Wandel nieuwtjes

Heb jij een leuk wandel nieuwtje? Meldt deze dan via het contactformulier.

Afrikaloop 2024

Unieke, enige, zevendaagse wandelweek in Nederland met prachtige routes door Drenthe. Zoekt u een uitdaging of wilt u Drenthe wandelend ontdekken? Het wandelevenement vindt plaats van 26 oktober tot met 1 november 2024.

Bezoek website ⇢

Het Laarbeekpad

Het Laarbeekpad is een circa 70 kilometer lange meerdaagse wandeltocht over het grondgebied van gemeente Laarbeek zeer geschikt voor een weekje wandelvakantie.

Bezoek website ⇢

Nijmeegse Natuur4daagse

Nijmegen heeft een omgeving waar je prachtige wandelingen kunt maken. Op de site staan 4 routes van ongeveer 30 km die allemaal beginnen en eindigen op het Centraal Station in Nijmegen.

Bezoek website ⇢

WalkTracker

Een eenvoudig te gebruiken app op Android-smartphones waarmee men GPX-routes kan volgen maar ook om routes op te nemen. De kaarten zijn offline te gebruiken.

Bezoek website ⇢

Het verhaal van Nederland

Benieuwd naar welke rol Bonifatius heeft gespeeld in Dokkum? Ontdek het in een podwalk van Het verhaal van Nederland. In deze audiowandeling kom je alles te weten over de geschiedenis van onze stad.

Bezoek website ⇢

Lekkere Boswandeling met een Bijzonder Verhaal erbij?.....

Verrassend en (ont)spannend voor kinderen en volwassenen. Een uitje met vrienden, collega's of de hele familie. Als Landschapsgids neem ik jou graag mee naar: Hoge StuifDuinen - Een verhaal uit WOII - Het "GEHEIM Van De SCHAAK".

Bezoek website ⇢

ALS ELKE STAP TELT, verteld

Camino del Norte (Galicië, Spanje). Een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella gelopen door Paul Edlinger.

Bezoek website ⇢

Wandelblogger Henrie

Wandelblogger Henrie heeft het Peelpad voltooid, zijn bevindingen citaat: Ik kan het pad van harte aanbevelen, het is echt de moeite waard.

Bezoek website ⇢

Mari Smits wandelblog over Klik, Print en Wandel.

Mari Smits is begonnen met het publiceren van een reeks portretten van routemakers. In deze reeks heeft hij ook aandacht besteed aan de Klik, Print en Wandel site.

Bezoek website ⇢

Het Groene Woud-natuurpad

De reeks van acht lijnwandelingen en de zes kortere varianten door natuurgebieden in Het Groene Woud zijn gebundeld in het "Het Groene Woud-natuurpad".

Bezoek website ⇢

Klik, Print en Wandel in KBO ledenmagazine Ons

In het oktobernummer 2018 van KBO-Brabant ledenmagazine “Ons” staat een leuk artikel over Klik, Print en Wandel. Online is het artikel te lezen via onderstaande link, vervolgens doorbladeren naar pagina 29.

Bezoek website ⇢

Wandelblogger Henrie

Citaat tweet Henrie: "Peelpad, wat ben je mooi." Meer over het Peelpad van wandelblogger Henrie is te vinden op WANDELBLOG AMBULARE.

Bezoek website ⇢

Het Groene Woud

De mooiste plekjes ontdekken in Het Groene Woud, gepubliceerd zijn acht lijn wandelingen Het Groene Woud-1 t/m 8 met Boxtel als centraal punt. Tevens zijn er zeven kortere lijn wandelingen beschikbaar. Als voorbeeld de eerste:

Bezoek website ⇢

Peelpad

Het Peelpad is een 381 kilometer lang pad. Het pad gaat door diverse natuurgebieden bestaande uit peelrestanten, bos en heidegebieden maar ook door beekdalen in en aan de rand van het oorspronkelijke peelgebied.

Bezoek website ⇢

Topografische kaart

Goed nieuws voor wandelaars die gebruik maken van een wandelkaart. Inmiddels zijn er bij 250 wandelroutes kwalitatief goede topografische kaarten beschikbaar. Als voorbeeld de kaart van de Balsvoorttocht

Bezoek website ⇢

Ruiten Aa-pad

Het Ruiten Aa-pad in de zuidpunt van de provincie Groningen is een 141 km. lang pad dat slingert door Westerwolde en bestaat uit 11 etappes die in lengte variëren van 11 tot 15 km.

Bezoek website ⇢

Maaskantpad

Het Maaskantpad is een 479 km lang pad dat start in Molenhoek en gaat via Montfort weer aan de andere zijde van de Maas terug. Het pad bestaat uit 27 etappes met afstanden van 13 tot 22 km.

Bezoek website ⇢

Ommetjes

Klik, Print en Wandel is gestart met een reeks korte rondwandelingen "Ommetjes". Dergelijke rondwandelingen bestaan uit een combinatie van boerenland en natuurgebied. Heb jezelf een favoriet ommetje, meld deze aan.