Géssels Rondje, Moergestel te Noord-Brabant

16 km Wandelroute Géssels Rondje, te Moergestel

Dit is een rondwandeling door het buitengebied van Moergestel en een klein gedeelte van Oisterwijk. De route is een samenraapsel van de schitterende wandelingen die wij van kinds af aan maakten in en om ons dorp. U loopt op fraaie buitenweggetjes met karakteristieke boerderijen en landhuizen, rond vennen en langs de riviertjes de Rosep, de Reusel en de Ter Braakloop. Ook kunt u volop genieten van de prachtige beuken- en eikenlanen, dennen-, sparren-, berken- en lariksbossen. De zandverstuiving 'Pierenberg' is een afwisseling in de route. En wie weet, staat u even stil bij ons Maria kapelletje een van de drukst bezochte kapelletjes in Brabant.
Tijdens de route zijn er aangename rustplaatsen: zie Horeca. Ook staan er op verschillende plaatsen banken.
U kunt de route op twee plaatsen inkorten: zie routebeschrijving en kaart.
Het is verstandig om de beschrijving van de route te kopiëren en in WORD te plakken, u krijgt dan een groter lettertype wat veel makkelijker leest onderweg. Veel plezier. 79% van deze wandeltocht is onverhard.
De wandeling gelopen door Willem, fotoverslag met uitgebreide achtergrond informatie.

Opgesteld door: Ineke en Jasper Oltheten, op: 31-12-2007, laatst bijgewerkt op: 18-11-2021

Routebeschrijving

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten
1.
Het parkeerterrein RA verlaten, doorgaande weg, vervolgens voorbij Café ’t Draaiboompje, bij kruising LA, “Hild”.
RD, doodlopende weg “Hild 14-16-16A” aan rechterhand negeren, kn74 volg 73.
Voorbij ruime bocht naar links RD, “Hild”, verhard fietspad en klinkerweg “Hildsven” aan rechterhand negeren, de wn route wordt verlaten, verderop gaat de verharde weg over in een onverhard pad.
Voorbij perceel grasland aan rechterhand RA, smal pad door bosperceel.
T.h.v. bosrand, bij T-splitsing LA, breed onverhard pad.
Voorbij het bosperceel RD, pad “Hild” aan linkerhand negeren, wn route, verderop gaat het onverharde pad over in een verharde weg.
2.
Bij kruising met doorgaande weg RD, onverhard pad met beekje Rosep aan rechterhand, “Allemansven”, kn64 volg 01.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, wn route, pad door de bosrand.
RD, pad aan linkerhand negeren, wn route, na ca. 30m bij 3-sprong rechts aanhouden, de wn route wordt verlaten, verderop volgt het pad een stukje de bosrand en buigt vervolgens naar links, voorbij deze bocht het pad dat voor een open plek naar rechts buigt volgen tot T-splitsing bij verharde weg, smalle zijpaden.
Bij deze T-splitsing RA, fietspad aan overzijde van de weg, het fietspad volgen tot verhard fietspad aan linkerhand voor het beekje de Rosep.
Bij dit fietspad LA, verhard fietspad, kn2 volg 85, het fietspad volgen tot onverhard pad aan rechterhand direct na een waterloop.

Route inkorten:
Het fietspad verder RD volgen tot horecagelegenheid Boshuis Venkraai.
Voor het terras van de horecagelegenheid LA, onverhard pad met NM bordje.
(Ga verder naar punt 4).

3.
Bij dit pad RA, pad met de waterloop aan rechterhand, wn route, iets verder mondt de waterloop uit in het beekje de Rosep.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, kn85 volg 88, pad met het beekje aan rechterhand.
Op 4-sprong met aan rechterhand een houten brugje LA, kn88 de wn route wordt verlaten.
RD, ruiterpad, het ruiterpad aan linkerhand negeren.
RD, achtereenvolgens pad aan linker- en rechterhand negeren, vervolgens na ca. 15m LA, kn36 volg 38, rode (NM pijl op routepaal) route, pad met een open gebied aan rechterhand.
Bij Y-splitsing RA, wn en rode route.
Na ca. 120m scherp LA, ruiterroute, de wn en rode route worden verlaten.
Op kruising RD, de ruiterroute wordt verlaten.
Na ca. 170m RA, pad buigt naar links met verderop de Lammervennen aan rechterhand.
Iets voorbij bankje RD, pad aan linkerhand negeren, kn63 volg 38.
Bij 4-sprong RD, het pad kruist een ruiterpad, wn route.
Pad met bocht naar links verder volgen, pad aan rechterhand negeren, wn route, het pad RD volgen tot verharde weg voor horecagelegenheid Boshuis Venkraai, iets voor de verharde weg wordt de wn route verlaten.
Bij deze verharde weg LA, vervolgens voorbij het terras RA, onverhard pad met NM bordje, het pad buigt naar links en volgt een waterloop aan rechterhand.
4.
Bij T-splitsing RA, het pad kruist de waterloop, het pad met op enige afstand aan linkerhand een groot ven volgen tot T-splitsing.
Bij deze T-splitsing LA richting het ven, na ca. 30m het pad met bocht naar rechts verder volgen, pad aan linkerhand negeren, wn route, het pad ca. 120m met het ven aan linkerhand volgen tot 3-sprong met aan linkerhand een bordje “Kolkven”, zijpaden negeren.
Bij deze 3-sprong RA, wn route, direct daarna bij 3-sprong, kn62 volg 47/40, het pad volgen tot kruising met verharde weg, zijpad en zijpaden van ruiterpad negeren.
Bij deze kruising RD, onverhard pad met NM bordje en iets verder het Brandven aan linkerhand, het pad langs het ven volgen tot splitsing aan smalle zijde van het ven, zijpaden negeren.
Bij deze splitsing rechts aanhouden, wn route, iets verder t.h.v. bosrand, bij T-splitsing RA, breed pad, kn47 volg 18, direct daarna LA, smal pad door bosschages, wn18.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing RA, verharde weg, wn route.
In bocht naar links van de weg RD, breed onverhard pad “Hondsberg 2a-4”, kn18 volg 46, het brede pad volgen tot kruising met verhard fietspad, zijpad negeren.
5.
Bij deze kruising LA, verhard fietspad, de wn route wordt verlaten.
Iets voorbij flauwe bocht naar rechts van het fietspad LA, pad met iets verder een houten afsluitboom door de rand van het bosperceel met het bosperceel aan linkerhand, rode (BL routepaaltjes) route.
Bij 4-sprong met aan linkerhand een pad naar de boerderij RA, pad door de bosrand, rode route.
Bij 3-sprong RA richting brugje, rode route.
Ca. 70m voorbij het brugje over beek de Reusel RA, kn20 volg 50, verderop volgt het pad de beek aan rechterhand en gaat over een brugje en bij 2de brugje passeert men het Rietven.
Voorbij houten voetgangerssluis, 4-sprong LA, kn50 volg 52, het pad buigt met ruime bocht naar rechts.
Aan einde van het pad, bij T-splitsing LA, fietspad langs doorgaande weg, wn route.
Direct na Proeflokaal Bregje RA de doorgaande weg oversteken, let op drukke weg!!!, wn route, onverhard pad, “Klaas Aijerlaan”, vervolgens na ca. 30m links aanhouden, pad met houten afsluitboom en iets verder het bordje “Ter Braakloop”, wn route.

Route inkorten:
Bij 3-sprong links aanhouden, de wn route wordt verlaten, rood-blauwe route.
Bij splitsing links aanhouden, rode route.
LA richting doorgaande weg, vervolgens bij kruising met de doorgaande weg RD, let op zeer drukke weg met beperkt zicht!!!, onverhard pad rechts van kapel met witte afsluitboom “Hooge Brake” inlopen, “Stokeind”.
(Ga verder naar punt 7)

6.
Bij 3-sprong rechts aanhouden, wn en rode route.
Bij 4-sprong links aanhouden pad met rij beuken aan rechterhand, de wn en rode route worden verlaten.
Bij 4-sprong RD, pad met half open plek aan linkerhand, blauwe (ruiter routepaaltjes) route.
RD, pad aan rechterhand negeren, blauwe route, het pad dat voor een heuvel naar rechts buigt volgen tot pad aan linkerhand ca. 120m voorbij de bocht naar rechts, overige zijpaden negeren, blauwe route.
Bij dit pad LA, pad met blauw routepaaltje, het pad RD volgen tot kruising met breed pad en verhard fietspad voorbij een houten afsluitboom, zijpaden negeren.
Bij deze kruising RD, kn98 volg 12, de rand van de zandverstuiving Pierenberg met ruime bocht naar links langs de afrastering volgen tot men weer bij het verhard fietspad en breed pad uitkomt, wn route.
Weer terug bij het fietspad, bij T-splitsing RA, wn route, het pad met verhard fietspad volgen tot pad aan rechterhand t.h.v. overgang van “Sparrendreef” naar “Heukelomsebaan”, overige zijpaden negeren.
Bij dit pad RD, het pad aan rechterhand negeren, wn route.
RD, pad met houten afsluitboom en BL bordje “Brekxse Hove” aan rechterhand negeren, direct daarna LA pad aan met BL bordje “Ter Braakloop”, kn12 volg 13, het pad met verderop een waterloop aan rechterhand volgen tot pad aan rechterhand richting doorgaande weg.
Bij dit pad RA, wn route, vervolgens bij kruising met de doorgaande weg RD, let op zeer drukke weg met beperkt zicht!!!, onverhard pad rechts van kapel met witte afsluitboom “Hooge Brake” inlopen, “Stokeind”, wn route.

7.
Voorbij smalle parkeerstrook RD, pad aan linkerhand negeren, kn13 volg 16.
Bij kruising met Privéweg RD, pad met witte houten afsluitboom, wn route, het pad volgen tot kruising met verharde weg.
Bij deze kruising LA, verharde weg, kn16 volg 17.
# Voor een pauze op ca. 150m is Health wellness en sport club ilCuore met horeca. Voor een bezoek ga bij de kruising rechtdoor, onverhard pad “Stokeind”, kn16 volg 78, iets verder is aan rechterhand de horecagelegenheid.
RD, “Waterhoefstraat”, weg “Molenstraat” aan rechterhand negeren, wn route.
Voor de brug RA langs metalen afsluitboom, pad over graskade met beek de Reusel aan linkerhand, kn17 volg 79.
T.h.v. brug, bij kruising met verharde weg RD, grindpad door plantsoentje, wn route.
Aan einde van het grindpad LA de brug over, doorgaande weg, kn79, de wn route wordt verlaten, de doorgaande weg volgen tot het parkeerterrein tegenover Café ’t Draaiboompje, aan linkerhand passeert men het Broothuys uit 1779 en t.h.v. landbouwperceel kan ook het smalle onverhard pad achter de eikenbomen rechts van de weg gevolgd worden

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
BL = Brabants Landschap.
NM = Natuurmonumenten
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerkpaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

Parkeerterrein t.o. Café 't Draaiboompje, Oirschotseweg 32, 5066 CJ te Moergestel. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover Café 't Draaiboompje aan de Oirschotseweg.

Openbaar vervoer

Buslijn 141. Moergestel, Heiligenboom.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (8)

Pad in buitengebied Pad in buitengebied
Brugje over de Rosep Brugje over de Rosep
Lammervennen Lammervennen
Brandven Brandven
Hondsberghoeve Hondsberghoeve
Beek de Reusel Beek de Reusel
Mariakapel Mariakapel
Nogmaals de beek Reusel Nogmaals de beek Reusel

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart gessels-rondje.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

Partyboerderij 't Draaiboompje

Hild 1
5066 CL Moergestel
Bezoek website

Boshuis Venkraai

Bosweg 162
5062 SH Oisterwijk
Bezoek website

ilCuore Health wellness met horeca, op ca. 150m

Stokeind 11
5066 XA Moergestel
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (34)

 1. Ad, Cor en nellie 18 januari 2023 om 15:37

  Vandaag deze route gelopen, alles zat mee. Mooi weer, fris open weer met zon en geen wind.
  We werden al meteen getrakteerd om mooie vergezichten met berijpte velden. Ook veel mooie doorkijkjes, die door de zon extra glans kregen, maar ook door de bossen was het heel mooi wandelen.
  Zoals altijd weer genoten van een heerlijke ochtend, dank hiervoor.

  Reageren
 2. Mirjam 23 juli 2022 om 17:37

  Op 23 juli 2022 de route gelopen. De routebeschrijving klopt precies. Een prachtige afwisselende route. De horeca tijdens de route is ook prima.

  Reageren
 3. Bart en Petra 16 november 2021 om 08:29

  15 november deze zeer gevarieerde route gelopen met af en toe dubbeling erin van de Oude Hondsbergroute wat geen enkel probleem is. Naar ons idee staat er in de beschrijving wel nogal
  wat overbodige tekst en mag de routebeschrijving geactualiseerd worden.
  Deze wandeling gaan wij in ieder geval zeker nog een keer doen.

  Reageren
  1. Adrie 16 november 2021 om 14:10

   Bart en Petra bedankt voor de reactie! De wandeltocht wordt niet meer actief onderhouden door de samenstellers. Binnenkort ga ik de wandeltocht controleren.

  2. Adrie 18 november 2021 om 18:53

   Gisteren 17 november 2021 de wandeltocht gecontroleerd. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

 4. E. Bierings 30 november 2020 om 17:35

  Zo dicht bij huis en dan toch zo nieuw!

  Reageren
 5. Monique & Hans 12 oktober 2020 om 19:40

  Geweldig mooie route.
  Wij hebben genoten!

  Reageren
 6. Paul 6 juni 2020 om 12:59

  Dit is echt een mooie afwisselende wandeling! Compliment aan de makers. Wij gaan deze wandeling zeker nog een keer lopen.

  Reageren
 7. Willem van Gerwen 3 september 2019 om 18:19

  Een prachtige wandeling.
  Is een aanrader! Verslag en fotoreportage

  Reageren
 8. Susanne 4 november 2017 om 21:35

  mooie wandeling door gevarieerd landschap, vandaag gelopen en genoten van de herfstkleuren.

  Eén puntje om de routebeschrijving, onder nr. 5 laatste regel “Linksaf bij houten slagboom, de wn route wordt verlaten (bord: “Ter Braakloop”)”
  de linksaf bij houten slagboom is heel duidelijk, echter buigt hier ook de wn route af, deze route wordt dus níet verlaten.

  Reageren
  1. Adrie 5 november 2017 om 07:36

   Susanne bedankt voor het melden! Routebureau Brabant heeft inderdaad op dat punt het wandelnetwerk iets gewijzigd. Het wandelnetwerk gaat nu met een boog door het bos i.p.v. RD over het brede pad de Klaas Aijerlaan. De routebeschrijving is hierop aangepast.

 9. Hans en José van 't Hof 15 juli 2017 om 16:03

  Vandaag deze mooie wandeling gelopen, we hadden perfect wandelweer.
  Ook al is dit voor ons geen onbekend gebied hebben we toch weer andere paden gehad.
  Een geweldige dag mede dankzij deze mooi wandeling.
  Een kleine verandering wat betreft punt 5:
  De tennisvelden zijn er niet meer en Het “Keyzer Palace” restaurant is nu ” proeflokaal Bregje”

  Hans en José van ’t Hof

  Reageren
  1. Adrie 15 juli 2017 om 17:03

   Hans en José van ’t Hof bedankt voor het melden! De routebeschrijving is aangepast.

 10. Pip 21 februari 2016

  Wij willen deze route met een groep lopen, maar zijn benieuwd hoevaak je onderweg een horecaplaats tegenkomt om wat te drinken. Ik hoor het graag.

  Reageren
  1. Adrie 25 februari 2016 om 19:49

   Pip, bedankt voor de reactie! Er zijn twee horecagelegenheden aan de route. Bij de start café ’t Draaiboompje, verder passeert men aan einde van punt 2. Boshuis De Venkraai. Bijna aan het einde van de wandeltocht komt men in Moergestel in buurt van diverse horecagelegenheden aan het Sint Jansplein. I.p.v bij doorgaande weg LA de brug over te gaan even een klein stukje RA, het plein is op ca. 250m loopafstand vanaf de brug. Restaurant Croy ’t Stokske ligt wat verder van de route. Tevens is op het kaartje nu de positie van de horecagelegenheden vermeld. Veel wandelplezier!

  2. Pip 17 maart 2016 om 19:50

   Bedankt voor de reactie en de aanvulling op het kaartje!

 11. Lennard 20 februari 2014

  16 februari heb ik de route met overwegend zonnig weer gelopen en gecontroleerd. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en heeft de Rosep weer een wat natuurlijkere loop gekregen. Ik heb de route bijgewerkt naar de laatste stand der zaken waarbij ik gebruik heb gemaakt van markeringen van de in het gebied inmiddels aanwezige wandelroutenetwerk. Ook is er van de route nu een GPS-track beschikbaar. Veel wandelplezier!

  Reageren
 12. Rene met de LAW hondenwandelclub.(6 pers.) 7 december 2013

  Zondag 1 december hebben we de route gevolgd.Het weer was prachtig, beetje nevel, lekker zonnetje, weinig wind. De wandeling werd georganiseerd onder de noemer "verrassingswandeling" wegens de variëteiten die de wandeling te bieden heeft. De groep was er unaniem over eens dat dit een prachtige route is. Heel veel variatie, veel stukken waar de honden lekker kunnen rennen, De route was (ondanks de werkzaamheden) uitstekend te volgen. Alleen bij de afslag van het kapelletje liepen we even verkeerd. Al met al een heerlijke dag. Perfect!!

  Reageren
 13. Adrie 14 september 2013

  Werkzaamheden beekherstel van de Rosep. Natuurmonumenten, Landgoed Rozephoeve en Waterschap De Dommel hebben de handen ineengeslagen om het beekdal van de Rosep te herstellen. Vanaf augustus 2013 worden de benodigde maatregelen uitgevoerd. Naar verwachting is het werk eind 2013 klaar. Wandel- en fietspaden blijven zoveel mogelijk toegankelijk. Als een pad vanwege het werk tijdelijk afgesloten moet worden, dan wordt dat ter plekke duidelijk aangegeven. Voor meer informatie: http://www.dommel.nl/actueel/werk-uitvoering/beekherstel_rosep

  Reageren
 14. Peter en Gerdie 30 juni 2013

  Heel mooie route en duidelijke beschrijving, graag nog meer… Gelopen op zondag 30 juni 2013.

  Reageren
 15. Alexandra den Heijer 13 juli 2011

  Erg mooie route en zeer duidelijk en volledig beschreven! Ik heb deze route gisteren in mijn eentje gelopen omdat mijn wandelmaatje helaas niet kon. Ondanks mijn beperkte richtinggevoel liep ik de route in één keer goed. Een heerlijk rustige route en toch voldoende horeca gelegenheden onderweg. Ook prettig dat de route tegen het einde aan, een stukje in te korten is.

  Reageren
 16. wout 12 juni 2011

  hele mooie route zeer goed beschreven, we waren al bekent in de campina maar dit was toch weer nieuw voor ons.
  11-06-2011 Hans en Wout

  Reageren
 17. Cally en Caroline 3 juli 2010

  Beste Ineke en Jasper,
  Genoten hebben we van deze wandeling. Wat een prachtige, afwisselende route.
  Heel veel complimenten voor de beschrijving : geen woord teveel of te weinig, precies goed dus!

  Reageren
 18. webmaster 25 april 2010

  Lennard bedankt voor de bevestiging en de verbeterings voorstellen. De tekst is hierop aangepast.

  Reageren
 19. Lennard 24 april 2010

  Net terug van deze mooie wandeling met stralend weer. Ik heb de langste variant gelopen.

  M.b.t. de routebeschrijving zou ik een paar puntjes ter verbetering willen voorstellen:

  Zoals reeds opgemerkt door Henk van Casteren is de 5-sprong van punt 3 een 4-sprong.

  Punt 4, 5e regel: “smal pad links negeren” kan m.i. geschrapt worden, ter plekke is door het omzeilen van grote modderige stukken een wirwar van paadjes ontstaan. Bovendien is in de verte het pad omhoog richting ven zichtbaar.

  Punt 7 “Weg links (Bord: “Oostelvoortjes”) negeren.” kan beter “Weg links (Bord: “De Stappert”)negeren.” worden. Oostelvoortjes is n.l. een zijstraatje van De Stappert iets verderop.

  Reageren
 20. José Vervoort. 23 april 2010

  Heb de route gelezen en ik ben trots op jullie Ik kan me al weer veel paden voor de geest halen van vroeger.
  het zou ook geweldig zijn om voor mensen die geen geroutineerde wandelaars zijn een route van 4 tot 5 km. te maken in dit prachtige gebied.
  Is dat ook mogelijk?
  Groeten van José en Janske

  Reageren
 21. peter en ank 5 april 2010

  vandaag tweede paasdag deze mooie tocht gelopen hij klopte erg goed.het was ook nog eens mooi wandel weer dus wat willen we nog meer. complimenten.

  Reageren
 22. Marc Mansvelt 29 maart 2010

  Wij hebben gisteren de meest korte variant gelopen, vanwege de tijd. Een prachtige route met veel afwisseling en een prima beschrijving. Een opmerking, bij de route inkorting na punt 5 “Paadje links richting kapel” zou ik veranderen in “Paadje links richting witte kapel”. Het is in eerste instantie niet te zien dat het een kapel is. Maar verder “Komplimenten” voor deze route.

  Reageren
 23. Marleen Kouwenhoven 27 maart 2010

  27/3 Wat een prachtige route bijna zonder asfalt. Ook met OV goed te bereiken. Heel veel dank voor de duidelijke beschrijving, om nogmaals te lopen!

  Reageren
 24. Karla van de Velde 18 maart 2010

  17 maart 2010, een zonnige, lenteachtige dag. We zijn naar Moergestel gereisd om het Gessel’s rondje te gaan wandelen. Wat een prachtige tocht is het geweest! We hebben er nog een stukje aangemaakt en zijn naar en om het Galgenven gelopen. We hebben genoten van zo veel zandwegen en door de goede beschrijving was alles duidelijk. Veel dank aan de makers voor deze prachtige dag.

  Reageren
 25. Henk van Casteren 18 maart 2010

  17-3-2010 Een hele mooie route bij prima voorjaarsweer. De vijfsprong bij de houten brug is een viersprong geworden. 1 paadje is nu afgesloten. Wat opviel bij het Rietven was een aantal dode vissen.

  Reageren
 26. Gommaar Bruynseels - België 17 december 2009

  Waarschijnlijk had ik mijn dagje niet qua observatievermogen. Sorry.
  Ga de wandeling in de lente eens terugmaken, want het inderdaad de moeite om ze tweemaal te doen.

  Reageren
 27. Marian Klomberg 13 december 2009

  13/12: Heb deze route ook gelopen en heb van punt 3 naar punt 4 op die houten bank mijn brood gegeten, met uitzicht op de “Lammervennen”, en bij het oversteken van de reusel rechtsaf kun je als voetganger toch gewoon in?!
  Het is een prachtige, afwisselende route. In ieder seizoen geweldig om te lopen.

  Reageren
 28. Gommaar Bruynseels - België 8 december 2009

  Op maandag 7/12 deze mooie wandeling gelopen. Toch enkele bemerkingen.
  Van punt 3 naar punt 4: heb nergens die houten bank gezien (na graspad), zodat ik na een half uur terug aan de Rosep stond (bij punt 3).
  Van punt 5 naar punt 6: na het oversteken van de Reusel rechtsaf: dat is niet mogelijk! (bordje “niet opengesteld” + afsluiting). Het (enige) alternatief is rechtdoor gaan (pad volgen dus), LA volgen, daarna RA om uit te komen aan de kapel (punt 7). Om het parcours volledig te lopen moet men dus vanaf de kapel een tijdje de drukke weg terug nemen, om, na deze lus, terug te keren naar de kapel.
  Toch een mooie wandeling, alleen een beetje creatief zijn.

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)