Collse Zeggen-route, Geldrop te Noord-Brabant

12 km Wandelroute Collse Zeggen-route, te Geldrop

Wandeltocht door het Hulsterbroek en de Urkhovense Zeggen (Collse Zeggen), beide gebieden maken deel uit van een grote keten natuurgebieden langs de Kleine Dommel. Niet ver van het startpunt in het centrum van Geldrop gaat de wandeltocht door het park van kasteel Geldrop. Het park is als Engelse landschapstuin aangelegd, met enkele fraaie bomen, waaronder een erg oude en zware mammoetboom. Vervolgens gaat de wandeltocht door het noordelijk gelegen Hulsterbroek, dit gebied is enigszins parkachtig te noemen. Op de terugweg komt men door het moerassig deel met een meer natuurlijk karakter. Via het Eindhovens kanaal gaat de wandeltocht door de Urkhovense Zeggen, een stukje beekdal van het riviertje de Kleine Dommel met een rijke flora. Als bezienswaardigheden komt men langs het kasteel Geldrop en de Collse watermolen. Langs de Kleine Dommel kunnen de graspaden heel drassig zijn, waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. De wandeltocht kan gelopen worden met een hond, in de kasteeltuin zijn honden niet toegestaan volg het alternatief voor wandelaars met een hond. 62% van deze wandeltocht is onverhard.

Opgesteld door: Adrie Raaijmakers, op: 1-6-2013, laatst bijgewerkt op: 19-6-2024

Routebeschrijving

Opmerking vooraf:
Vooral in de winter en het vroege voorjaar kunnen delen van deze tocht drassig zijn, het dragen van waterdicht schoeisel  is dan ook raadzaam.

Op diverse punten wordt verwezen naar routepaaltjes. De vermeldingen zijn alleen bedoeld als extra herkenningspunten.
1.
Met de rug naar de hoofdingang van de kerk RA richting rotonde vertrekken, bij de rotonde RD de Mierloseweg oversteken.
# Voorbij de rotonde gaat de wandeltocht richting het kasteelpark, honden zijn in het park niet toegestaan, wandelaars met een hond:  Aan overzijde van de rotonde RD de weg richting Nuenen volgen, verderop voorbij parkeerterrein de weg oversteken en de andere zijde volgen tot brug over de Kleine Dommel, zijwegen negeren. Ga verder bij punt 3  1ste regel.

Aan overzijde RA het trottoir langs de Mierloseweg volgen tot kruising met aan linkerhand de poort van het kasteelpark.
Bij deze kruising LA, door de poort, iets voorbij de poort, bij kruising RA, grindpad met een poortje.
Bij 3-sprong RA, vervolgens RD, pad richting het kasteel aan linkerhand negeren.
# In 1405 was sprake van ’t huys tot Geldorp met de voirborcht, waarmee waarschijnlijk het kasteel wordt bedoeld. Het huidige gebouw stamt uit recentere jaren.
2.
Voorbij grasveld, bij 3-sprong rechts aanhouden, vervolgens voor de mammoetboom (zie informatiepaneeltje voor de boom), bij splitsing eveneens rechts aanhouden, iets verder volgt het pad riviertje de Kleine Dommel aan rechterhand.
Bij Y-splitsing rechts aanhouden, de Kleine Dommel verder aan rechterhand volgen, doorlopen tot splitsing.
Bij deze splitsing rechts aanhouden, iets verder RD, (gras)pad aan linkerhand negeren, het (gras)pad met het riviertje aan rechterhand verder volgen, verderop buigt het pad met bocht naar links weg van het riviertje, het pad met ruime bocht naar links verder volgen tot klinkerweg weg, zijpaden negeren.
Bij de klinkerweg RA richting “Kasteelhoeve”, de weg  volgen tot T-splitsing bij doorgaande weg.
Voor de doorgaande weg, bij T-splitsing RA, trotoir langs doorgaande weg met parkeerterrein aan rechterhand volgen, voorbij het parkeerterrein de doorgaande weg oversteken en de andere zijde volgen tot brug over de Kleine Dommel.
3.
Voorbij de brug, iets voorbij de reling LA, het (gras)pad met het riviertje aan linkerhand volgen tot T-splitsing met aan linkerhand een brugje.
Bij deze T-splitsing RA, verhard voetpad.
Na ca. 90m, voorbij omheind terrein (honden vereniging) aan linkerhand LA, de weg volgen tot bocht naar rechts voorbij de sportvelden.
In deze bocht links aanhouden, verhard fietspad met brede waterloop aan linkerhand.
In bocht naar links van het fietspad RA, onverhard pad, voor bedrijventerrein buigt het pad naar links, voorbij het bedrijventerrein gaat het pad door een smal bosperceel, het pad verder volgen tot T-splitsing voor het Eindhovens kanaal.
Bij deze T-splitsing RA, het pad met kanaal aan linkerhand volgen tot een brug.
Bij deze brug LA de brug over, aan overzijde LA het verhard fietspad richting kanaal inlopen, vervolgens voor het kanaal, bij T-splitsing RA richting “Eindhoven”, verhard fietspad met het kanaal aan linkerhand.
4.
Iets voorbij stenen hectometerpaal 90 RA, onverhard pad, wn route, na ca. 150m buigt het pad naar links, gras-pad tussen bosschages en afrastering met de bosschages aan linkerhand, wn route, verderop voor het bos buigt het pad naar rechts, wn route, voorbij bosrand aan linkerhand buigt het pad naar links en gaat voorbij een greppel door de rand van een landbouwperceel, wn route, voorbij twee draaihekjes het smalle pad tussen bosschages en afrastering volgen, wn route, iets voor einde van het perceel grasland, t.h.v. metalen poort LA, onverhard pad, iets verder buigt het pad naar rechts, wn route, het pad verder volgen tot T-splitsing bij verharde weg.
Bij deze T-splitsing LA, verharde weg, kn70 volg 43.
# Iets verder passeert men een horecagelegenheid en verderop de Collse watermolen.
5.
RD, weg aan rechterhand negeren, direct daarna LA richting “Collse watermolen”, onverhard pad, de wn route wordt verlaten.
Voorbij houten afsluitboom en informatiepaneel “De Collse Watermolen” RD, smal pad aan linkerhand negeren, het pad buigt naar links en gaat langs de voorzijde van de watermolen.
# Collse watermolen een dubbele onderslagmolen. Het oudst bekende document waarin de molen wordt genoemd dateert uit 1337.
Voorbij de watermolen in bocht naar rechts van het pad, voorbij het bordje “Opengesteld” links aanhouden, voor de Kleine Dommel buigt het pad naar rechts met het riviertje aan linkerhand, vervolgen voor stuw met brugje aan linkerhand RA, pad met zijtak van het riviertje aan linkerhand richting de watermolen.
Voor de watermolen het pad met bocht naar links verder volgen, (gras)pad aan rechterhand negeren.
Voorbij een waterloop en informatiepaneel “De Collse Watermolen” LA, het smalle pad met waterloop aan linkerhand volgen tot bocht naar links met aan rechterhand een klaphek.
6.
Bij deze bocht het pad met bocht naar links verder volgen, klaphek aan rechterhand negeren, iets verder buigt het pad naar links en gaat licht slingerend verder, verderop voorbij 2de bocht naar rechts het riviertje aan linkerhand volgen, het pad dat verderop iets weg buigt van het riviertje en een waterloop aan linkerhand volgt volgen tot T-splitsing voor het Eindhovens kanaal.
Bij deze T-splitsing RA, het verhard fietspad volgen tot kruising met aan linkerhand een brug.
Bij deze kruising LA de brug over, aan overzijde, direct na reling LA de talud afdalen, de verharde weg met het kanaal aan linkerhand volgen, wn route.
Voor bosrand RA, onverhard pad, wn route, doorlopen tot 4-sprong voorbij een brede waterloop, bij deze 4-sprong LA, wn route, het pad met riviertje aan linkerhand volgen tot 5-sprong met verhard fietspad voor een brugje.
Bij deze 5-sprong het 2de verharde pad (fietspad) aan rechterhand volgen, het verhard fietspad met het riviertje aan linkerhand, wn route, verderop buigt het fietspad naar rechts weg van het riviertje.
Iets voorbij deze bocht, bij 3-sprong LA, wn route.
7.
Bij splitsing rechts aanhouden, kn37 volg 36, vervolgens na ca. 40m LA, “Beemdstraat”, wn route.
T.h.v. woning nr.6. LA, kn36 volg 38,  het grasveld oversteken en het smalle pad door het bosperceel aan overzijde van het grasveld inlopen.
Ca. 40m voorbij de bosrand RA, iets verder bij T-splitsing eveneens RA, wn route.
Na verlaten van het bos, bij kruising de doorgaande weg oversteken richting het parkeerterrein aan linkerhand, aan overzijde voor het parkeerterrein RA, het trottoir met parkeerterrein aan linkerhand volgen, wn route.
# Voorbij het parkeerterrein gaat de wandeltocht weer door het kasteelpark, honden zijn er niet toegestaan, wandelaars met een hond:  Voorbij het parkeerterrein RD, de weg verder volgen tot de rotonde verderop. Voor de rotonde LA, de Mierloseweg volgen tot kruising met aan linkerhand de poort van de kasteeltuin. Bij deze kruising RA de doorgaande weg oversteken, aan overzijde de weg “Jan van Geldropstraat” volgen tot bocht naar links. Ga verder bij punt 7 3de laatste regel.

Voorbij het parkeerterrein LA richting poort, wn route.
klinkerweg met bocht naar rechts verder volgen richting “kasteel/centrum”, wn route, de weg verder volgen tot men bij de poort de kasteeltuin weer verlaat.
Na verlaten van de kasteeltuin, bij kruising met doorgaande weg RD, de weg “Jan van Geldropstraat” volgen tot bocht naar links.
In deze bocht RD, het pleintje met fietspad oplopen met aan rechterhand een winkeltje met muurakkers met jaartal 1816.
Voorbij het winkeltje RA, , vervolgens voor plein met parkeerplaatsen LA.
Voorbij het plein, bij T-splitsing RA, door de winkelstaat lopen richting de kerk het startpunt.

Legenda:
RA = rechtsaf, RD = rechtdoor en LA = Linksaf
Wandelnetwerk:
Groen/gele markeringen, kn staat voor een knooppuntpaaltje met genummerde richting, wn staat voor netwerk routepaaltje met alleen richting.

Bekijk de volledige routebeschrijving ⇢

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Startpunt

H. Brigida Kerk, Nieuwendijk 3, 5662 AE te Geldrop. Plan Route

Met de auto

Parkeren kan bij de kerk met dagkaart. Gratis parkeren kan ook op de parkeerplaats van het kasteel ca. 400 m vanaf de kerk. Ga dan op de rotonde voor de kerk richting Nuenen de Helze op, de parkeerplaats ligt bij het volgende verkeerslicht aan de rechterhand.

Openbaar vervoer

Station Geldrop, het startpunt is op 550 meter van het station. Aanlooproute: Vanuit station Geldrop de Stationsstraat geheel uitlopen tot de kerk aan linkerhand, het startpunt.

Rolstoeltoegankelijkheid

Deze route is niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Honden

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Foto's (11)

Kasteel Geldrop Adrie: Kasteel Geldrop
Het pad langs het kanaal Adrie: Het pad langs het kanaal
Vier op een rij Adrie: Vier op een rij
De Kleine Dommel Adrie: De Kleine Dommel
De Collse watermolen Adrie: De Collse watermolen
De Collse watermolen Adrie: De Collse watermolen
De Collse watermolen Adrie: De Collse watermolen
De Collse watermolen Adrie: De Collse watermolen
De Kleine Dommel Adrie: De Kleine Dommel
De Kleine Dommel Adrie: De Kleine Dommel
Kasteel Geldrop, oranjerie Adrie: Kasteel Geldrop, oranjerie

Routekaart

Afdrukken
Annuleren

Topografische routekaart

Deze wandeltocht is ook beschikbaar op een zeer gedetailleerde topografische kaart collse-zeggen-route.pdf. Het printen van deze topografische kaart kan door gebruik te maken van de mogelijkheden die de PDF reader biedt.

Horecagelegenheden

In de plaats GeldropRestaurant D'n kleine dommel

Collseweg 47a
5674 TR Nuenen
Bezoek website

Ervaringen van wandelaars (27)

 1. Adrie 13 juni 2024 om 19:47

  De wandeltocht iets gewijzigd. Aan het begin van de wandeltocht een smal pad versperd door omgevallen bomen, dit pad is uit de wandeltocht gehaald. Aan het einde gaat de wandeltocht een klein stukje door het centrum. De kasteeltuin is nu toegankelijk, maar de paden moeten nog hersteld worden. Aan de piketpaaltjes is te zien dat de oorspronkelijke padenstructuur behouden blijft. Verder een lusje gemaakt bij de Collse Watermolen zodat men een goede indruk krijgt van zowel de voorzijde als de achterzijde van de watermolen. Ook kan de wandeltocht gelopen worden met een hond, men loopt dan niet door de kasteeltuin, honden zijn er niet toegestaan. Langs de Kleine Dommel in De Zeggen is het op enkele plaatsen nog wat drassig en men loopt op een aantal plaatsen over een smal pad door hoge begroeiing. Door de vele neerslag in de afgelopen maanden is er zichtbaar minder gewandeld in De Zegge. Het advies is om te lopen op een dag met niet al te nat gras, gekleed in een lange broek en met stevige hoge wandelschoenen aan. Veel wandelplezier!

  Reageren
 2. Adrie 19 april 2024 om 18:42

  Gisteren 18 april 2024 een deel van de wandeltocht gelopen. In de kasteeltuin van kasteel Geldrop wordt nog volop gewerkt, het gaat zeker nog enkele weken duren voordat het gereed is. Het pad langs de Kleine Dommel tussen Collse watermolen en het Eindhovens Kanaal was diverse plaatsen heel drassig, zelfs met hoge wandelschoenen was het nauwelijks te doen.

  Reageren
 3. Adrie 4 oktober 2023 om 15:26

  De komende tijd rekening houden met werkzaamheden in de kasteeltuin bij het kasteel Geldrop. De oorspronkelijke landschapstuin wordt hersteld, dode bomen worden verwijderd en nieuwe aangeplant tevens worden de paden opgehoogd. Voor 1 april 2024 moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn ga ik kijken wat de gevolgen zijn voor de routebeschrijving.

  Reageren
 4. Jet 5 juli 2023 om 19:22

  Wat een prachtige wandeling! Eerst lunchen in de theetuin bij het Kasteel van Geldrop.
  Daarna door de mooie bloementuin gewandeld en door het park naar de Dommel.
  Velden vol met bloemen en grassjes, de collse watermolen, koeien.
  Bedankt Adri.

  Reageren
 5. Mark 31 mei 2022 om 14:37

  Vandaag met wat regendruppels en onder de dreiging van donderwolken deze verrassend mooie route gelopen. Vooral het gebied De Collse Zeggen is werkelijk prachtig! Zo’n mooi natuurgebied ingeklemd tussen het stedelijk gebied van Eindhoven, Nuenen en Geldrop. Vertrokken vanaf het parkeerterrein bij het kasteel. Hierdoor was het niet nodig om de drukke Mierloseweg over te steken. Het water van de Kleine Dommel staat momenteel erg hoog, waardoor het op sommige stukken erg drassig is. Goed waterdicht schoeisel is dan ook noodzakelijk.

  Reageren
 6. Adrie 29 maart 2022 om 18:22

  26 maart de wandeltocht gecontroleerd. Op wat kleine veranderingen in de herkenningspunten klopte de routebeschrijving nog. Nu na een paar droge weken waren de paden langs de Kleine Dommel prima te belopen. Slechts enkele kleine stukjes waren nog wat drassig met wat slalommen vormde deze stukjes ook geen probleem De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 7. Jan Zoethout 13 augustus 2021 om 16:44

  Prachtige tocht.
  Heb de start en finish verplaatst naar de Collse Watermolen.
  En, zoals al genoemd, het stuk langs de Kleine Dommel is behoorlijk drassig.
  Al met al heel erg genoten !

  Reageren
 8. Theo Brouwers 13 augustus 2021 om 14:55

  Vandaag, vrijdag 13 augustus 2021 de Collse Zeggen Route willen lopen maar moest kort na de Collse Watermolen de route verlaten wegens grote wateroverlast.
  Via mijn AllTrails app een alternatief gevonden en bij het kanaal de route weer opgepikt.

  Reageren
 9. Margriet 17 april 2021 om 14:55

  Adrie wat een schitterende route! Wat hebben we genoten van de tocht langs het Eindhovens Kanaal, maar zeker ook van de paden langs de Dommel, soms lekker modderig, maar dat maakt het juist verrassend! Met goede schoenen lukten het. Ook het stadspark met overal wat zitjes in de bloementuin was mooi!

  Reageren
 10. Dennis 4 april 2021 om 10:10

  Wat een super mooie route is dit. Groot compliment en dank je wel. Een beetje met hindernissen onderweg omdat het redelijk nat was maar ook dat was leuk om te doen. Ik denk dat veel mensen dit stukje groen niet kennen tussen Geldrop, Nuenen en Eindhoven. Zeer de moeite waard.

  Reageren
 11. Jan Rosmulder 21 februari 2021 om 20:22

  Route zondag 21-2-2021 gelopen. Prachtige route en waterdichte schoenen aanbevolen. Ik was vroeg en kon bij Kasteel Geldrop diverse foto’s van eekhoorn maken. Alle foto staan op mijn Facebook. Groepje van eekhoorn en grotere groep van wandeling. Lekkere koffie en appelgebak (to go) bij terugkomst bij Kasteel.

  Reageren
 12. Do 1 november 2020 om 20:36

  Op zondag 1 november 2020 deze mooie wandeling gelopen. Het pad is zeer drassig na de Collse Watermolen. We zijn uiteindelijk omgedraaid, ondanks onze hoge waterdichte wandelschoenen en hebben een alternatief gevonden:
  6.
  Een erg drassig stuk volgt er nu. Een alternatief : rechts af richting klaphek. Net daarvoor klein paadje links af langs prikkeldraad met na 5 meter een roosterbruggetje over sloot. Aan overkant verder tussen sloot en prikkeldraad klein pad blijven volgen. Bij einde prikkeldraad rechtdoor blijven lopen tot verhard fietspad.
  Dit blijven volgen tot doorgaande weg. Links af tot brug over kanaal en daar verder bij *
  * direct daarna aan overzijde LA de talud afdalen, verharde weg met het kanaal aan linkerhand, G-R route.
  Dus dit stuk gaan we nog eens lopen als het wat droger is.

  Reageren
  1. Adrie 2 november 2020 om 07:37

   Do bedankt voor de reactie en het alternatief! De enige uitwijkmogelijk die je hebt is inderdaad het fietspad en aan het einde van het fietspad de Urkhovenseweg, beide lopen zo’n beetje parallel met de Kleine Dommel.

 13. Margreet 6 februari 2020 om 10:19

  Op 5 februari 2020, een mooie, zonnige dag, heb ik deze wandeling gelopen. Gelukkig droeg ik hoge waterdichte schoenen, want de paden waren extreem drassig. Ik heb desondanks genoten! fotoalbum Collse Zeggen-route

  Reageren
  1. Adrie 8 februari 2020 om 10:58

   Margreet, mooie foto’s! Zo te zien al volop lente in de winter bij het kasteel in Geldrop. Inderdaad vooral in deze periode van het jaar kan het er drassig zijn maakt de wandeltocht wat spannend.

 14. Gerdie 10 september 2019 om 16:09

  Genoten van de prachtige wandeling tussen veel groen met een afwisselende natuur. En niet geheel onbelangrijk, een plek waar je lekker kunt zitten voor koffie, thee, lunch of anders! Ik ga hem zeker nog een keer lopen.

  Reageren
 15. Carlijn Thielen 8 september 2019 om 10:46

  Heb deze route een paar maal gelopen. De charme is de afwisseling. Direct langs de Dommel, langs het kanaal, door velden, langs akkers en bossages. Het heel smalle paadje door het bos vlak vóór de molen is een uitdaging door de natte grond, omleidinkjes,brandnetels en braamtakken. Bij de terugweg loop je langer direct langs de Dommel. Met prachtweer geniet je nóg meer van de ongerepte natuur.

  Reageren
 16. Adrie 29 augustus 2019 om 13:54

  De wandelroute is gewijzigd, het oorspronkelijk gevolgd pad bij keuze A: is overwoekerd en uit de wandelroute gehaald. Dit pad is vervangen door een pad door grasland. Met dank aan Carlijn Thielen zij heeft gemeld dat het oorspronkelijk pad overwoekerd is en heeft een alternatief voorgesteld.

  Reageren
 17. Carlijn Thielen 7 augustus 2019 om 12:14

  Wat een mooie wandelroute. Heel afwisselend door bossen, langs weilanden en velden en door unieke begroeiing langs de slingerende Dommel. En de routebeschrijving is ook héél duidelijk.

  Reageren
 18. Stefan 2 juni 2019 om 11:11

  Gisteren deze wandeling gemaakt; wat een ervaring deze mooie wildernis zo dicht bij huis. Helaas is de route momenteel op een aantal stukken dichtgegroeid met gras tot borsthoogte en wordt je op andere stukken levend opgegeten door muggen (zeer veel momenteel). Desalniettemin een aanrader, alleen niet rond deze tijd.

  Reageren
 19. Franco 24 februari 2019 om 17:32

  Vandaag deze wandeling gelopen in mijn “achtertuin”, was zeer verrast over de ruige natuur tussen het kanaal en de Collse watermolen. Zeer drassig, maar zeker de moeite waard! Het gedeelte tussen de Zeggen en het kasteel is dan wat minder…

  Reageren
 20. Bouke 29 oktober 2018 om 18:59

  Vandaag de route samen met mijn vrouw gewandeld, we hadden een Bakker Bart-arrangement van Social Deal. Dit was één van de mooiste wandelingen die wij met dit soort arrangementen gemaakt hebben. Heel mooi door het kasteelpark met zicht op het kasteel, en verderop door het groen en het bos. Zelfs aan de rechterzijde van het kanaal was het mooi. Het stuk aan de andere zijde was wat minder, maar eenmaal van het kanaal afgedraaid werd het weer prachtig. Tot aan de Collse Watermolen was het gewoonweg prachtig, daar werd ook een rustpunt ingelast (op de verharde weg 100 meter naar rechts de uitspatting De Kleine Dommel). Na de watermolen was het een prachtige wandeling langs de kleine Dommel. We gaan zeker nog eens terug, mèt vrienden.

  Reageren
 21. Adrie 19 mei 2018 om 14:22

  Gisteren 18 mei 2018 de wandelroute gecontroleerd. Een pad dat versperd is door een ontwortelde populier en inmiddels helemaal dicht gegroeid is uit de wandelroute gehaald en vervangen door een inmiddels nieuw ontstaan pad. De bordjes van het wandelnetwerk wijzen nog wel naar het versperde pad dit is gemeld bij Routebureau Brabant. Het smalle pad bij de Collse watermolen is nog steeds te belopen wel met een paar extra hindernissen in de vorm van kleine boomstammen. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 22. Adrie 1 november 2016

  29 oktober 2016 met een mistige start de wandelroute gecontroleerd. Het smalle paadje keuze A: is nog herkenbaar al is het inmiddels nog wat smaller geworden. De routebeschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 23. wandelgroep VVAO 26 mei 2016

  Deze wandeling op 21 mei 2016 gelopen. Fantastisch mooi, helemaal in het groen, en precies op de helft van de route een leuke gelegenheid om koffie te drinken. Routebeschrijving is goed te volgen.

  Reageren
 24. Adrie 20 februari 2015

  20 februari 2015 de route gecontroleerd, de route beschrijving is weer actueel. Veel wandelplezier!

  Reageren
 25. Lennard 5 januari 2014

  Vandaag gelopen met werkelijk stralend weer, pas aan het eind van de wandeling betrok de lucht plotseling.

  Ook al ben ik van jongs af aan bekend in dit gebied, ik heb toch op paden gelopen waar ik het bestaan niet van kende.
  Ondanks de paar lange, rechte stukken om het kanaal over te steken vond ik het toch een mooie en afwisselende route.

  De opmerking over waterdicht schoeisel is zeker in deze tijd van het jaar erg toepasselijk; diverse paden, en dan vooral het stuk langs de Kleine Dommel, waren erg drassig. Dit is overigens het grootste deel van het jaar zo, de Kleine Dommel wordt bij de Collse Watermolen nl. tot vlak onder het maaiveld opgestuwd. Pas vanaf het kanaal loopt men weer wat hoger boven het water van de rivier.
  Deze route kan overigens beter niet gelopen worden als de rivier buiten haar oevers staat.

  Nog een tip m.b.t. het startpunt: m.u.v. de zondag is het bij de kerk betaald parkeren. Mocht men liever gratis parkeren, dan kan dat ca. 400 m vanaf de kerk op de parkeerplaats van het kasteel. Ga dan op de rotonde voor de kerk rechtsaf de Mierloseweg op, de parkeerplaats ligt bij het volgende verkeerslicht aan de rechterhand.
  Pik de route in dat geval bij voorkeur op bij punt 7, 3e regel: "Aan het einde van het parkeerterrein LA richting poort, wn route."

  Reageren

Schrijf een bericht

Je bericht: *
Na verzending van een bericht met daarin een link naar een website is het bericht niet direct zichtbaar, het bericht wordt pas geplaatst nadat de link gecontroleerd is op veiligheid.
Je naam: *

Ondersteunde formaten: JPG en PNG (Maximale bestandsgrootte: 7 MB.)