In Nederland is een streekpad een recreatief wandelpad van meer dan 80 km. Meestal ook een gesloten route, dat wil zeggen dat het begin- en eindpunt hetzelfde zijn. Kenmerkend voor deze paden zijn de geel-rood markeringen. Op deze pagina wordt van deze definitie afgeweken, er staan meerdaagse wandeltochten op door bepaalde streken waarvan enkele bijna voldoen aan de definitie van een streekpad. Het Maaskantpad, Peelpad, Ruiten Aa-pad en het Tungelroyse Beek-pad wijken hierin af doordat de paden niet zijn gemarkeerd, wel wordt op plaatsen met een wandelnetwerk naar het wandelnetwerk verwezen. Het Maaskantpad, het Ruiten Aa-pad en Het Laarbeekpad zijn gesloten routes, het Peelpad en het Tungelroyse Beek-pad niet. Het Groene Woud-natuurpad wijkt in alles af, het natuurpad start vanuit een centraalpunt de etappes gaan in de vier windrichtingen. Tramlijn Maastricht-Vaals is een lijnwandeling die in vier delen gelopen kan worden. Alle paden kunnen als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Dit houdt in dat het pad in meerdere dagen in etappes van 10 tot 20 km kan worden afgelegd. De paden kunnen gelopen worden aan de hand van een beschrijving of op basis van GPS track per etappe.

Het Groene Woud-natuurpad

Het Groene Woud-natuurpad is een reeks van 8 lijnwandelingen door natuurgebieden in Het Groene Woud met een totale lengte van 158 kilometer. De lijnwandelingen starten vanuit het centraal in Het Groene Woud gelegen Boxtel en gaan naar plaatsen in de vier windstreken. Vanuit deze plaatsen gaat ook een lijnwandeling via een alternatieve route terug naar het centraal gelegen Boxtel.

Het Laarbeekpad

Het Laarbeekpad is een circa 70 kilometer lang pad dat bestaat uit een reeks van 5 etappes over het grondgebied van gemeente Laarbeek Waterpoort van de Peel. De gemeente wordt gevormd door vier dorpen: Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout. De meerdaagse wandeltocht gaat door het centrum van de gemeente, op en langs de gemeentegrens.

Maaskantpad

Het Maaskantpad is een circa 477 kilometer lang pad dat start in Molenhoek en gaat via Montfort bij Roermond weer aan de andere zijde van de Maas terug. Het pad gaat door diverse natuurgebieden gelegen aan de Maas, zoals het Nationaal Park De Maasduinen en het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette maar ook door oude Maasarmen zoals het Schuitwater, ‘t Sohr en de Vilt. Het pad gaat bestaan uit 27 etappes met afstanden van 15 tot 22km.

Peelpad

Het Peelpad is een circa 415 kilometer lang pad dat start in Weert en eindigt in Grave. Het pad bestaat uit 25 etappes. De Peel is een grotendeels verdwenen hoogveengebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg dat uitstrekte van Weert in het zuiden en Grave in het noorden.

Ruiten Aa-pad

Dit circa 127 kilometer lang pad slingert zich door Westerwolde en bestaat uit 9 etappes die in lengte variëren van 11 tot 18 km. Westerwolde, in de zuidpunt van de provincie Groningen, is een licht glooiende zandrug langs de Duitse grens. Door de variatie in het landschap en de rust is het een wandelgebied bij uitstek. U vindt er bossen, heide, oude houtwallen, esdorpen, vennen, moerassen, beken en akkerland. Én rivierduinen, overblijfselen uit de IJstijd. De levensader is de Ruiten Aa.

Tramlijn Maastricht-Vaals

De lijnwandeling Tramlijn Maastricht-Vaals is een circa 48 kilometer lange wandeltocht van Maastricht naar Vaals die in delen gelopen kan worden. De wandeltocht volgt het tracé van de verdwenen stoomtramlijn van Maastricht naar Vaals en gaat langs en over baanlichamen (taluds), door ingravingen en diverse andere herinneringen van de lijn die nog aanwezig zijn. Maar ook gaat de wandeltocht door het landschap en langs bezienswaardigheden die men toendertijd tijdens de tramreis passeerde. Na het uitlopen van de hele wandeltocht heeft men een heel goede indruk gekregen hoe het tracé in die tijd gelopen heeft en wat voor inspanningen er nodig waren om de tramlijn in het heuvelachtige land te verwezenlijken maar ook wat de reizigers vanuit de tram te zien kregen in dit schilderachtige gebied.

Tungelroyse Beek-pad

Dit circa 141 kilometer lang pad bestaat uit 10 etappes en gaat van Lozen (Bocholt) in België naar Neer aan de Maas in Nederland. De Tungelroyse Beek krijgt water van het Ringselven in de buurt van Budel-Dorplein. Het Ringselven staat op zijn beurt onder invloed van de Hamonterbeek vanuit de Lozerheide bij Lozen (Bocholt) in België het begin van de eerste etappe. De Tungelroyse Beek eindigt als Neerbeek bij Neer in de Maas. De beek speelt een belangrijke rol in de waterhuishouding in Midden-Limburg. Niet alleen wordt de beek gevolgd maar ook gaat het pad door natuurgebieden in de nabijheid van de beek maar ook langs zijarmen van de beek.