en een mooie route. Het Dommeldal was bijna niet te lopen Adri, heel veel modder,erg natte weides en erg natte en modderigachtige schoenen. Het stuk langs de dommel was ook erg modderig maar in vergelijking met Dommeldal ging het wel. Zo ook als men de talut afging weer hetzelfde. Wij willen deze route in het voorjaar zeker nog eens lopen maar nu is het geen aanrader. “ Gelijk Slijk ; zegt men in Brabant.

  Reageren
 10. Adrie 23 november 2021 om 07:39

  19 november 2021 de wandeltocht gecontroleerd. De wandeltocht is bij het startpunt een klein beetje gewijzigd. De voormalige Sint-Petrus Bandenkerk wordt momenteel verbouwd tot een dorpshuis de volgende stap is het opnieuw inrichten van het plein (parkeerplaats) voor de voormalige kerk. De wandeltocht gaat niet meer over het plein maar erlangs. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 11. Hans van ‘t Hof 28 oktober 2021 om 17:21

  Vandaag 28 oktober
  Deze prachtige tocht gelopen. Wat een super dag en wandeling weer!!
  Strakke blauwe luchten en dus geheel zonnig TOP!!
  Wel met goede waterdichte schoenen omdat er natte stukken zijn!

  Dank je wel weer voor deze mooie tocht!,

  Hans en José van ‘t Hof

  Reageren
  1. Hans van ‘t Hof 28 oktober 2021 om 21:07

   De waterbuffels

  2. Hans van ‘t Hof 28 oktober 2021 om 21:10

   Gewoon mooie plek

 12. Alard Litjens 22 augustus 2021 om 16:17

  Vandaag deze prachtige wandeling gelopen. Een van de mooiste wandelingen in de omgeving van Eindhoven. Dank voor de beschrijving.

  Reageren
 13. Marco 11 juli 2021 om 15:47

  Dank voor de mooie route. Lekker genoten. Het talud af is wat lastig door de dichte begroeing maar was nog net te doen.

  Reageren
 14. Anke 20 juni 2021 om 15:16

  Vandaag deze prachtige wandeling gelopen, heerlijk rustig en veel natuurschoon. Na de buien van afgelopen dagen zijn waterdichte schoenen nog aan te raden, soms was het behoorlijk modderig, maar met de juiste schoenen goed te doen. Het pad bij punt 5, wat je vanaf het kanaal RA via talud moet afdalen, smal pad tussen waterloop en bosperceel, is door dichte begroeiing momenteel niet te doen. Wij zijn een stukje verder RA de Broekstraat ingegaan en hebben bij de Breugelse Beek LA de route weer opgepakt.

  Reageren
 15. Petra 10 mei 2021 om 10:59

  Hallo Adrie,
  Gisteren deze tocht gelopen. Paar puntjes. Bij de kerk kan weer gewoon geparkeerd worden. Bij punt 6 moet iets aangepast worden (mogelijk tijdelijk). Voorbij het midden staat er dat je de weg moet volgen tot pad voorbij woning 55. Dat pad is er nog wel, maar iets verder moet je vervolgens over een brug en die is afgesloten vanwege instortingsgevaar. Dus..wij zijn voorbij woning 55 rechtdoor gelopen. Dan kom je over een grote brug en na die brug 1e straat links. Vervolgens zie je aan de linkerkant de kerktoren weer (beginpunt route).
  Verder wederom genoten. Met name gedeelte langs de dommel is erg mooi!
  Groetjes weer van Petra en Eddy

  Reageren
  1. Adrie 10 mei 2021 om 12:08

   Petra en Eddy bedankt voor het melden van het afgesloten brugje en het opengestelde parkeerterrein. Voor het brugje is nu in de routebeschrijving een omleiding beschreven zie ook de oranje lijn op de Google Maps kaart. De betonnen oplegging van het brugje is aan het onderspoelen, zodat er een reële kans bestaat dat het brugje kan wegzakken. Hopelijk wordt het snel hersteld, via het brugje is het mooi eindigen van de wandelroute.

  2. Adrie 27 mei 2021 om 17:50

   Het brugje is weer opengesteld, de omleiding is weer verwijderd uit de routebeschrijving en van de Google Maps kaart.

 16. Marjan 2 april 2021 om 20:24

  Vandaag deze wandeling gelopen. Erg mooi!
  Ze zijn echter flink aan het werk bij de kertoren in Son waardoor de grote parkeerplaats bij het startpunt niet bruikbaar is. Daarnaast is het pad direct voor de kerktoren niet toegankelijk waardoor via de doorgaande weg gewandeld moet worden.

  Reageren
  1. Adrie 3 april 2021 om 06:11

   Marjan bedankt voor het melden van de werkzaamheden! Als alternatief kan men ook starten in bij de kerk in Nederwetten, er zijn parkeerplaatsen aan de Koppeldreef naast kerk. De wandelroute kan dan gestart worden bij punt 4 1ste regel 2de deel van de zin. Bij het startpunt in Son vanuit de Oude Toren naar de doorgaande weg lopen vervolgens LA deze weg volgen tot Schoolstraat aan linkerhand. Bij deze weg LA start de routebeschrijving bij punt 1 2de regel 2de deel van de zin.

  2. Marjan 3 april 2021 om 09:22

   Hallo Adrie, wij zijn gestart op de Anconalaan bij de pijl in onderstaande figuur. Daar is een grote parkeerplaats bij sportvelden. Er is dan alleen wel een kleine aanloop naar de route.

  3. Adrie 3 april 2021 om 13:06

   Bedankt Marjan! zo heeft men de keuze. In het centrum van Son is het vinden van een parkeerplaats buiten de blauwe zone best lastig. Wat ook een mogelijk is bij de kerk in Breugel.

 17. Gerrie van de Pol 12 november 2020 om 16:00

  Vandaag deze tocht gelopen. Mooie wandeling. Wel een paar aandachtspuntjes:
  Als eerste punt 2 eerste zin “Bij kruising LA de brug over, knp62 volg 66/64, aan overzijde LA knp62 volg 64. Dit laatste klopt niet. Knp 64 staat rechtdoor aangegeven. 62 klopt wel.

  Punt 3 3e zin, de Solitaire Populier is er nog wel maar ligt op de grond en men moet er rechts omheen. Pad daarna gewoon volgen.

  Bij punt 5 de laatste regel “het gras-pad buigt naar links, wn route, het gras-pad met waterloop aan rechterhand verder volgen tot kruising met verharde weg.” zijn wij helemaal mis gelopen. We kwamen niet uit bij knp 17 en het was ook geen kruispunt. Wij kwamen bij de stoerderij uit in de van der Elzenstraat. ongeveer 1.4 km van de Genovevastraat. Via Maps hebben we de weg weer gevonden. Ms nog een keertje controleren want volgens mij hebben we geen paden gemist.

  Reageren
  1. Adrie 12 november 2020 om 17:21

   Gerrie van de Pol bedankt voor het verbetervoorstel!
   Punt 2: waarschijnlijk is het bordje foutief op de routepaal gemonteerd. Volgens de kaart van Routebureau Brabant gaat het wandelnetwerk voorbij de brug LA de Kanaaldijk Zuid op. In punt 2 2de regel wordt ook het wandelnetwerk als extra herkenningspunt vermeld en aan het eind van deze regel staat zelfs het betreffende knooppuntpaaltje in de routebeschrijving. In de routebeschrijving een opmerking hierover bijgevoegd.
   Punt 3: de laatste populier heeft blijkbaar ook het loodje gelegd en het oorspronkelijk pad versperd.
   Punt 5: waarom het bij dit punt fout is gegaan begrijp ik niet. Hier kan ik alleen maar naar gissen, jullie hebben de brede waterloop al na ca. 300m verlaten en het pad richting de stoeterij aan rechterhand ingelopen, mogelijk dat het pad RD door prikkelkdraad versperd is geweest. Het gebeurt wel vaker dat men daar over prikkeldraad moet, dit wordt tijdelijk aangebracht als doorgang voor vee. De routebeschrijving op dat punt iets gewijzigd nu zijn ook de afstanden vermeld en dat het pad richting de stoeterij genegeerd moet worden.

  2. Adrie 13 november 2020 om 13:30

   Vanochtend 13 november 2020 de wandelroute gecontroleerd.
   Punt 2: het foutief bewegwijzerd knooppuntpaaltje gemeld bij Routebureau Brabant. Te zijner tijd zal dit wel aangepast worden.
   Punt 3: een van de twee bomen staat er nog de boom heeft wel veel geleden, zie foto rechtsboven en linksonder. De routebeschrijving op dit punt iets aangepast en nu ook de omgevallen boom vermeld.
   Punt 5: Er waren op dat punt geen veranderingen vermoedelijk zijn jullie daar RA gegaan omdat het pad RD langs de waterloop versperd is geweest door prikkeldraad. Vanochtend lag het prikkeldraad op de grond en kon er gewoon door. Zou het pad versperd zijn met prikkeldraad even er onderdoor of er overheen en het beekje verder volgen. De routebeschrijving op dit punt wat gedetailleerder beschreven.

 18. olga en Cor Verouden 7 november 2020 om 19:15

  de 2de wandeling deze week van deze site! dat gaan we meer doen! Weer een erg mooie route.

  Olga en Cor.

  Reageren
 19. Gonny en Marjo 17 mei 2020 om 18:46

  Adrie, bedankt voor deze prachtige route. Weer nieuwe paden ontdekt in onze eigen omgeving !

  Reageren
 20. Marij Verhoeven 15 mei 2020 om 15:03

  Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Mooie paden langs de Dommel, een open landschap daar houd ik van. En een duidelijke omschrijving zoals we gewend zijn.

  Reageren
 21. Margriet 8 mei 2020 om 18:11

  Vandaag wéér een wandeling van deze site gekozen, omdat we die zo mooi vinden! Ook deze tocht was zeker de moeite waard, gezellig onderweg geluncht op een bank voorbij het klaphek, bij viersprong, met zicht op de prachtige natuur!

  Reageren
 22. Manon 4 mei 2020 om 14:43

  Vandaag deze tocht gelopen, mooie ronde langs de Dommel en genoten van de vogelgeluiden onderweg!

  Reageren
 23. Natascha 4 mei 2020 om 12:44

  Gisteren deze prachtige route gelopen!!lekker afwisselend en mooie vergezichten.

  Reageren
 24. Ton Geers 3 mei 2020 om 22:09

  Deze route loop ik al vele jaren vanuit huis. Prachtige route door afwisselend landschap. De laatste keer liep ik deze tocht op eerste Paasdag. Kijk maar naar mijn foto’s van deze wandeling. breugel-stad-van-gerwen-wetten-bokt

  Reageren
  1. Adrie 4 mei 2020 om 05:59

   Ton Geers bedankt voor de reactie en het laten zien van de mooie foto’s! Toch zit er aardig wat verschil tussen deze wandelroute en die op het kaartje bij de foto’s, deze wandeltocht gaat bijvoorbeeld niet over de best wel lange “Kwadestraat”.

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)