Vlasroot-route, Riethoven te Noord-Brabant
Wandeltocht langs beek de Run, het riviertje de Dommel, langs de Vlasrootvennen en door het bosgebied Einderheide. Langs de Run gaat de wandeltocht langs het Groot Goor is een smal, langgerekt broekbos. Omdat het gebied erg nat is lopen er geen wegen of paden doorheen, gevolgd wordt het gras-/schouwpad langs de Run. Het prachtige beekdal van de Dommel bestaat uit houtwallen, hooilanden, weilanden, akkers, bossen en heideveldjes. De Vlasroot is een klein vennengebied met twee vennen, de Grote Vlasroot en de Kleine Vlasroot. Waar de naam Vlasroot vandaan komt is onduidelijk. De voor de hand liggende gedachte, dat de plassen vroeger gebruikt werden om vlas in te roten (het weken van vlashalmen) is waarschijnlijk niet juist. De Einderheide is een groot aaneengesloten naaldbosgebied. Als bezienswaardigheid komt men langs De Volmolen of Waalrese Molen, een watermolen op de Dommel. 85% van deze wandeltocht is onverhard.
Praktische informatie: De wandeltocht heeft een alternatieve route die kan worden gelopen als de begroeiing op het gras-/schouwpad langs de Run te hoog is voor het maaiseizoen in de lente en als een pad door het laaggelegen broekbos langs de Dommel te drassig is na het verlaten van camping De Volmolen.
De wandeling gelopen door Willem, fotoverslag met uitgebreide achtergrond informatie.
Routebeschrijving
1.
Met de rug naar de hoofdingang van kerk (aan zijde van de kerktoren) RA richting kruising vertrekken, de weg “Dorpsplein” volgen tot kruising met “Schoolstraat”, vervolgens bij de kruising RD, “Gildestraat”, de weg volgen tot weg aan rechterhand direct na woning nr.24, zijwegen aan linkerhand negeren.
Bij deze weg RA, “Stevertsebaan”, de weg volgen tot bocht naar rechts, zijweg negeren.
Bij deze bocht RD, het onverharde pad met gescheiden grind-/fietspad volgen tot smal pad aan rechterhand door een bosperceel voorbij een bankje direct een landbouwperceel, overige zijpaden negeren.
Bij dit pad RA, smal pad door het bosperceel.
Na verlaten van het bosperceel, bij 3-sprong rechts aanhouden, breder pad met bosrand aan linkerhand, voorbij het bosperceel gaat het onverharde pad over in een verharde weg.
Bij splitsing links aanhouden, de verharde weg verder volgen.
Bij T-splitsing RA, iets verder voorbij woning nr.13 LA, breed onverhard pad met gescheiden verhard fietspad en ANWB paddenstoel 21687/001 richting “Steensel”, wn route.
# Verderop voor bij beek de Run gaat de wandeltocht over een gras-/schouwpad. Voor het maaiseizoen in het voorjaar kan het pad door de begroeiing lastig te belopen zijn, als alternatief: Bij de beek RD, kn37 volg 92, het onverhard pad met fietspad verder volgen tot kruising voor een groot bosperceel. Bij deze kruising RA, kn92 volg 1, verharde weg, voorbij woning aan rechterhand gaat de verharde weg over in een breed onverhard pad. Bij kruising RD, pad met bosrand aan linkerhand, wn route. RD, pad aan linkerhand negeren, de wn route wordt verlaten, het pad buigt naar links. Iets voorbij deze bocht het pad langs de bosrand met bocht naar rechts verder volgen tot kruising met verharde weg, zijpaden aan linkerhand negeren. Bij deze kruising RA, verderop buigt de verharde weg naar links. Iets voor beekdalbrug de Run, in flauwe bocht naar links van de weg RA, verderop gaat het fietspad over de dijk. Iets voorbij brug met stuw, bij T-splitsing LA, de verharde weg die onder de beekdalbrug doorgaat volgen tot 4-sprong in bocht naar links van de weg. Ga verder bij punt 3 2de regel.
Voorbij beek de Run RA, gras-/schouwpad met de beek aan rechterhand, kn37 volg 93, na ca. 550m via stuw de beek oversteken, aan overzijde buigt het pad naar rechts.
Iets voorbij deze bocht bij informatiepaneel “Beekdal de Run Grootgoor” LA, door de rand van het beekdal met landbouwperceel aan rechterhand, verderop het pad over de brede kade volgen tot men het beekdal via een klaphek verlaat.
3.
Voorbij het klaphek, bij T-splitsing LA, kn93 volg 94, de verharde weg volgen tot 4-sprong in bocht naar links van de weg ruim voorbij de beekdalbrug over de Run.
Bij deze 4-sprong de weg met bocht naar links verder volgen, wn route.
T.h.v. woning nr.12 RA, kn94 volg 70, het pad door het bos volgen tot 3-sprong voor een landbouwperceel, zijpaden negeren.
Bij deze 3-sprong rechts aanhouden, pad door de rand van het landbouwperceel met bosrand aan rechterhand, wn route.
Voorbij het landbouwperceel, bij kruising RD, de wn route wordt verlaten, iets verder bij T-splitsing LA.
Na ca. 80m RA, smal pad over een dijkje met groot ven aan linkerhand.
Bij T-splitsing LA, het pad met het ven aan linkerhand volgen tot T-splitsing voorbij de smalle zijde van het ven voor een klein parkeerterreintje.
Bij deze T-splitsing RA richting verharde weg met het parkeerterreintje aan linkerhand, iets verder bij T-splitsing LA, fietspad langs de verharde weg, vervolgens na ca. 50m RA, het brede onverhard pad aan overzijde van de weg inlopen.
4.
Bij 4-sprong RD, pad met houten afsluitboom en NM bordje “Dommeldal” door de bosrand, verderop voor het riviertje de Dommel buigt het pad naar links met het riviertje aan rechterhand.
RD, smal pad door bosperceel aan linkerhand negeren, pad langs de Dommel verder volgen.
RD, klaphek aan linkerhand negeren, pad langs de Dommel verder volgen, na ca. 350m buigt het pad naar links weg van de Dommel en gaat door een klaphek, voorbij het klaphek richting doorgang in bosschages aan overzijde van het grasland lopen, voorbij deze doorgang rechts aanhouden richting houten voetgangerssluis aan overzijde, voorbij deze voetgangerssluis RD richting houten poort met klaphek aan de overzijde van het perceel lopen, de percelen grasland via het klaphek verlaten.
Na verlaten van de percelen grasland, bij T-splitsing RA, breed onverhard pad.
5.
In flauwe bocht naar links van het pad, voor picknicktafel RA, grindpad, verderop buigt het pad naar links, voorbij twee klaphekken en een smal veerooster buigt het ‘verhard’ pad naar rechts richting een brugje, ruim voorbij het brugje wordt het begrazingsgebied bij een smal veerooster met houten poort verlaten.
# Na verlaten van het begrazingsgebied is aan linkerhand een pad en een vlonderpad door een waterberging, voor geïnteresseerden men kan hier een klein extra lusje van ca. 600m lopen over het vlonderpad ga hiervoor LA door houten voetgangerssluis, iets verder RA het vlonderpad op. Na verlaten van het vlonderpad, bij T-splitsing LA, het ‘verhard’ pad volgen tot T-splitsing voorbij de voetgangerssluis, bij deze T-splitsing LA en de route weer volgen.
Iets voorbij bocht naar rechts met het smalle veerooster RD, ‘verhard’ pad met houten voetgangerssluis aan linkerhand negeren, wn route, het ‘verhard’ pad verder volgen tot 4-sprong bij verharde weg, zijpaden negeren.
6.
Bij deze 4-sprong RA, verharde weg, “
RD, onverhard pad aan linkerhand negeren, de wn route wordt verlaten, het onverharde pad volgen tot kruising, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RD, ‘verhard’ pad, verderop bij boerderij nr.6 aan linkerhand gaat het ‘verharde’ pad over in een verharde weg en buigt naar rechts.
RD, onverhard pad aan linkerhand negeren, kn1 volg 72.
Bij kruising RA, fietspad langs doorgaande weg, kn72 volg 71.
# De watermolen verderop rechts van de weg is de Volmolen, een in 1992 herbouwde watermolen met een 13 eeuwen oude historie.
T.h.v. de watermolen LA camping “De Volmolen” oplopen, “Loondermolenpad”, blauwe (routepaaltjes met blauwe NM pijl) route, kn71 volg 46.
RD, weg aan rechterhand negeren, het grindpad volgen tot haag, voor de haag LA, blauwe en wn route, op grasveld rechts aanhouden het campingterrein tussen twee bungalows verlaten, smal pad met het riviertje de Dommel aan linkerhand, blauwe en wn route.
# Voorbij bocht naar rechts gaat de wandeltocht over een pad door een lager gelegen broekbo. Dit pad kan drassig zijn, als alternatief: Iets voorbij deze bocht RD, pad aan linkerhand negeren, wn route. T.h.v. bosrand, bij Y-splitsing links aanhouden, wn route, het pad ca. 250m volgen tot klaphek aan linkerhand, zijpaden negeren. Ga verder bij punt 7 1ste regel.
Iets voorbij bocht naar rechts LA, blauwe route, de wn route wordt verlaten, iets verder vlonder over, volg de blauwe route tot een T-splitsing iets voorbij een bocht naar links.
Bij deze T-splitsing LA, blauwe route, het pad ca. 150m volgen tot klaphek aan linkerhand.
7.
Bij dit klaphek LA door het klaphek, wn en blauwe route, door linkerzijde van grasland met halverwege een poel aan linkerhand naar de overzijde lopen, in de hoek aan de overzijde door een klaphek en iets verder een smal brugje over.
Voorbij het brugje, bij T-splitsing RA, kn46 volg 32, de blauwe route wordt verlaten, pad met beek aan rechterhand, verderop t.h.v. een bankje buigt het pad naar links weg van de beek.
Bij 3-sprong RA, wn route, pad door bosschages, verderop buigt het pad met flauwe bocht naar rechts, wn route, voor het bos buigt het pad met flauwe bocht naar links met in deze bocht een voorde met vlonder, het pad met de bosrand aan rechterhand verder volgen tot 3-sprong met aan linkerhand een houten poort voorbij het bosperceel aan rechterhand.
Bij deze 3-sprong rechts aanhouden, breder pad, wn route.
Iets voor doorgaande weg, bij kruising met weg “Loonderweg” RA, wn route, de weg volgen tot kruising ca. 200m voorbij beek de Keersop met iets voor de beek kn32 volg 30.
Bij deze kruising RD, kn30 volg 95, het onverharde pad door bosrand volgen tot splitsing voor een viaduct, zijpaden negeren .
8.
Bij deze splitsing links aanhouden het viaduct over, wn route, voorbij het viaduct het RD het brede ‘verharde’ pad ca. 250m RD volgen tot 4-sprong met schuin naar links een breed pad met een houten afsluitboom en aan rechterhand een smaller pad met greppel.
Bij deze 4-sprong RA het smallere pad met greppel inlopen, het pad RD volgen tot bocht naar links met aan rechterhand zicht op de doorgaande weg, zijpaden negeren.
Ca. 80m voorbij deze bocht RD, smal bospad aan linkerhand negeren, iets verder bij splitsing rechts aanhouden, vervolgens bij Y-splitsing rechts aanhouden richting de bosrand, het pad volgen tot breed grindpad aan linkerhand voor een hoge uitkijktoren, overige zijpaden negeren.
Bij dit pad LA, het brede grindpad met bosrand aan rechterhand volgen tot T-splitsing voor een landbouwperceel in het bos, zijpaden negeren.
9.
Bij deze T-splitsing RA, het grindpad dat verderop naar links buigt volgen tot smal pad aan linkerhand iets voorbij een trimparcours oefening aan rechterhand met daarachter een visvijver, overige zijpaden negeren.
Bij dit pad LA, iets verder buigt het pad naar links en gaat door de rand van de open plek met de open plek aan linkerhand, zijpaden aan rechterhand negeren.
Aan smalle zijde van de open plek, voorbij bankje met informatiepaneel, bij splitsing links aanhouden, iets verder buigt het pad met flauwe bocht naar rechts het bos in, het pad verder volgen tot kruising met smal pad, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RD, pad met een trimparcours oefening.
Bij T-splitsing RA, breed pad, vervolgens voor het bankje aan rechterhand LA.
Bij kruising RD, het pad volgen tot T-splitsing.
10.
Bij deze T-splitsing LA, iets verder bij 4-sprong scherp RA, het brede ‘verhard’ pad volgen tot Y-splitsing met aan overzijde van de Y-splitsing een woning, zijpaden negeren.
Bij deze Y-splitsing rechts aanhouden, het onverharde pad dat verderop overgaat in een verharde weg volgen tot grindpad aan linkerhand t.h.v. woning 4a/4 rechts van het pad.
Bij dit grindpad scherp LA, kn29 volg 23, voorbij inrit nr.5 gaat het grindpad over in onverhard pad, “Oude Schoolweg”, na ca. 120m wordt de wn route verlaten, het pad verder volgen tot kombord “Riethoven”, zijpaden negeren.
Iets voorbij het kombord, bij 4-sprong RD, smal grindpad met aan beide zijde een haag.
Bij kruising met verharde weg RD, het grindpad geheel uitlopen.
Aan einde van het grindpad rechts aanhouden, de weg volgen tot 4-sprong voor pleintje.
Bij deze 4-sprong RA richting de kerk, het startpunt.
Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
NM = Natuurmonumenten
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerk routepaaltje met alleen richting.
Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢
Bereikbaarheid en toegankelijkheid
Startpunt
St. Willibrordus Kerk, Dorpsplein 6, 5563 BD te Riethoven. Plan Route
Met de auto
Parkeren kan in de directe omgeving van de kerk.
Openbaar vervoer
Bushalte Kerk, Riethoven.
Rolstoeltoegankelijkheid
Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.
Honden
Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.
Foto's (9)
Routekaart
Topografische routekaart
Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart vlasroot-route.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.
Download(s)
Horecagelegenheden
Restaurant Vandeijck
Dorpsplein 4
5561 AV Riethoven
Bezoek website
De Volmolen
Volmolen 1
5561VH Riethoven
Bezoek website
Maandag 24 juni 2024 de wandeltocht gecontroleerd. In de wandeltocht zijn twee alternatieven opgenomen, het 1ste alternatief kan gelopen worden als de begroeiing op het gras-/schouwpad langs de Run te hoog is voor het maaiseizoen in de lente en het 2de alternatief kan gelopen worden als een pad door een lagergelegen broekbos langs de Dommel tijdens de nattere jaargetijden te drassig is wat afgelopen maandag ook nog het geval was. Het pad rond het Huisven stond ook nog onderwater hiervoor geen alternatief gemaakt gezien de uitzonderlijke vele neerslag van de afgelopen maanden. Bij het ven met een ruimere bocht omheen lopen. Leuk om te melden dat er een hoge uitkijktoren gebouwd is aan de rand van de Einderheide. De wandeltocht is zodanig gewijzigd dat deze langs de uitkijktoren gaat. De werkzaamheden zijn voltooid, helaas was de toren nog niet toegankelijk voor publiek. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!
Gisteren 16 november 2022 de wandeltocht samen met de Vlasroot-de kleine tocht gecontroleerd. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de werkzaamheden aan N69 en begin dit jaar bij de Run afgerond zijn. Op een paar plaatsen waren wat kleine veranderingen. De routebeschrijving is hierop aangepast en weer actueel. Veel wandelplezier!
Inmiddels is het beekdal van de Run ook aangeplant en de werkzaamheden bij de stuw zijn afgerond. In het nieuwe gedeelte met de meanderde beek wordt de goed te belopen iets hoger gelegen rand aan de oostzijde gevolgd en verderop een brede lage kade. Het alternatief is uit de routebeschrijving gehaald en van de kaarten verwijderd. Veel wandelplezier!
Super leuke en afwisselende route. Met een frisse start in de ochtend en later een lekker zonnetje erbij was dit een mooie tocht. Ik heb de originele route gelopen op GPS. De werkzaamheden bij de Run lijken voltooid nu ook de begroeiing is aangeplant. Alhoewel ik nog niet echt een wandelpad kon ontdekken. Maar over de hoge kade/dijk ging het best goed. Aangezien ik mbv GPS de route liep heb ik geen idee of de originele routebeschrijving voor dit deel nog klopt.
In ieder geval bedankt voor de tocht!
Marco bedankt voor de reactie! De huidige routebeschrijving is gebaseerd op de situatie eind november 2021, de graafwerkzaamheden waren toen afgerond maar nog niets aangeplant. Ik heb door het beekdal gelopen tot een betonnen brugje wat toen prima ging. T.h.v. een betonnen brugje werd het drassiger en ben ik uitgeweken naar de kade en deze verder gevolgd. De track en de routebeschrijving zijn hierop gebaseerd. Na een wat langere droge periode ga ik weer kijken hoe de situatie dan is om de aanpassing definitief te maken.
De werkzaamheden bij de Run zijn al aardig gevorderd. Een deel van de beek meandert weer de werkzaamheden bij de stuw zijn nog in volle gang. Omdat de werkzaamheden aan N69 afgerond zijn een alternatief gemaakt voor de het deel langs beek de Run.
De werkzaamheden aan de Run zijn gestart, er worden nieuwe meanders gegraven. Voorlopig is deze wandelroute gesloten. De verwachting is dat het project eind dit jaar (2021) gereed is.
Inderdaad een prachtige rustgevende tocht! En daar kan zelf een N69 in aanleg niks aan veranderen 🙂
Gisterenmorgen vanuit thuis vertrokken met flinke regenbuien naar Riethoven.
De route gewandeld met gpx, dit ging goed.
Wel wat modderig nabij n69 door de werkzaamheden ,maar te doen.
Een mooie route,zoals we er al meer hebben gewandeld van klik en print in coronatijd.
Om 8.00 uur vertrokken en 12.15 terug met droog weer maar flink wat wind.
En hier en daar een hindernis door wat boompjes.
Adrie Ton en Jan
Gisteren de wandeltocht samen met Vlasroot-de kleine tocht gecontroleerd en aangepast aan de huidige situatie van de weg N69 in aanleg. De nieuwe voetgangersbrug Einderheide (foto rechtsonder) over de N69 die recent is opengesteld is in de wandelroute opgenomen. Op een punt bij het viaduct in aanbouw over het beekdal van de Run kunnen de werkzaamheden nog wat overlast geven, het toekomstig traject van de weg die in de toekomst onder het viaduct doorgaat is aan een zijde van N69 al zichtbaar in het veld. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!.
Heel mooie wandeling. En op dit moment (Augustus) overal de heide in bloei/
1 aanvulling: “Bij deze kruising RD, onverhard pad door bosrand, kn30 volg 96.” Dit moet zijn: Bij deze kruising RD, onverhard pad door bosrand, kn30 volg 95.
TeamRens bedankt voor het melden! Het nummer is aangepast.
De wandelroute is gewijzigd. Een pad van de Keersopperdreef naar het bosgebied de Einderheide dat na aanleg van de N69 niet meer toegankelijk is is uit de wandelroute gehaald. De wandelroute gaat nu via het Loondermolenpad en de rand van Dommelen naar de Einderheide. In de Einderheide gaat de wandeltocht nu om het Huisven. Voordat men op pad gaat kijk even op de site van Grenscorridor N69 zie link onder de routebeschrijving. De foto is van het pad rond het Huisven. Veel wandelplezier!
Mooie wandeling. Heb deze gelopen op woensdag 18 september 2019 en een verslag gepubliceerd om mijn site: Verslag en fotoreportage.
De route is duidelijk beschreven.
Willem bedankt voor de reactie, mooi verslag van de wandeltocht op jouw site! Een deel van deze wandeltocht staat de komende tijd aardig wat veranderingen te wachten zoals De Run die weer gaat meanderen maar ook de nieuwe N69 die aangelegd gaat worden.
Vandaag deze route gelopen, prachtige wandeling.
Alleen langs het riviertje de Run was het pad bijna onbegaanbaar door het veel te hoge gras en de brandnetels op het eerste stuk, wat verderop moest ik door de begroeiing een heel stuk door het bos.
Han bedankt voor de reactie! Je loopt langs de Run over een schouw-/onderhoudspad vooral in deze periode kan de begroeiing wat hoger zijn. Dergelijke paden worden een tot twee per jaar gemaaid samen met onderhoud aan de Run, meestal is dit in het begin van de zomer. Maait men twee keer dan wordt dit vaak in de herfst gedaan.
Vandaag onder optimale omstandigheden, 10-12* en zon, deze route gelopen. Wij vonden het een van de mooiere routes, terwijl tot nu toe, alle routes goed bevallen zijn.
We verbazen ons erover dat u zoveel mooie routes voor ons heeft.
Dank hiervoor!
Nellie Wesel bedankt voor de reactie! Het is inderdaad een mooi gebied vooral de omgeving van de Vlasroot vennen en in de directe omgeving van de Dommel. Jammer dat het gebied tussen de Einderheide en de Vlasrootvennen in de nabije toekomst doorsneden wordt door de nieuwe N69. Hopelijk wordt de aanleg met voldoende nieuwe natuur gecompenseerd zodat het gebied toch aantrekkelijk blijft als wandelgebied.
Fraaie route door typisch Brabants Kempenlandschap
De wandeling 29 oktober 2017 gewandeld. Schitterend
Wij vonden het een mooie afwisselende route met een goede afwisseling tussen bos, weiland en allerlei water. Wij vonden het lusje in Broekhoven (Punt 1: Bij splitsing rechts aanhouden… tot …vervolgens voorbij boerderij nr.15 RA… niets moois toevoegen aan de wandeling, aangezien de Schoolstraat en broekhovensestraat allebei vrij drukke verharde wegen zijn. Wij zouden dit een volgende keer vervangen door ‘Bij splitsing links aanhouden, einde weg rechts en dan meteen LA, onverhard pad…
Wij hebben de route gelopen met GPS, dus geen opmerkingen verder over de routebeschrijving.
Irene bedankt voor de reactie! Bij dat extra lusje kom je langs enkele langgevel boerderijen met inderdaad het nadeel dat men langs de wat drukkere Schoolstraat en Broekhovensestraat loopt. Ik ga het lusje uit de route halen.
Het lusje is uit de wandelroute gehaald.
Gisteren op een zonnige dag deze mooie wandeling gelopen. Voor hondenbezitters is dit 1 van de mooiste wandelingen die we tot nu toe gelopen hebben. Er staan weinig verbodsborden en vooral op het stuk langs De Run is er een zee van ruimte!
Wat de tekst ook aangaf het is hier en daar erg drassig. Vooral langs het laaggelegen stuk van de Dommel ( net na uitbater de Volmolen) was het oppassen geblazen anders was je zo je schoen kwijt!
We hebben geen fouten in de tekst kunnen ontdekken!
Afstand (21 km) klopte als een bus!! Aanrader!
–
Foto’s van links naar rechts: Langs de Run, Bosje onderweg en Langs de Dommel.
Vandaag deze route gelopen met veel plezier. Het is een mooie tocht die ook in deze tijd van het jaar veel te bieden heeft. Twee kleine opmerkingen over de beschrijving in sectie 8:
Verwijzing naar knooppunten lijkt onzeker:
… camping “de Volmolen” oplopen, blauwe NM route, kn71 volg 96 …
Tussen kn 71 en kn 96 is er een knooppunt bijgekomen en er staan een paar losse wijzerpaaltjes langs de weg. Men is kennelijk bezig met het netwerk.
Ander punt:
Bij het verlaten van het bosgebied draait de route eerst scherp naar het noorden.
Ook deze plaats lijkt een "T-kruising bij de rand van het bos". Daar ben ik fout gelopen.
Het pad dat daar naar links gaat, splitst op in vele sporen die alle doodlopen in modder en braamstruiken. Om dit te vermijden, zou de tekst als volgt kunnen worden aangepast:
Bij T-splitsing aan rand van bosgebied LA, de blauwe NM route wordt verlaten.
Hiervoor in plaats bijvoorbeeld:
Volg de blauwe NM route tot deze het bos verlaat.
dan bij T-splitsing LA, de NM route wordt verlaten.
Herman bedankt voor de reactie! Het verbetervoorstel is in de routebeschrijving opgenomen. Het genoemde punt ligt inderdaad ook dicht tegen de rand van het bos, tijdens samenstellen van de wandelroute was het “pad” op linkerhand niet meer dan een inham in het bos. Aan knooppunten wordt wel vaker gesleuteld, in de beschrijving zijn ze dan ook alleen bedoeld als extra herkenningspunt. In de beschrijving is 96 doorgestreept bij kn71 volg 96. Wil een volgende wandelaar het nieuwe nummer doorgeven, bij voorbaat bedankt!
Gisteren gelopen met mooie weer.
Een mooie afwisselde route. Heel mooi langs de run en dommel . Onderweg ook een valkenier met een havik bezig leuk om te zien
Ik ben bij het riviertje de Dommel gaan kijken. Het klaphekje is goed zichtbaar, vermoedelijk is er niet voldoende ver doorgelopen, zie voetnootje van Jo Heylen 18-08-2014 . Als extra informatie heb ik ook de afstand tot het klaphekje in de beschrijving vermeld.
Wij hebben afgelopen zondag ons ook gewaagd aan de grote vlasrootroute, met stormachtig weer. Deze route komt binnen in onze top-10: afwisselende omgeving, langs de run en dommel. Goede beschrijving, alleen bij het verlaten van de dommel: onder nr. 5: bij hoek van afrastering door klaphek hebben we ons vergist of het klaphek is overgroeid met riet, wij hebben het niet gezien, dan maar door de koeienweide gelopen, volgend op onze GPS en uiteindelijk toch terug op de goede weg geraakt! Alvast proficiat aan de maker, het heeft ons deugd gedaan door het mooie brabantse landschap te struinen.
Jo Heylen bedankt voor het melden! Ik ga binnenkort kijken of er bij punt 5. iets is veranderd.
Afgelopen zondag gelopen met overwegend grijs en droog weer. Deze mooie, afwisselende route loopt op enkele stukjes na door een rustig gelegen gebied en is duidelijk beschreven.